• Mon 27 Apr 2020 16:39
    3688 visningar
    111 svar
    111
    3688

    Nedfrysta embryon på grund av Covid-19

    Madrilj skrev 2020-04-27 10:30:52 följande:

    Hej!

    Som rubriken avslöjar så har min och min sambos embryon blivit nedfrysta och vi får vänta på återföring på grund av covid-19.

    Vi har ett datum för återföring planerat i juni men om det blir av eller ej hänger helt på hur coronaläget ser ut just då och det känns väldigt jobbigt att veta att de ligger och väntar på oss men vi inte vet när vi får sätta in dem..

    Är det någon mer som sitter i samma sits, och hur känns det för er med dessa omständigheter? 

    Eller är det någon som vet något om när det kan tänkas starta upp igen?

    Vore kul om det finns någon mer där ute som vill dela sina funderingar ihop med mig :D


    Vi hade äggplock i tisdags och får besked imorgon om det blir några blastocyster till frysen. Jag är så nervös. Förra gången fick vi bara ut ett ägg så då blev det inga ägg till frysen. Nu fick vi ut 8 ägg. Hoppas också på återföring innan sommaren (om det finns blastocyster att återföra) men vet inget. Tillhör som du Västra Götalandsregionen. Hur många fick ni till frysen? Ska du ringa när du får mens?
  • Tue 28 Apr 2020 20:47
    #13
    Madrilj skrev 2020-04-27 19:03:40 följande:

    Spännande! Hoppas ni får blastocyster till frysen denna gången :D du får gärna berätta hur det går.

    Av 18 utplockade blev det 4 st embryon till frysen.

    Japp, jag ska ringa när mensen i maj kommer. Min blödning/mens kom redan 5 dagar efter ägguttaget så är lite osäker på när i maj den kommer komma. Men vi räknade på vanlig cykellängd och då kommer återföringen bli vecka 24.

    Hoppas att ni får tid före sommar också. Du får passa på att fråga om de vet något mer om när återföringar kommer börja igen!


    Fick besked om att det blev 2 till frysen. Av 8 ägg, befruktades 3 och 2 var av god kvalitet dag fem. Hade hoppats på fler men får ändå vara nöjd. Inte alla får till frysen. De planerade en vecka för återföring i juni så nu är det bara att hålla tummarna för att det blir återföringar då. De hade inte fått veta något mer om när de kan börja göra återföringar igen.
  • Tue 28 Apr 2020 20:49
    #14
    Anonym (Grusis) skrev 2020-04-28 17:53:13 följande:

    Härligt! :) hoppas att vi kan följas åt litegrann. :) Det har varit väldigt tomt i väntrummet de gånger jag varit där ensam, haha. tack för lite lugnande besked gällande plocket! Fick du datum för återföring efter du gjort plocket?


    Eller hur, så folktomt. Har typ varit själv i väntrummet. Men förra veckan när jag gick hem efter plocket var det lite mer folk där, till och med par. Så jag antar att de har börjat med nybesök nu. Vi fick en preliminär vecka för återföring i samband med att de meddelade hur många de fryst in.
  • Thu 30 Apr 2020 15:49
    #21
    Madrilj skrev 2020-04-30 09:06:00 följande:

    Härligt! Förstår vad du menar, men jätteskönt att det finns ett par försök och att inte behöva göra om hormonstimuleringen :)

    Jag har ju också min återföring planerad till juni så hoppas det har öppnat då. De privata klinikerna får ju fortfarande återföra utan problem så tycker det är riktigt tråkigt att landstinget inte gör det..

    Vi får verkligen hålla tummarna :D

    Jag har läst på lite utländska medier om IVF i de respektive länderna och då har det under de senaste två veckorna skrivits en del om att de ska börja med IVF-behandlingar och andra "mindre" operationer igen som tidigare blev avbrutna på grund av corona. Hoppas trenden kommer till Sverige!


    Ja visst är det så! Låter ändå positivt med att de börjat med ivf i vissa länder nu. Jag hörde dock på nyheterna att covid-19 sprids lite snabbare i Göteborg nu. Jag frågade läkaren i samband med plocket och det fanns två (huvudsakliga) anledningar till att de pausat återföringar. Dels att det innebär risker för personal (och att de riskerar att stå utan personal), dels att det kanske inte är så bra att bli gravid precis när smittan sprids som mest. Jobbigt att vara ny-gravid som ofta innebär trötthet och illamående och ha covid-19 samtidigt. Sen gör de nog totalfrys för att helt undvika överstimulering....som ju i värsta fall kan leda till att man blir inlagd. Jag håller dock tummarna för att de ändrar rekommendationerna tills det är dags för oss tre. Vi har ju alla väntat länge nog liksom. Jag är 36 och känner verkligen hur tiden rinner ifrån mig.
  • Thu 30 Apr 2020 15:53
    #22
    Anonym (Grusis) skrev 2020-04-30 10:30:57 följande:

    Två är ju superbra, tänker jag, nu när man är på botten med alla katastroftankar. Idag hade jag 8 st mogna äggblåsor och de hoppas på fler fram tills måndag då äggplocket sker. Hoppas hoppas hoppas på att få ut några fina som kan åka in i frysen. Jag fyller 30 om några veckor och känner att klockan börjar ticka.

