• Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det här är en tråd för människor som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet. 

  • Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin
  • Pope Joan II
    Anonym (***) skrev 2020-04-24 19:32:49 följande:
    Om ni nu ska komma med kritik som kan ni väl använda er av fakta?

    Lägg dina egna känslor åt sidan och diskutera konstruktivt istället. Det är mer intressant att läsa.
    Är du kritisk till Sveriges handhavande av pandemin?
  • Pope Joan II
    Tecum skrev 2020-04-24 19:55:43 följande:

    Jag instämmer i det som står i artikeln och FHM har gjort för många felbedömningar för att jag ska kunna lita på dem. Obegripligt att Anders Tegnell fått den hjältegloria han har. De grova misstag som gjordes i februari när man påstod att smittan inte skulle spridas i landet och att det var ofarligt att resa inom Europa var ödesdigra och har kostat hundratals människor livet. Nu gjorde man samma sak, gav efter för människors (iofs berättigade) önskan om positiva nyheter och genast blev folk mer oförsiktiga. 

    Politikerna har gömt sig bakom FHM och underlåtit att vidta de åtgärder som krävts för att minska smittspridning och dödsfall. Att dra ut på processen och hoppas på flockimmunitet låter bra i teorin men följden blir att folk inte orkar hålla fast vid försiktighetsåtgärder i kanske ett halvår, minst, som antagligen krävs innan smittan minskar eller ett vaccin finns. Vilket som nu kommer först. Man borde gjort som grannländerna, stängt ner under en begränsad tid, åtminstone Sthlm. Övriga nordiska länder har samma struktur och samma förutsättningar för smittspridning men mycket färre dödsfall. Tack vare ett tuffare agerande och mod att leda landet.

    Det som krävs nu är att omedelbart stänga alla restauranger, krogar, caféer, pubar osv. Uppenbarligen är det där som smittas sprids lättast. I vårt län visade det sig att man via smittspårning kunde konstatera att en privat fest var källan till att smittan kom in på äldreboende, via personal. Alltså stopp för alla sammankomster med mer än fem personer behövs. Inte så lätt att kolla förstås...


    För lite, för sent - Sveriges respons på Covid-19. 

    Håller med dig om det du skriver och vill bara tillägga att jag tror att människor inte i rätt utsträckning brytt sig om att hålla sig till försiktighetsåtgärderna eftersom FHM:s affischpojke låtit som om det varit valfritt hur man önskar göra ("Tänk över", "Försök att undvika" osv.). Ordvalen har verkligen varit olyckliga och fortsätter att vara det.
  • Pope Joan II
    TwoThousands skrev 2020-04-26 15:29:21 följande:
    Staden där viruset härstammar från har ett laboratorium för forskning att utveckla biologiska vapen som stridsmedel.
    Det är nog bara GUD som utsätter oss för en prövning, ska du se. 
  • Pope Joan II

    Det är omöjligt att starta en tråd på familjeliv som inte omedelbart attraherar dem som tråden alls icke är avsedd för. 

  • Pope Joan II
    Tecum skrev 2020-04-26 18:42:26 följande:
    Men det kan ändå funka om man bortser från det troll och konspirationsteoretiker skriver.

    Har du någon koll på dödstalen i våra grannländer, är de så låga som det sägs i vissa artiklar och inlägg är det ett klart bevis på Sveriges och FHM:s misslyckande?
    Danmark: 8445 fall, 418 dödsfall
    Norge: 7467 fall, 193 dödsfall
    Finland: 4475 fall, 186 dödsfall

    Enligt ECDC https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases
  • Pope Joan II

    Måste säga att jag har svårt att se vad de dagliga presskonferenserna gör för nytta. Återkom när det finns något att berätta eller fördjupa sig i. Skulle uthålligheten plötsligt bli större, informera om det då. Skulle någon annan förändring inträda - informera om det då. Det som nu görs är bara löjligt, tycker jag. 

  • Pope Joan II

    Det här med att gravida nu uppmanas att vara försiktiga är ju också resultatet av en skamlig nonchalans från myndigheternas sida. Det naturliga hade förstås varit om de sagt "Det här är en ny sjukdom, vi vet för lite om den för att egentligen kunna säga mer än att vi tycker att alla bör iaktta stor försiktighet och särskilt människor som redan är riskutsatta och till dem måste vi i det här hänseendet förstås även räkna gravida. I alla fall tills dess att motsatsen är bevisad."

    Men det sade de inte. De gick istället tidigt ut och berättade att gravida inte var någon riskgrupp och att de inte hade något att oroa sig för vilket var väldigt konstigt inte minst med tanke på att andningen under senare delen av graviditeten redan är ansträngd och med tanke på att ganska många kvinnor lider av högre/högt blodtryck under antingen hela eller delar av graviditeten. 

    Som vanligt är de tvärsäkra först och osäkra sedan när det redan är för sent för en del. 

  • Pope Joan II

    Märkligt också att enda reaktionen på att det verkligen gick åt helvete här i Stockholm är den att "Låt oss göra likadant i resten av landet. De andra regionerna ligger efter Stockholm, så vi får se om de lyckas bättre" - det går ju inte att lyckas bättre när tillvägagångssättet inte förändras på någon punkt. 

    Oerhört upprörande. 

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin