• Tue 19 May 2020 16:11
    3687 visningar
    111 svar
    111
    3687

    Nedfrysta embryon på grund av Covid-19

    Clemmentina skrev 2020-05-18 19:36:34 följande:

    Spännande! :) Du får uppdatera hur det går. Sahlgrenska har tidigare gått ut med att det är semesterstängt v 28-31 om jag inte minns fel.


    Hej! Vi har också fått frysa våra på grund av Corona på Sahlgrenska! Jag gjorde ägguttag andra veckan i april, hoppas också få göra återföring snart! Det lät inte så positivt när jag pratade med dem då det är långa köer på det nu! Dock ringde jag precis innan de fått information att dem får göra återföringar så dem kanske räknade med ytterligare några veckor utan återföringar! lät dock inte som jag var prio trotts att jag gjorde äggplocket i början av april och ganska snart efter dem helt stängt för återföringar! ! Men kanske är det många som fryste under mars. Men dem sa att jag kan chansa och börja med ägglossningstest i slutet av denna veckan i hopp om återföring! De stänger den 2 juli så då var de sista återföringarna på Sahlgrenska om det inte blir ändringar igen sa dem!
  • Tue 19 May 2020 19:42
    #39

    Den är beräknad till mitten av nästa vecka, jag ska inte stimulerad har de sagt så antar att det är därför det kan finnas en chans att komma intill! Vore skönt att få ha testat återföring en gång innan sommaren! Men det vill ju självklart alla så vi får hoppas att de kan klämma in alla som blivit påverkade innan sommaruppehållet!

  • Wed 3 Jun 2020 20:19
    #47
    Clemmentina skrev 2020-05-20 08:47:45 följande:

    Håller tummarna för både ägglossning och att det finns tid för återföring!


    Hej! Jag fick ägglossning som planerat och har nu fått tillbaka en blastocyst! Det är min första återföring och känns skönt att få vara en ruvare för första gången! Så för dig clemmentina så är det nog större chans att allt går enligt plan! Känns ju surt om dem skulle neka när du faktiskt måste stimuleras!

    För mig så dog en blastocyst vid upptining, den andra klarade sig med 80% överlevande celler. Det blev jag lite förvånad över när jag läste min journal! Jag trodde att alla celler alltid överlevde, någon som vet?
  • Thu 4 Jun 2020 20:22
    #51
    Madrilj skrev 2020-06-04 19:57:38 följande:

    Wow vad kul för er båda att vara ruvare!

    Håller tummarna för att allt ska gå bra och att ni får ett plus på stickan :)

    Blomman2020: det du skriver om dina blastocyster var jag heller inte medveten om. Hoppas det är ovanligt att det är så. Annars är jag orolig för att det inte kommer räcka med mina blastocyster.

    Men med tanke på att de inte sagt något om det borde det väl inte vara så vanligt?

    Trädet91: jag har också hört att det ska gå jättesnabbt vid återföringen, men det är väl skönt för då hinner de förhoppningsvis med många återföringar :D

    Jag har lite dålig koll på när man ska testa då jag inte varit i det skedet än men det måste vara svårt att vänta på det.

    Ni får gärna berätta när ni börjar känna symtom. Jag är supertaggad på återföring för min egen del och glädjs verkligen åt att ni fått göra det!


    Tack för peppen :)

    vad roligt att du också fick tillbaka trädet91! Jag fick information att dag 12 kan man testa, förstod det också som att dag 1 är dagen efter återföringen!Men jag ska ha mens på dag 9 så då borde man väl märka i allafall på dag 10.. meander är jag också osäker på! Fick ingen information om mens borde komma som vanligt eller ej... Skönt att det gick så smidigt Med återföringen :) För mig gick det inte det, det var den värsta delen i hela behandlingen! Jag hoppas verkligen att denna kommer överleva för jag vill inte sätta in igen! Bävar redan för om det skulle bli fallet! Tror vi var två som hade samma tid och sådan tur var tog den andra patienten först och Sedan hade vi en paus och då körde dem nog på med några fler patienter!! Men fick så dåligt samvete när det tog sådan tid och när man vet hur många som troligen väntar, men jag kunde ju varken veta eller hjälpa det.

    Förmodligen så är allt normalt med 80% överlevande celler, vi har ägg kvar i frysen så vore den inte vore bra antar jag att dem skulle tinat ett nytt! Men jag tycker det är konstigt att dem inte informerar när det står i journalen senare, det uppstår ju förvirring!
  • Sun 7 Jun 2020 21:31
    #56
    Clemmentina skrev 2020-06-06 18:42:06 följande:

    Ja precis, rd1 är dagen efter återföringen.

    Nu är min blödning här och jag började med Progynon igår. Den kom lite tidigare än jag trodde men hoppas vi får tid för återföring ändå.


    Vad spännande, jag tror det kommer gå som planerat! Jag är på ruvardag 6 nu och sedan ruvardag 4 har det spännt väldigt i högra delen av magen! Det känns verkligen och jag kan inte sluta tänka på det! Jag tror jag håller på att bli tokig eller skengravid! Jag brukar få ömma bröst ca en vecka innan mens och det har jag inte, det borde ha kommit för länge sedan! Jag sa till mig själv att jag inte ska analysera eller tänka på symptom under dessa dagar, vilket var lätt de tre första dagarna, men inte nu! Igår tänkte jag att eftersom återföringen var problematisk så kanske jag har fått en infektion, men då borde jag fått feber! Idag har jag gjort tre tyngre lyft och då har det huggt till så nu är jag rädd att jag kanske förstört något! Men man skulle ju leva som vanligt och då ingår Trädgårdsarbete för mig! ska bli skönt att det blir vanlig arbetsvecka i morgon så man inte hinner tänka lika mycket! Trädet hur går det för dig?
  • Wed 10 Jun 2020 19:51
    #60
    lillalillas skrev 2020-06-10 18:57:29 följande:

    Det ser positivt ut! :) Håller tummarna!!


    Får hoppas att strecket blir tydligare och tydligare för dig nu, det ser lovande ut! ! Jag har Bim idag och ville vara lite förberedd på eventuell mens, man ser ett tydligt streck men det är svagt och jag är nu på rd9. det rör runt i magen, men inga spänningar längre in det inte är så har jag vant mig! Kännt mig väldigt nere idag trotts positiva vibbar så jag antar något händer med mina hormoner just nu! Håller tummar och tår för oss alla, man vill bara se in några dagar i framtiden nu :)
  • Sat 13 Jun 2020 10:44
    #62

    Idag är min officiella testdag på ruvardag 12, det visade positivt och gravid 2-3 veckor! Ser också ut som hcg nivån ökar sakta men säkert! Känns verkligen overkligt! Jag var helt inställd på att första inte skullle funka och att det är ett test! Det är ju en lång väg kvar och jag tror nog inte jag kommer inse förrän vi ser om första Ultraljudet är ok! Men detta är ju ett steg i rätt riktning :)

  • Mon 15 Jun 2020 22:54
    #67
    Madrilj skrev 2020-06-13 13:57:04 följande:

    Jättestort grattis! Vilken fantastisk känsla det måste vara :D hoppas allt kommer gå bra för er!

    Jag är jätteglad för jag fick göra min återföring så jag är nu ruvare för första gången och längtar tills jag får testa också. Helt plötsligt går ju tiden hur långsamt som helst!


    Tack :) ja ruvartiden var lång och utdragen, dessvärre känns det som fram till Första ultraljudet Så kommer det vara lika långrandigt och att man känner efter extra mycket! När är din testdag?
  • Mon 15 Jun 2020 23:00
    #68
    Trädet91 skrev 2020-06-14 17:47:28 följande:

    Åh!! Vilken glädje! Stort grattis!! :D

    Det låter lovande med hcg stegring! Håller mina tummar för att allt går bra! Tror du att ni kommer hinna med det tidiga ultraljudet innan Sahlgrenska stänger för sommaren? För visst är det u v. 8 som det skall göras?


    Ja vi fick tid den 3 juli, så det är med 3 dagars marginal vi hinner med! Men jag tänker att dem säkerligen måste göra ultraljud ändå under semestern? Eller så kanske dem göra ultraljud i vecka 7 på endel också! Hur har det gått med testet på testdagen? Dem sa till mig att jag inte skulle göra något mer test nu! Jag planerade att göra ett för att se så det går till 3+, men det sa hon Nej till då man inte kunde lita på indikatorn på testerna!
  • Fri 26 Jun 2020 14:44
    #83
    Clemmentina skrev 2020-06-22 15:53:51 följande:

    Nu ruvar jag också! Allt såg fint ut. Testdag blir den 4/7. :)

    Åh det förstår jag! Inte det minsta konstigt att känna en massa oro. Håller tummarna!


    Vad roligt att allt gick bra och att det inte blev ändringar i sista sekund! Hur känns det hittills?
  • Fri 26 Jun 2020 14:49
    #84
    Madrilj skrev 2020-06-23 18:13:46 följande:

    Vad kul att du också är ruvare, önskar dig lycka till! :D

    Jag har min testdag idag och testade positivt med både clearblue digital och en liten sticka, känns helt overkligt!

    Jag fick till mig att eftersom mitt UL kommer under Sahlgrenskas semesterstängning ska jag dit först vecka 32 då de börjar med UL igen och då kommer jag förhoppningsvis vara i v 11, men jag ska kontakta MVC i min hemkommun för kontroll innan det :)


    Gud vad roligt, stort grattis! Har vart så trött denna veckan att det är först nu jag sett detta! Vad tråkigt att ultraljudet blir så sent, jag trodde faktiskt dem tog emot för ultraljud! Känns konstigt att dem verkligen stänger ner helt på sådana rutiner som bara kräver en läkare, speciellt när alla redan fått vänta längre än normalt på att sätta igång!
  • Fri 26 Jun 2020 15:00
    #85
    Trädet91 skrev 2020-06-22 17:44:00 följande:

    Vad härligt att det gick bra! Nu hoppas vi på det bästa!! :)

    Jag började få bruna flytningar idag, känner att ömheten i brösten börjar minska men det är bara att vänta och se hur det utvecklar sig.


    hur har det gått för dig? Det verkar vara normalt att ha det, men jag förstår din oro då man aldrig vet! Jag har haft en blödning i natt som avstannade 10 timmar senare! Det känns inget bra, men dem sa att det också var normalt! Trotts klarröd blödning varje gång jag gick på toa i natt! Har ont i magen också, men är så orolig att jag tror det är stress jag har ont av!
  • Fri 26 Jun 2020 20:32
    #88
    Clemmentina skrev 2020-06-26 18:34:39 följande:

    Har inte direkt några symptom eller så. Lite svag molvärk någon gång men känner överlag lite, vilket får mig att tänka att det nog inte tagit sig den här gången. Men vet ju att jag bara är på ruvardag 4 och att många inte får symptom så tidigt.

    Hade ni andra mycket symptom under ruvardagarna?


    Nej det verkar vara få som får känner något så tidigt, jag var en av dem som kände men förstod inte! Hade tights jeans halva dagen och trodde dem satt åt så det molade, men den känslan höll i sig i 3 dagar! Jag kände jätteväl och trodde jag fått en infektion, men det hade jag inte! Men det är nog mer vanligt att inte känna något, jag kände pyttelite molande resterande dagarna! Håller tummarna för dig :)
  • Fri 26 Jun 2020 20:36
    #89
    Clemmentina skrev 2020-06-26 18:55:16 följande:

    Håller tummarna för att allt är bra. Blödningar är ju verkligen vanligt. Har du något ultraljud inbokat snart?


    Ja det är vanligt har jag förstått, nu har de kommit tillbaka igen så blödningarna verkar komma och gå lite! Har ultraljud om en vecka så det är ju skönt! Har en dålig magkänsla, vilket jag haft sen insättningen! Men kan tänka att det är vanligt trotts att man är en positiv person så tär ivf på psyket och man vågar inte hoppas något.
  • Fri 3 Jul 2020 20:19
    Clemmentina skrev 2020-07-03 10:20:31 följande:

    Tyvärr tog det sig inte för oss den här gången. :( Nu blir det paus (förmodligen till september) då vi förhoppningsvis kan få tillbaka vår sista blastocyst. Hoppas det går bra för er andra! Håller tummarna :)


    Nej vad tråkigt att höra! Förhoppningsvis går det snabbt till september och vi får hålla tummarna för den blastocysten och skönt att du inte bör göra om hela behandlingen med uttag! All styrka till er!
  • Fri 3 Jul 2020 20:24
    Trädet91 skrev 2020-07-03 18:29:19 följande:

    Tack! Jag var på Sahlgrenska idag och pratade om nästa insättning. De hade ganska fullbokat i augusti så det blir troligtvis i mitten på september. Känns lite långt tills dess just nu men snart är semestern här och då går det säkert mycket fortare!

    Jag var också väldigt orolig men sedan tänkte jag att jag ändå inte kan påverka något utan det är bättre att försöka njuta av tanken på att man bär på ett litet liv i magen istället. Hoppas att din lilla krabat vill hänga sig kvar istället :)


    Väldigt tråkigt att höra att det var som du befarat, hade ett hopp för att det kanske gått vägen ändå trotts blödningarna! Det kommer säkerligen gå fortare än vanligt till september! Ta hand om dig!
  • Fri 3 Jul 2020 20:58
    Trädet91 skrev 2020-07-03 20:34:31 följande:

    Tack, det hoppas jag med! Hur går det för dig? Var du också på ultraljud idag?


    Om du inte har stimulerad cykel kan man ju alltid hoppas på en sista minuten inringning! Jag var så orolig i måndags så jag ringde in och de kunde ta emot mig direkt på eftermiddagen. Dem kan inte lokalisera blödningen som fortfarande inte är helt över. Men allt såg bra ut! Dem tog också urinprov vilket visade påbörjan till urinvägsinfektion, aldrig haft det i hela mitt liv.. men nu så! Jag har fått medicin för det nu, men det hade inget med blödningen att göra! Kände mig piggare förra helgen, men nu är det katastrof sover 12-14 timmar per dygn!
Svar på tråden Nedfrysta embryon på grund av Covid-19