• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-08-22 11:19:19 följande:

    Jag och fler med mig upplever att munskyddsbärare är oförsiktiga och tillämpar därför en försiktighetsprincip gentemot dem, medan andra av rena hänsynsskäl kan se till att hålla avstånd till munskydd. Har man däremot ett generellt munskyddstvång förändras förutsättningarna, då får man ett mått på munskyddens bedömningar av riskavstånd under olika omständigheter. Är t ex munskydd mer benägna att anpass sig till ansjovisburkprincipen än omaskerade är?

    Min egen teori är att munskydd är mer benägna att tränga ihop sig än omaskerade och att det är en omständighet som uppskattas av t ex de som är ansvariga för kollektivtrafik i och med att det innebär lägre kostnader aatt driva trafiken i och med att man kan upprätthålla en högre passagerardensitet.

    Detta skulle kunna vara en förklaring till att man snarare ser negativa än positiva indirekta effekter av munskyddstvång ur ett smittspridningsperspektiv.


    Här verkar det vara tvärtom än din personliga upplevelse. Folk med munskydd, uppskattningsvis på promillenivå, beter sig seriöst och 95 % av resten borde få undervisning på särskolenivå i smittskydd och att acceptera tillsägelser. Vissa blir t.o.m riktigt obehagliga och tar en extra sväng mot en (alldeles nyss i affären, en satkärring med barnvagn), andra surnar till. När jag tar på mig mask, då är enda gången en del håller avstånd självmant.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2020-08-22 14:53:51 följande:

    Folkhälsomyndighetens generaldirektör var också nöjd med de som bär munskydd, han uttryckte sig positivt om dem på presskonferensen i tisdags.


    Jaså! Lite splittrat i toppen alltså.. Har inte kollat på flera veckor.

    Undrar om det kommer bli några förändringar på skolorna i kommunen. Det var närgångna vuxna, mer oväntat än från elever, och trångt som vanligt i utrymmen som inte "coronamöbleras" när vi körde igång i veckan. Och då hade vi ändå fått dagsfärska rapporter om ett utbrott bland personal på lägre stadier och i andra skolverksamheter.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-08-22 16:53:41 följande:

    HAHAHAHA, nej, det är ingen som tror på dig ens.

    Jag såg faktiskt en häromdagen som verkade kunna använda munskydd, men annars inte speciellt ofta.


    Vad var det för löjlig kommentar? Vadå tror på? Förutom mig själv, och jag uppför mig exemplariskt, så är rapporterna från det här golvet att maskbärarna väntar, inte tafsar i sina ansikten och själva håller distans. Vi vill inte dö och inte döda våra svårt sjuka anhöriga, eller andra för den delen heller. Hos de orädda är det dock galet mkt klia näsan-ta på varor-ställa tbk-ta i handtag på jobbet-klia ansiktet-ta ett steg närmare för att prata när man själv tar ett tbk, och andra obetänksamma rena dumheter.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-08-22 18:44:31 följande:

    Vad betyder ens detta inlägg, kan du förklara?

    Och vart hittar man alla dessa som använder munskydd så bra som du säger, när inte ens sjukvårdspersonal verkar kunna det alltid.


    Vad det betyder?? Att det var ett passande svar och i samma gata som ditt gap-/hånflabb av misstro att folk skulle kunna använda munskydd korrekt, likaväl som inkorrekt. Jag gör mig inga illusioner om munskyddet som tillräckligt, men det är en avsevärd skillnad på framgången i att få hjärndöda nötter att backa undan oss som är i riskgrupp och dessutom har anhöriga på cellgifter o.dyl. när jag tar på det. Ditt flabbande är ett hån mot folk som ligger och dör pga idioter. Att jag bär mask (på rätt sätt) då och då, gör knappast att jag slutar tvätta händer, pillar i ansiktet, inte öppnar dörrar med armbågen, inte håller avstånd och inte spritar alla varor när jag kommer hem.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-08-23 16:39:39 följande:

    Att folk inte kan använda munskydd, ja, det skrattar jag åt då det ser så satans komiskt ut att ha munskydd och inte ens vara i närheten använda det som ett faktiskt skydd.

    Här vart har jag flabbat?

    Och mitt haha precis där ovan, det var om hur du missat hur illa folk använder skydden och har inget med nått mer och göra

    Använder du inte ett munskydd korrekt, så ger det inte ett skydd.

