• Anonym (Grusi­s)
    Mon 27 Apr 2020 12:08
    3711 visningar
    111 svar
    111
    3711

    Nedfrysta embryon på grund av Covid-19

    Hej! Jag är nu inne på dag 10 med Gonal-F (175 ie har ökat till 225 ie) och på ultraljudet imorse såg man endast 2-3 mogna ägg och ?massa smått?. Ska fortsätta till torsdag (dag 13) för nytt ultraljud. Prel äggplock på måndag (dag 17). Nervös och orolig över varför det inte svarat så bra. Är också orolig över att vårt första försök skulle ?gå åt? om det visar sig att inga embryon skulle överleva frysning och upptining. Vad jag har läst mig till verkar det vara ganska dåliga prognoser för själva frysningen. Lyckas vi inte med denna frysning kommer jag försöka vänta tills man kan få prova färskförsök... Tycker att det känns konstigt att de gör äggplock, men inte återföring...? du känns mer positiv än jag! Inte meningen att dra ner dig i mina dåliga tankar.

  • Anonym (Grusi­s)
    Mon 27 Apr 2020 20:46
    #10
    Madrilj skrev 2020-04-27 13:00:13 följande:

    Hoppas du har fler ägg vid nästa ultraljud! Det kan hända mycket på några dagar vad jag förstår det som. Vid mitt första ultraljud hade jag tagit Gonal-F 175 enheter de fyra första dagarna, sedan sänktes det till 150 enheter fram till ultraljudet som blev efter sju dagars injektioner, alltså den dagen jag på kvällen skulle ta för 8e dagen. På ultraljudet såg de ca 11 ägg och lite smått. Tog Gonal-F 150 enheter i ytterligare tre dagar. Efter det var det sedan tre dagar till ägguttag, med andra ord blev mitt ägguttag 12 dagar efter att jag började ta sprutorna.

    Vid ägguttaget fick jag ut 18 stycken ägg! Alltså hade det ökat med 7 stycken på de dagarna! Så mycket kan hända och hoppas det hjälper dig med lite högre dos också :) du måste berätta hur det går!

    Jag är också, precis som du skriver, orolig för att detta försöket ska "slösas bort". Jag blev lite besviken när jag fick reda på att fyra embryon hade kommit till frysen, vilket barnmorskan sa var jättebra, men med mina 18 utplockade ägg hade jag ändå hoppats på fler!

    Jag hade också hoppats på att få sätta in direkt, man har väntat så länge på att få bli gravid att det känns olidligt när det blir framskjutet. Fick dock höra att även om inte corona hade varit i vägen så hade jag ändå fått vänta ett par cykler för att kroppen skulle få en chans till att återhämta sig innan. Så med tanke på det kan det ju inte vara så farligt att frysa för embryots skull men det hade ju känt så mycket bättre med ett färskt.

    Tycker inte du verkar negativ, utan det är självklart att man är fundersam! Jag och min sambo pratar om detta varje dag och är oroliga och ledsna över att läget är som det är men vi försöker hålla huvudet uppe och ta oss igenom det. Vi har nu väntat 2,5 år på att bli gravida så längtar är stor!


    Tack för härlig information! Förstår att du hoppats på mer, det hade jag också gjort. Tänker ändå att det är endast ett guldägg som krävs, som alla skriver här.

    Jag tillhör Sahlgrenska och tycker att jag fått dåligt med information kring det mesta, ärligt talat. Det märks att de gör detta på löpande band. Har träffat tre olika läkare på tre besök och känner att de inte ställer några som helst bakgrundsfrågor. Lite trist att min sambo inte kan vara med på besöken.

    Hur gick äggplocket? Jag är ganska nervös inför det... Både smärtan, men också resultaten.

    Ett litet pepp är att Läkare nr 2 berättade att frysta embryon som klarar både frys och upptining har ca 10 procent högre chans till graviditet. Tycker att min inställning till detta går upp och ner. Ibland är jag helt övertygad om att det kommer gå åt pipsvängen och nästa stund kan jag känna en liten gnutta hopp. Oavsett är jag väldigt glad och tacksam över att få 3 försök nästan gratis.
  • Anonym (Grusi­s)
    Tue 28 Apr 2020 17:53
    #12

    Härligt! :) hoppas att vi kan följas åt litegrann. :) Det har varit väldigt tomt i väntrummet de gånger jag varit där ensam, haha. tack för lite lugnande besked gällande plocket! Fick du datum för återföring efter du gjort plocket?

