• AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Tecum skrev 2020-05-02 20:29:36 följande:
    Ja, det kunde varit värre också, ett virus typ SARS men som var mer smittsamt och dödade snabbt. Men man hoppades på att det aldrig skulle komma eller att det var hanterbart. Men nu är det som det är.
    Jag minns inte om det var här jag skrev det förut men det var en tysk expert som sa i förgår under en presskonferens-frågestund att SARS inte alls smittade lika lätt som covid-19. Kan hända att själva viruset var ganska smittsamt, men den satte sig djupt nere i lungorna på folk och därifrån smittade den nog inte lika lätt. 
  • AndreaBD
    Anonym (.) skrev 2020-05-02 21:09:39 följande:
    Jag förstår att man inte kan ta i med hårdhandskarna för varje viruslarm som dyker upp ifrån Kina. Vi stängde inte heller ner Sverige när det kom larm om Ebola i Afrika, och det är inte hållbart att göra så fort man anar att något kanske kan hända. Folk skulle bli trötta på tjatet om "vargen kommer".
    Precis. Jag tänkte också på Ebola. Det är klart om den skulle ta sig till Sverige, Ebola, eller kanske pesten, så skulle man nog dra till med alla drastiska åtgärder man kan komma på. Men där är det en mycket hög dödlighet. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-02 22:56:44 följande:
    Svininfluensa har vi dock som säsongsinfluensa.
    Men just när det gäller den, så har ju folk tyckt att det var sååå överdrivet. Det var  mycket gnäll över att man gjorde en sån stor grej av det. Och att vaccinationen sannolikt hade biverkningar. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-02 23:26:10 följande:
    Tror ingen kommer att klaga efter den här pandemin. Jag var inte en av de som klagade för övrigt, men jag tog aldrig heller vaccinet.
    Nej, det tror jag inte heller. Men så länge man inte har haft problem med ett allvarligt virus, så tycker folk bara att det är överdrifter. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-02 23:26:10 följande:
    Tror ingen kommer att klaga efter den här pandemin. Jag var inte en av de som klagade för övrigt, men jag tog aldrig heller vaccinet.
    Kan ju också vara så att de har fått höra uppifrån att de har lagt så mycket pengar på det där med svininfluensan och att det var lite onödigt, och att de ska vara lite försiktiga nästa gång och inte agera förhastat? 

    Tyvärr så kan ju myndigheter vara lite fyrkantiga ibland. 
  • AndreaBD
    Anonym (haha) skrev 2020-05-03 11:02:10 följande:
    Du har verkligen gjort dig till uttolkare av hur det kan vara, hur de känner, tänker, vad de vet och inte, vad de menar mellan raderna men som de inte säger och så vidare. Det gör du samtidigt som du utan vidare avfärdar andras spekulationer om hur de menar, vad de avser och varför de gör som de gör. Du vet inte mer om det än vad någon annan gör
    Det här har ju inte främst med känslor eller vetande att göra, utan mer med myndigheter inte har obegränsat med pengar till förfogande. Det är helt enkelt inte så att de får ta vilka beslut som helst, oavsett kostnad. Och det händer tyvärr att de översta cheferna tänker inom vissa ekonomiska ramar, mer än att gå efter vad som behövs just nu.

    Och det där vet ALLA vuxna som har jobbat på nån myndighet eller har nån i sin närhet som gör. Jag säger bara att det nog inte är Tegnell och hans kollegor som ni ska klandra utan snarare högre chefer. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-05-03 11:02:52 följande:
    Uttryckte mig lite slarvigt och mycket ofullständigt.

    I tider när många väljer sina egna sanningar från mer elelr mindre galna internetkällor så har vaccinationsmotstånd blivit ett mycket allvarligt problem.

    Risken är uppenbar att en slarvig kontroll av ett eventuellt vaccin mot covid-19 kan innebära att andelen som drabbas av oväntade biverkningar blir relativt stor.

    Det borde räcka med erfarenheterna av Pandemrix, där de direkta effekterna i form av biverkningar och de indirekta i form av växande motstånd mot vaccin överhuvudtaget blev så mycket mer skadliga än Pandemrix gjorde nytta.
    Jag hoppas verkligen att det inte blir så illa som i Tyskland. Där finns det så många lågutbildade, korkade morsor som tror på vad som helst som de har läst på nätet. Numera har de barn som dör i  mässling och annat som lätt skulle kunna vara utrotat. 

    Jag kan förstå en viss misstänksamhet mot ett nytt vaccin, som man dessutom fick stressa fram. Men de gamla, beprövade? 
  • AndreaBD
    Tecum skrev 2020-05-03 12:42:03 följande:
    Tror inte jag, se bara på hur nonchalanta många är till FHM:s förhållningsregler, trängs på krogar och uteserveringar t ex. De tror sig vara osårbara.
    Det är vanligt att ungdomar gör..... Inte alla dock. Inte mina barn. 
  • AndreaBD
    Anonym (haha) skrev 2020-05-03 13:40:31 följande:
    "Nog" being the key word. Hursomhelst så vet du inget mer än någon annan här, däremot har du "nog" vad som nuförtiden brukar kallas för en "superkraft". 
    Nej, jag har aldrig påstått heller att jag vet mer. Tvärtom så har jag ödmjukheten att inte kritisera dem som ÄR insatta och som jobbar med det utan vidare. Jag försöker i så fall verkligen att sätta mig in i det noga. Och även då måste man åtminstone ta till andra experter som stöd, om man inte är insatt. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-05-03 13:55:31 följande:
    Självklart finns det negativa saker med vaccin, men för mig överväger oftast det positiva. När det gällde svininfluensan övervägde det negativa, och jag tog det inte. 

    Mitt barn får ofta kraftiga allergiska reaktioner av vaccin, så jag har anledning att vara rädd för dem, men jag har ändå låtit honom få dem, trots inläggning på sjukhus varje gång i förebyggande syfte. De flesta svenskar är ju positiva till vaccin.

    Tror inte vaccinet kommer spela stor roll i Sverige när det gäller covid, då jag tror det kommer ta väldigt lång tid att få fram det. Med sars arbetade de på det ett bra tag, och har fortfarande inte ett vaccin för det. Hur intensivt de arbetade vet jag inte, men det har ju gått bra många år. 

    Man får ju hoppas att de lärt sig något av det i alla fall.
    Det var ju inte alls lika viktigt med SARS eftersom det inte har spritt sig så mycket. Det är förstås mer tryck på det här. Om de kommer fram till något  - vad ska vi då satsa på? Flockimmunitet? Nu sägs det ju att man definitivt blir immun. Man får hoppas att det stämmer. 

    Jo, det finns väl folk som är känsliga mot vaccinationer. Jag skulle främst satsa på dem mest grundläggande - så som den mot mässling och annat. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin