• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Inte ett fan) skrev 2020-05-17 20:15:01 följande:
    Det var Two thousand som påpekade att viruset var ett biologiskt vapen. Jag svarade honom, och Klyban citerade mig. Därav all förvirring och förväxling i tråden Glad
    TwoThousands har ju de mest märkliga förmågor - enligt egen utsago, alltså.

    Han kan nog komma att ge mycket inspiration och förklara många sammanhang för kritikerklustret i den här tråden, i synnerhet som han även påstår sig kunna prata med de döda och identifiera häxor och bekämpa demoner. Där kan man verkligen tala om rätt man på rätt platsSkrattandehttps://www.familjeliv.se/forum/thread/78187832-religosa-liv-efter-doden/1/nick/79692927
  • FDFMGA
    Anonym (.) skrev 2020-05-18 13:28:39 följande:
    Oj. Ja, vad skall man säga? Det var mer... eh... annorlunda än jag trodde.
    Ja, det kritiska klustret tar, ähum -  till en del okonventionella metoder när man inhämtar kunskap om pandemin, dess upphov, dess verkan och vilka metoder den bäst bekämpas med.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-05-18 14:30:32 följande:
    Som du har påpekat så kan ju vem som helst skriva i tråden. Det är ju verkligen att förlöjliga människor att skriva som du gör nu. Men med det resonemanget förmodar jag att du själv hämtar inspration och får saker förklarade för dig av klyban. 
    Jag förlöjligar inte TwoThousands när jag länkar till en tråd där han skrivit flitigt.

    Och jag har noterat att han långt ifrån är ensam inom kritikerklustret att ta till paranormala förmågor när de kritiserar Sveriges smittskyddsarbete.

    Därmed inte sagt att jag anser att alla kritiker har en ockultistisk ådra, en mig nästående person är mycket kritisk till delar av Sveriges strategi och detta utan att blanda in paranormala iakttagelser i sammanhanget.

    Men i princip har du ju rätt - man är bara ansvarig för det man själv ger uttryck för - fast det gäller ju såväl kritiker som kritiker av kritiken.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-05-18 14:46:00 följande:
    Förlöjliga andra människor som inte är psykotiska. Men det begrep inte du. 
    Själv avstår jag från att ställa diagnoser på nätet.

    Men jag skulle kunna sträcka mig så långt som till att pandemin är en guldgruva för konspirationsteoretiker av alla de slag.

    Och diskussionen hade spårat in på att viruset har sitt ursprung i ett kinesiskt forskningslaboratorium och att det inte kan vara USA:s uppgift att kontrollera dessa.

    Den som påstår sig veta virusets ursprung oavsett om man är president i USA elelr skribent på FL är en paranormal nattmössepratare, det sistnämnda är ingen diagnos.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-05-18 14:55:45 följande:
    Nej, du förlöjligar som sagt andra människor som inte lider av psykisk ohälsa men som ändå är kritiska mot hanteringen av pandemin. Och det var givetvis också din avsikt att göra det, precis som det är din avsikt att göra i det inlägg jag nu citerar. 

    Du missförstod lustigt nog inlägget på samma sätt som klyban gjorde. Jag har aldrig förr sett några som helst likheter er emellan - inspirationen måste sannerligen ha slagit i taket på sistone. 
    Nej, jag missförstod inte ditt inlägg. 

    Det är klart att jag egentligen inte anser att alla kritiker av Sveriges strategi ska klumpas ihop med t ex den skribent här på FL som anser att regeringen i hemlighet vill att de gamla ska dö så att man kan ersätta dem med "lågutbildade analfabeter".

    I princip anser jag att man endast är ansavrig för det man själv ger uttryck för. Har du samma uppfattning?
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-05-18 15:01:34 följande:
    Nobelt. 
    Mm, då kanske jag kan få "nobelpris".