  • Anonym (Grusi­s)
    Thu 30 Apr 2020 10:30
    #17

    Två är ju superbra, tänker jag, nu när man är på botten med alla katastroftankar. Idag hade jag 8 st mogna äggblåsor och de hoppas på fler fram tills måndag då äggplocket sker. Hoppas hoppas hoppas på att få ut några fina som kan åka in i frysen. Jag fyller 30 om några veckor och känner att klockan börjar ticka.

    Hoppas nu att era tider i juni gäller! Blir det väldigt segt inom landstinget får man väl punga upp... Nu sa barnmorskan att man bara går vidare med par som har bra förutsättningar och där man tror att det kommer gå bra med nerfrysningen - andra par stoppas :) ibland blir de överraskade, som hon sa, men det känns ändå bättre efter att ha pratat med henne. Blir det inget den här gången får vi köra igång till hösten igen.

  • Anonym (Grusi­s)
    Thu 30 Apr 2020 12:26
    #19

    Ja, jag hade en jättetrevlig barnmorska nu som lugnade mig inför äggplocket på måndag och som tog sig tid att lyssna och svara på mina frågor. Känns bättre idag än vad det gjorde på förra ul. :D hon var mycket mer positiv kring att vi kommer kunna få ett barn. Hon pratade i termer som ?när du ska föda barn? osv. Det känns läskigt, spännande och hoppfullt på samma gång.

    Jag menar att får man ens göra hormonstimuleringen nu, så tror dom att ens ägg plus spermie är av så pass bra kvalitet att de klarar frys. För par där man ser större bekymmer väntar man med hormonstimuleringen eftersom att man inte vågar chansa.

    Jag frågade lite om återföring i juni och de sa bara att de inte kunde veta något om det ännu - att socialstyrelsen bestämmer. Undrar bara då hur privata kliniker kan få göra? Är det för att de inte har samma tryck med coronasjuka, tro?

    Lite läskigt att de har gjort IVA för Covid-19 patienter på första plan (där min sambo lämnade sitt första spermaprov...)

    Hur märkte dom att du hade blockerade ledare? Spolning? :) Vi har försökt under säkert 3 år. Inga fel på någon av oss. Jag har ganska högt BMI, typ 29. Min sambo är vältränad. Har varit gravid en gång för 9 år sedan, men då gjorde vi abort eftersom att vi var mitt uppe i högskolestudier... Känns sådär idag, men ångrar det ändå inte.

  • Anonym (Grusi­s)
    Thu 30 Apr 2020 19:38
    #23
    Madrilj skrev 2020-04-30 13:04:59 följande:

    Okej tack för information!

    Jag det känns konstigt att privata kliniker får fortsätta utan problem. Undra om man skulle kunna ta med sina embryon till en privat klinik och bara sätta in det där, för det hade ju varit smidigt för den otåliga 

    Men det kan ju vara som du säger att det har något med att de coronasjuka vistas på sjukhusen där vi gör våran IVF. Men vill minnas att jag fick höra tidigare att de valde att stoppa IVF-behandlingar på grund av att man inte visste om det fanns risker med graviditet och corona, isåfall borde det ju utgå någon typ av uppmaning att inte bli gravid nu till alla som vill bli det.

    Ja när vi gjorde våran utredning innan vi fick remiss till Sahlgrenska så gjorde de en spolning av äggledarna, då fick de se att det inte passerade vätska på någon utav dem. Så då är det ju inte konstigt att man inte blir gravid när ägg och spermie aldrig kan mötas :) 

    Okej! Vad tråkigt det måste kännas att det har gått en gång tidigare men inte nu. Men tyvärr kan man ju inte se in i framtiden så man får trösta sig med att det var bäst just då :) undra vad det är som gör att ni inte blir gravida idag då?


    Då känns det ju verkligen som att det kommer lösa sig för er! :) skönt! Gjorde spolningen väldigt ont då?