    Använder du skyddet korrekt, så har vi risken att det kanske kanske kanske skyddar dig i någon procent.(men inte ens det är säkert alls.)

    Men uppenbarligen känner du dig säker med munskydd, men det kan du aldrig vara då funktionen är inte fastställd.(dvs en kunskapslucka)

     

    Vem är idioterna?

    Undrar då vi har en minskad smittspridning i månader upp tills nu.


    Kan du inte läsa?? Folk respekterar mer när jag pekar eller säger till om avstånd när jag har munskydd på mig. Här har det framförallt haft ett signalvärde för hjärndöda, ohygieniska nötter. Jag skrev precis att jag INTE låter mig bedras av någon falsk trygghet utan håller avstånd, extrahög hygien och spritar varor jag tar in i hemmet där min svårt sjuka sambo är.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-08-23 17:50:19 följande:

    Kanske det, jag skulle inte heller ha någon falsktrygghet och inom en vecka klara av att använda munskydd som det är tänkt.(och då om jag fann nått syfte med det som betydde nått)

    Men samhället och TV visar med en EXTREM tydlighet att folk inte kan använda munskydd.

    Den saken är uppbar.

     

    Jag kan inte heller se en nytta när vi redan bevis att att munskydd inte behövs och med månader av minskade  smittotal som bevis för att munskydd inte behövs.

    Och ja, jag vet redan att smittan kommer öka nu eller senare, dock ser vi i andra länder att munskydd inte är speciell bra på att stoppa smittan.

    Jag tror att smittan kommer öka m,ed munskydd, och pga alla är inte som oss två.

    Och de som inte ens vill ta på sig ett munskydd, de kommer ju var mer smittspridare än skydda någon.

    Det är bättre som idag där du själv kan välja om du vill ha munskydd, det är faktiskt till din fördel att folk inte använder munskydd och just för folk är mer oförsiktiga då.

    Vet dock fortfarande inte vad det inlägget betyder, då du vägrade berätta.

    Det berättar du är ointresserad av en vuxen diskussion på den delen, vad det nu var.


    Jag är helt införstådd med att munskydd kommer hjälpa dig (i något avseende).
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    pyssel skrev 2020-08-23 18:18:39 följande:

    Jag är helt införstådd med att munskydd * kommer hjälpa dig (i något avseende).


    *inte ;)
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-08-23 22:08:35 följande:

    Det förvånar mig inte. Jag har själv vid ett flertal tillfällen fått lov att förhålla mig till närgångna munskyddsbärare. Mitt personliga favorit är mannen med munskydd som kommer rusande och skriker till mig och min hundpromenadkompis att vi ska hålla avstånd. Först förstår jag ingenting, han är ju bara en halvmeter från oss där han står och skriker, men sen förstår jag att han menar att vi ska hålla avstånd till varandra och förmodligen så tror han likt många andra munskyddsbärare att han själv är skyddad.Jag är ganska säker på att det finns en större andel knäppgökar bland munskyddsbärare än bland befolkningen i övrigt.


    Eller så har det här ungefär lika mkt bäring: "-Ja se stockholmare!"
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-08-24 09:10:56 följande:

    Såg inte din kommentar.

    Jag har bott på så många platser i Sverige att jag är säker på att människor är sig lika oavsett var de bor - något som skiljer är de vanliga fördomarna om andra landsändar, men det är i grunden en likhet det med.


    Jag är själv bördig från Stockholm och har bott på en mängd platser och en sak är säker: Överallt finns det folk som inte förstår varken skämt, ironi eller poänger. Det är globalt.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-08-24 19:44:02 följande:

    Texter funkar ironi speciellt bra, då det kräver ofta ansikte mot ansikte, och inte ens då verkar en del förstår det.

    Man bör exkludera ironi ur inlägg(samma gäller sarkasm), eller göra det övertydligt, vilket folk sällan gör på forum.

    Och med tanke på alla troll, så är det faktiskt nödvändigt att förtydliga det så väl att det är svårare att missa.

    Det betyder väl också att genetiken är så annorlunda att viruset inte stoppades direkt av immunförsvaret?

    Eller vad för tolkningar kan man göra av detta?


    För vissa, ja. Tillräckligt många förstår för att det helt ska sakna betydelse att det är väldigt svårt för vissa. Det är inget självändamål att alla måste förstå.

    Vad är det för märklig krumelur om genetik och immunförsvar som på något sätt skulle ha med mitt inlägg att göra?
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin