• Anonym (...)
    Sat 25 Apr 2020 22:43
    4215 visningar
    57 svar
    +1
    57
    4215

    Frun kan ej hjälpa till alls hemma

    Menar du att hon skall vara hemmafru istället för att jobba?

    Har du varit bakfull någon gång, med rejält illamående? Dygnet runt i flera veckor?

    Kan hon inte sköta hemmet så får du bita ihop och ta det just nu. Kan hon jobba om ett tag så skall hon göra det, inte gå hemma utan ersättning för att avlasta dig. Är du föräldraledig just nu? Har ni möjligen någon vän eller släkting som kan avlasta dig lite? Ja, jag förstår att det är jobbigt, men jag skulle välja att ta hand om hem och barn själv alla dagar framför graviditetskrämpor. Jag är säker på att din fru önskar att hon kunnat vara mer delaktig.

  • Anonym (...)
    Sat 25 Apr 2020 23:10
    #10
    innovativ skrev 2020-04-25 22:52:39 följande:

    Tack för svar. 

    Till dig nr 2: 

    Det känns onödigt att spekulera om hur ett eventuellt byte hade varit då det inte är möjligt. 

    Varför är du så negativt inställd till att fokusera på familj framför jobb? Har du ingen förståelse för folk som väljer att jobba mindre till fördel för familjen?

    Det känns konstigt att hon ska lägga den energi hon har (om hon nu kommer ha det) på att hjälpa främlingar på sitt jobb snarare än oss här hemma? Det handlar inte bara om att hjälpa mig att laga mat utan att spendera tid med sitt barn.


    Det är en begränsad tid det handlar om. De flesta mår bättre av att ha ett jobb att gå till åtminstone en stund på dagen. Du verkar vara väldigt fokuserad på hur jobbigt allt är för dig. Inte på hur frun mår, och vad som är bäst för henne. Orkar hon jobba om ett tag så orkar hon troligtvis även spendera lite mer tid med barnet då. Hushållssysslorna bör du ställa in dig på att sköta resten av graviditeten.

    Hon har inte ett jobb för att "hjälpa främlingar". Jag förstår absolut att man kan välja att inte jobba om man har de ekonomiska förutsättningarna för det, men samtidigt kan det vara bra att komma hemifrån och byta miljö lite. Vill hon själv hellre vara hemma utan inkomst än att gå till jobbet?
  • Anonym (...)
    Sat 25 Apr 2020 23:22
    #13
    innovativ skrev 2020-04-25 23:08:43 följande:

    Tagga ner lite, jag förstår att detta ämne rör upp känslor och jag ska självklart ta mitt ansvar. Det är jag helt på det klara med. 

    Det måste vara ok att diskutera olika människors prioriteringar och jag spekulerar bara kring att arbetet ska värderas så högt.

    Det går ingen nöd på oss ekonomiskt. Tänk om din fru vill lägga all sin vakna tid på frimärken eller tv-spel? Har hon frikort när hon är gravid eller annars också? Arbetet i vårt fall kan nääästan ses som en fritidssysselsättning då det egentligen inte är en supertight ekonomi som ska gå ihop. Förstår du hur jag tänker? Men ja hon ska få allt stöd i världen jag lovar dig.


    Hon behöver alltså inte jobba för er försörjning skull. Betalar du in till hennes pension om hon är hemma? Vad gör hon om ni går isär om hon står utanför arbetsmarknaden? Är det gemensamma tillgångar ni har, eller skulle hon få fickpengar av dig? Mår hon bra av att jobba?
  • Anonym (...)
    Sat 25 Apr 2020 23:27
    #16
    +1
    innovativ skrev 2020-04-25 23:21:52 följande:

    Tack för ett vettigt svar. Mår folk på riktigt bättre av att vara på jobbet än med sitt barn? Ok, säkert fler jag trodde då. Förstår att om man redan är en del med sitt barn att jobb känns lockande men om man inte kan vara med sitt barn alls så känns det konstigt att i den situationen prioritera jobb eller?

    Min situation är det enda som går att påverka i princip. Givetvis fattar jag hur jobbigt det måste vara att vara illamående och jag gör allt för att minimera det. Men jag tycker bara att om man nu har någon energi öht så kanske man bör lägga den på barnet? Hon har inte riktigt funderat klart på vad hon vill.


    Utan att känna dig och henne går det egentligen inte att ge ett bra svar. De flesta mår bra av att ha ett jobb att gå till, men om hon helt ignorerar barnet känns det fel. Så länge hon åtminstone kan vara med barnet lika mycket som man normalt kan när man jobbar heltid så verkar det normalt att hon går till sitt jobb. Men, som sagt, går hon till jobbet men ligger sedan på sängen utan att umgås med barnet borde hon kanske tänka om.
Svar på tråden Frun kan ej hjälpa till alls hemma