    Ja, det vet man ju inte... jag hade högre BMI när jag var 21 än nu, så tycker att det känns konstigt. Den första läkaren vi träffade på Sahlgrenska, som gjorde vul, sa att det såg ut som att jag var gravid redan då (en vecka innan mens) och hoppades att vi inte skulle ses något mer... ;) Men det tog sig ju inte. Testade inte, men mensen som kom då var väldigt ond! Även den mens som kom en månad senare... Känner att det kan ha ?varit något? då, men har ju inga bevis för det.
  • Anonym (Grusi­s)
    Thu 30 Apr 2020 19:41
    #24
    Clemmentina skrev 2020-04-30 15:53:44 följande:

    Jag hade 10 vid sista vul och väl på plocket fanns det ett par till. Hoppas det blir så för dig med! Skönt att du fick träffa en bra barnmorska som gjorde att det kändes bättre. :)

    Visste inte att vårdar covid-19 patienter där. Är det i samma byggnad som reproduktionsmedicin?

    Håller tummarna för att allt går riktigt bra på måndag! Du får berätta hur det går.


    Tack för peppen!

    Ja, det är nu IVA-platser på våningen under. De hade tydligen fått två patienter igår, men det skulle nog kunna fyllas på ganska fort... Barnmorskan tyckte att det var lite olustigt och berättade dessutom att de hade några sjuka undersköterskor idag... Hoppas inte att det är covid-19 som gjort dom sjuka.
  • Anonym (Grusi­s)
    Sat 2 May 2020 21:07
    #26

    Ja, jag har gjort en spolning där man såg att allt såg normalt ut. Det gjorde lite ont på vänstersidan, men verkligen överkomligt. Mådde inte alls dåligt efteråt heller.

    Jaaa, visst blir man typ knäpp! Haha. Jag tror att det säkert kan ha slunkit igenom något ägg... :)

    Tog Ovitrellesprutan här för 5 minuter sedan och hoppas att allt ska fungera nu. Har väldigt ömma bröst och har haft ett par dagar. Försöker googla, men hittar inga svar. Hade ni också ont i brösten innan plocket? :)

  • Anonym (Grusi­s)
    Mon 4 May 2020 14:41
    #29

    Tack för er pepp! Själva ingreppet gick jättebra. Det gjorde inte ont alls(!), men jag tappade både blodtryck, syresättning och puls så att de blev riktigt oroliga. Jag svimmade av och blev så otroligt trött. De fick ge mig syrgas och sänka stolen vid huvudet så att jag vaknade till. De fick rulla mig till rummet där jag fick vara kvar ända till efter kl 13. Fick oxynorm på plats och även en med mig hem. Skönt att de är frikostiga med bedövning när man inte är en sån som klagar... tjejen före mig hade SÅ ont och tyckte inte att hon fick bedövning alls, så jag kanske fick hennes också, haha. De fick ut 8 blåsor, varav 6 hade ägg i sig. Helt okej, men är ändå lite ledsen över att det inte ökat mer. Inget att göra åt nu. Får hoppas att något ska kunna frysas i alla fall.

  • Anonym (Grusi­s)
    Tue 19 May 2020 08:25
    #34
    Clemmentina skrev 2020-05-18 18:07:25 följande:

    Hur går det för er alla? Nu är Sahlgrenska igång med en del återföringar igen. Någon som är på gång? För oss är det aktuellt först i juni så jag hoppas de fortsätter med återföringar då också.


    Ingen(!) befruktning skedde av våra ägg. Vi ska prova icsi och börja med sprutor v 32. :) Det var fullbokat nu i juni. :)
  • Anonym (Grusi­s)
    Tue 19 May 2020 19:38
    #38
    Clemmentina skrev 2020-05-19 08:41:59 följande:

    Så tråkigt att höra! :( Håller tummarna för att icsi ger befruktade ägg. Hur var det nu igen...fick du någon möjlig förklaring från läkaren till varför de inte befruktades? Trist när sommaren kommer emellan när man liksom bara vill köra på.


    Nej, man kan inte se någon förklaring... ?Fina? ägg och många spermier. De ville tom dubbelkolla dom dagen efter, ifall de missat något. Jag kanske har hårt äggskal? Eller så tänker jag att det är något HELT annat. Läst lite om överaktivt immunförsvar...? Men hur ska man kunna utreda något sånt...? Svårt att tänka kring detta.

    Hoppas att din återföring blir av! Det verkar hoppfullt.
Svar på tråden Nedfrysta embryon på grund av Covid-19