    Personen som i en tråd påstod att "hennes" pappa skulle få Nobelpris i tåg har ju numer inte så mycket invandringstrådar att skriva i och är därför en av FL:s flitigaste kritiker av Sveriges strategiSkrattande
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-05-18 15:05:50 följande:
    Jo faktisk var det precis det du menade, blanda ihop samtliga kritiker med konspirationsteorier... det kan man se ganska tydligt här...
    FDFMGA skrev 2020-05-18 14:35:31 följande:
    Ja, det kritiska klustret tar, ähum -  till en del okonventionella metoder när man inhämtar kunskap om pandemin, dess upphov, dess verkan och vilka metoder den bäst bekämpas med.
    Jo vi vet redan sen tidigare hur svårt du har för att stå för vad du skriver, inget nytt där inte Drömmer
    Aha, det vet duSkrattande
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-05-18 15:05:50 följande:
    Jo faktisk var det precis det du menade, blanda ihop samtliga kritiker med konspirationsteorier... det ..
    FDFMGA skrev 2020-05-18 14:35:31 följande:
    Ja, det kritiska klustret tar, ähum -  till en del okonventionella metoder när man inhämtar kunskap om pandemin, dess upphov, dess verkan och vilka metoder den bäst bekämpas med.
    Jo vi vet redan sen tidigare hur svårt du har för att stå för vad du skriver, inget nytt där inte Drömmer
    Anonym (man) skrev 2020-05-18 15:16:49 följande:
    Jag vi har sett ganska många exempel på det... detta var bara ett av många.
    FDFMGA skrev 2020-05-18 15:11:18 följande:
    Aha, det vet duSkrattande

    Ber om ursäkt, jag är rädd för att min kommentar gick dig värdshus förbi. så jag lägger till en förklaring.

    Jag skrev "du" men du skrev "vi" vet "vi" har.

    Vilka är vi i detta sammanhang.

    KlustretSkrattande

    En min nästående person som numer tillhör riskgrupperna har två favorituttryck som replik när någon gömmer sitt subjekt bakom ett vi.

    Det ena är "Du och dina löss"
    Och det andra "Vi sa svinskiten"

    Men du menade väl bara "Vi inom kritikerklustret"Skrattande
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-05-18 15:38:41 följande:
    Det där med att skriva "vi" är ju något som din inpirationskälla ofta också gör - jag har aldrig sett dig anmärka på det - är det för att han tillhör ditt kluster då, eller?
    Min inspifrationskälla skriver aldrig "vi" annat än när det är grammatiskt påkallat. Hon skriver för övrigt inte på FL överhuvudtaget.

    Men för att avsluta meta- eller pseudodiskussionen.

    Jag är mycket van med att bli hopklumpad till ett åsiktskluster där alla anser att regeringen aldrig kan göra fel - eller om du så vill en variant av "vad far gör är alltid det rätta".

    Så van att jag numer tar beteendet för givet, liksom jag tar för givet att de som har den vanan blir kränkta om de utsätts för detsamma.

    Ska jag vara snäll antar jag att ditt syfte med den här tråden var att samla kritiska röster som inte hör tillpapegojsläktet. I så fall skulle du knapapst ha tillåtit anonymitetsfunktionen och dessutom tänkte du fel: Det finns ingen kritik som är så helig och okränkbar att den inte kan kritiseras i sin tur.
  • FDFMGA

    En intressant iakttagelse kring ähum - offermentaliteten inom kritiken av Sveriges coronastrategi. Det är ju inte bara här på FL som det är vanligt att vissa påstår sig inte få säga det de säger. Fenomenet är iofs inte nytt men tycks på sista tiden blivit extremt smittsamt och även ofta förekommamde utanför den krets som alltid gapat något i stil med "men det får man inte säga i det här jävla landet".

    "Att så många ändå upplever sig som tystade, fastän de publiceras, lajkas och sprids i alla korridorens tänkbara skrymslen - kan det bero på den mänskliga realiteten att det mothugg man får gör ondare än medhållet gör gott?"

    https://www.dn.se/ledare/erik-helmerson-alla-vill-ha-debattens-offerprivilegium/

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin