Inlägg från: Anonym (Björn) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Björn)

    Frun kan ej hjälpa till alls hemma

    Förstår att det känns tufft för dig ts. Har själv 3 barn så vet vad jag pratar om. Men, och här vill jag vara jävligt tydlig, nu är din uppgift att avlasta din fru. Det är hon som har det jobbigast, absolut inte du (även om det säkert är tufft för dig med). Kan hon jobba lite så uppmuntra det. En graviditet går alltid över och hon har det jobbigt för er gemensamma skull. Accelerera upp, ta hjälp av familj och vänner för att orka.

  • Anonym (Björn)
    innovativ skrev 2020-04-25 22:52:39 följande:

    Tack för svar. 

    Till dig nr 2: 

    Det känns onödigt att spekulera om hur ett eventuellt byte hade varit då det inte är möjligt. 

    Varför är du så negativt inställd till att fokusera på familj framför jobb? Har du ingen förståelse för folk som väljer att jobba mindre till fördel för familjen?

    Det känns konstigt att hon ska lägga den energi hon har (om hon nu kommer ha det) på att hjälpa främlingar på sitt jobb snarare än oss här hemma? Det handlar inte bara om att hjälpa mig att laga mat utan att spendera tid med sitt barn.


    Har varit helt självklart för mig att avlasta min fru i den mån det behövs när hon varit gravid. När hon är gravid så får du väl ta att hon lägger sin energi på att jobba och orka med en jobbig graviditet med er nya barn medan du tar hand om erat första barn. Är väl helt jävla självklart(?)
  • Anonym (Björn)
    cosinus skrev 2020-04-25 22:58:38 följande:

    Jag tänker att om hon inte orkar vara med barnet så bör hon heller inte jobba. Jag tycker prio på energin måste vara barnet, jobbet, hemmet. 

    Orkar hon vara med barnet blir det ju lugnare för dig att fixa sysslorna.


    ? För vi pappor kan inte ta hand om barn eller? Den prio-ordningen måste väl enligt ditt resonemang gälla oss pappor också? Vilken frisk vuxen människa orkar inte med ett barn och hushållssysslor under en begränsad period? Hur fan ska ni lösa livet med en nyfödd då? Prio 1 måste vara att orka med en jobbig graviditet. Orkar hon jobba lite är det kanske bara positivt för måendet och därmed alla inblandade på sikt.
  • Anonym (Björn)
    innovativ skrev 2020-04-25 23:08:43 följande:

    Tagga ner lite, jag förstår att detta ämne rör upp känslor och jag ska självklart ta mitt ansvar. Det är jag helt på det klara med. 

    Det måste vara ok att diskutera olika människors prioriteringar och jag spekulerar bara kring att arbetet ska värderas så högt.

    Det går ingen nöd på oss ekonomiskt. Tänk om din fru vill lägga all sin vakna tid på frimärken eller tv-spel? Har hon frikort när hon är gravid eller annars också? Arbetet i vårt fall kan nääästan ses som en fritidssysselsättning då det egentligen inte är en supertight ekonomi som ska gå ihop. Förstår du hur jag tänker? Men ja hon ska få allt stöd i världen jag lovar dig.


    ?Tagga ner?? Från vad, är inte upprörd öht. Fan vad Nice att hon har ett jobb där hon citat ?hjälper andra? men som du jämställer med att samla frimärken/tv-spel. Vad är det för härligt jobb? Är gift med en ansvarskännande person som jag älskar. Så ditt påhittade problem går inte att applicera. Men skulle jag vilja spela tv-spel en period medan jag fokuserar på att orka med mitt liv så skulle min fru avlasta mig ja.
  • Anonym (Björn)
    innovativ skrev 2020-04-25 23:27:24 följande:

    Tyckte att dina svordomar gav en aggressiv ton i inlägget, kanske jag som tolkade fel då. Ber om ursäkt för det.

    De flesta jobb går ut på att man utför tjänster åt andra människor.

    Du menar alltså att jobb är jobbigt och krävande, varför bör man då i hennes situation uppmuntra det? 

    Då ska jag visa att jag är en bättre människa än dig och fila naglarna på min fru dagligen och föda upp 5 barn på egen hand medan hon jobbar 80 timmar övertid per vecka. Vad säger du då? Är jag den ultimata pappan då?


    Okej, snöflinga som blir nervös av svordomar. Du framstår ju som som rätt bitter och trist.. Kanske mår du inte bra?Är du säker på att du lever med rätt person om det här sitter så långt inne? Och är du säker på att du verkligen borde ha fler barn om det är så svårt att sätta på en disk och kolla koll på en endaste unge samtidigt?
Svar på tråden Frun kan ej hjälpa till alls hemma