    Hoppas nu att era tider i juni gäller! Blir det väldigt segt inom landstinget får man väl punga upp... Nu sa barnmorskan att man bara går vidare med par som har bra förutsättningar och där man tror att det kommer gå bra med nerfrysningen - andra par stoppas :) ibland blir de överraskade, som hon sa, men det känns ändå bättre efter att ha pratat med henne. Blir det inget den här gången får vi köra igång till hösten igen.


    Jag hade 10 vid sista vul och väl på plocket fanns det ett par till. Hoppas det blir så för dig med! Skönt att du fick träffa en bra barnmorska som gjorde att det kändes bättre. :)

    Visste inte att vårdar covid-19 patienter där. Är det i samma byggnad som reproduktionsmedicin?

    Håller tummarna för att allt går riktigt bra på måndag! Du får berätta hur det går.
  • Sat 2 May 2020 22:29
    #27
    Anonym (Grusis) skrev 2020-05-02 21:07:42 följande:

    Ja, jag har gjort en spolning där man såg att allt såg normalt ut. Det gjorde lite ont på vänstersidan, men verkligen överkomligt. Mådde inte alls dåligt efteråt heller.

    Jaaa, visst blir man typ knäpp! Haha. Jag tror att det säkert kan ha slunkit igenom något ägg... :)

    Tog Ovitrellesprutan här för 5 minuter sedan och hoppas att allt ska fungera nu. Har väldigt ömma bröst och har haft ett par dagar. Försöker googla, men hittar inga svar. Hade ni också ont i brösten innan plocket? :)


    Spännande! Jag hade ömma bröst både innan och efter plocket. Och mycket mer flytningar än vanligt. Håller tummarna för många ägg på måndag!
  • Mon 4 May 2020 16:25
    #30
    Anonym (Grusis) skrev 2020-05-04 14:41:02 följande:

    Tack för er pepp! Själva ingreppet gick jättebra. Det gjorde inte ont alls(!), men jag tappade både blodtryck, syresättning och puls så att de blev riktigt oroliga. Jag svimmade av och blev så otroligt trött. De fick ge mig syrgas och sänka stolen vid huvudet så att jag vaknade till. De fick rulla mig till rummet där jag fick vara kvar ända till efter kl 13. Fick oxynorm på plats och även en med mig hem. Skönt att de är frikostiga med bedövning när man inte är en sån som klagar... tjejen före mig hade SÅ ont och tyckte inte att hon fick bedövning alls, så jag kanske fick hennes också, haha. De fick ut 8 blåsor, varav 6 hade ägg i sig. Helt okej, men är ändå lite ledsen över att det inte ökat mer. Inget att göra åt nu. Får hoppas att något ska kunna frysas i alla fall.


    Åh fy det låter inte alls som en rolig upplevelse. Jag fick också riktigt lågt blodtryck vid mitt första äggplock (dock ej så att jag svimmade). Dock inget jag märkte av sen, hoppas detsamma för dig. 6 ägg låter ändå bra, nu håller vi tummarna för att många befruktas och utvecklas bra. Ta hand om du dig själv nu!

    För min del fick jag mensen efter äggplocket idag 13 dagar efter plock.
  • Mon 18 May 2020 18:07
    #31

    Hur går det för er alla? Nu är Sahlgrenska igång med en del återföringar igen. Någon som är på gång? För oss är det aktuellt först i juni så jag hoppas de fortsätter med återföringar då också.

  • Mon 18 May 2020 19:36
    #33
    Trädet91 skrev 2020-05-18 18:47:06 följande:

    Hej!

    Vi gjorde ägguttag i mitten av mars men det blev totalfrys pga risk för överstimulering. Sedan har vi inte fått veta när äggåterföring blir i och med Corona. I fredags råkade jag av en slump se att Sahlgrenska gjorde äggåterföringar igen så det blev ett samtal dit idag och nu är planen att jag ska börja med ägglossningstestet på fredag! :) Min gissning är att återföringen också blir i början på juni, brukar ha den ägglossning.

    Är det någon som vet när Sahlgrenska stänger för semestern?


    Spännande! :) Du får uppdatera hur det går. Sahlgrenska har tidigare gått ut med att det är semesterstängt v 28-31 om jag inte minns fel.
  • Tue 19 May 2020 08:41
    #35
    Anonym (Grusis) skrev 2020-05-19 08:25:38 följande:

    Ingen(!) befruktning skedde av våra ägg. Vi ska prova icsi och börja med sprutor v 32. :) Det var fullbokat nu i juni. :)


    Så tråkigt att höra! :( Håller tummarna för att icsi ger befruktade ägg. Hur var det nu igen...fick du någon möjlig förklaring från läkaren till varför de inte befruktades? Trist när sommaren kommer emellan när man liksom bara vill köra på.
Svar på tråden Nedfrysta embryon på grund av Covid-19