Inlägg från: Hallonpaj83 |Visa alla inlägg
  • Hallonpaj83

    SVT söker gravida pga. Corona inte är riskgrupp

    [quote=80355327][quote-nick]Limarie skrev 2020-04-23 09:58:52 följande:[/quote-nick]Jag är själv gravid i (början av andra trimestern) och jobbar inom vården. Jag har två arbetsplatser och cheferna hanterar frågan lite olika. De hänvisar dock både till att FHM har sagt att det inte finns någon ökad risk och därför måste jag fortsätta jobba med patienterna.

    Varje dag känns tufft. Jag är ständig rädd för att bli smittad och vet att det inte går att undanvika fram tills förlossningen. Jag jobbar dessutom helt utan skyddskläder då jag inte jobbar på en pandemiavdelning. Jag undersöker runt 10-15 patienter om dagen och kommer de därmed mycket nära. Det är dessutom patienter som inte är akut sjuka utan har kroniska problem i form av t.ex. ont i ett finger. Just nu känns det meningslöst för mig att hjälpa denna typ av patientkategori som inte är riktig sjuk men jag utsätter mig varje dag för smittorisk. Många kollegor håller nu på att bli omplacerade men jag slipper att jobba på en pandemiavdelning och på akuten eller intensiven (eftersom jag vägrar). 

    Jag är orolig om nätterna, kan inte längre sova, är trött på morgonen och lider nu under koncentrationssvårigheter. Det har uppstått en ångest som inte tas på allvar. Jag har nu blivit deltidssjukskriven men bara lite, man måste ju också klara sig ekonomiskt. Men i värsta fall sjukskriver jag mig heltid (man får väl hitta på någon ursäkt).

    Jag vet några här tycker att det är löjligt men efter flera år av ofrivillig barnlöshet osv vill man skydda den lilla bebisen som växer där inne och man är mycket rädd att förlora den.[/

    När jag blev gravid så jobbade jag inom hemtjänsten. Där är det ett rent helvete med stress, ingen återhämtning, mm. Jag gjorde så att jag arbetade typ halva graviditeten sen jobbade jag bara varannan helg för att senare ta ut föräldrapenning 2 månader innan. Jag använde även mina sparpengar.

    Visst jävligt trist ekonomiskt men jag gjorde VAD SOM HELST för att inte riskera fostrets hälsa.

    Man är inte tvingad till något, man har ju ett val ändå. Man gör det man anser är viktigast liksom.

Svar på tråden SVT söker gravida pga. Corona inte är riskgrupp