Forum Sex & Sånt - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Minskad sexlust lika med minskad attraktion!

  Mån 27 apr 19:54 Läst 0 gånger Totalt 7 svar
  Anonym (Sexex­perten­)
  Visa endast
  Mån 27 apr 19:54

  Så otroligt vanligt det är med brist på sexuell lust. Tråd efter tråd, artiklar i tidningar och på nätet, samtal runt fikabordet på jobbet osv, och oftast kvinnorna.

  Det som slår mig och är intressant, är att det verkar finnas två typer av människor i denna fråga; De som behöver stark förälskelse och attraktion, och därför tappar intresset för sin partner och sex fort nyhetens behag falnar. Sen den andra kategorin som verkar helt styrda av hormoner och fysiska behov, och i princip kan ligga med vem som helst, även vänner och inte behöver vara särskilt attraherade eller bryr sig nämnvärt om yttre aspekter, som utseende och kroppar.

  De har sex för att må psykiskt bra och verkar inte förknippa det med romantik eller spänning. Den senare är ju i majoritet män, men också en hel del kvinnor verkar fungera så. Dessa har jag noterat har sällan svårigheter att uppnå orgasm och har ofta en avslappnad bild av sina egna kroppar och ganska bra självförtroende generellt. Nu generaliserar jag säkerligen, men det är en observation som inte sällan stämmer.

  Den första kategorin ter sig mer känslostyrda och visuella och verkar använda sex snarare i bekräftelsesyfte, där partnern paradoxalt nog blir  mer utbytbar fort de inte inte tillfredsställer de andra behoven. Deras sexlust kan tvärdö och väcks endast med en ny person där dessa bitar återupplevs?! En mer rastlös typ som har ett mer komplicerat förhållande till sex och sin egen kropp.

  Problemet som jag ser det är när dessa två olika typer ingår förhållande. Då uppstår dessa problem och obalanser Bäst hade varit om de höll sig inom sin egen grupp, fast det kanske finns för få kvinnor kontra män?

  Vilken är ni och vad tror ni om detta?

 • Mån 27 apr 20:34 #1

  Håller i stort sett med, kvinnor har lättare att tappa attraktionen och därmed sexlusten. Sexlust försvinner sällan av sig självt, det finns alltid en orsak bakom. Bristande attraktion är det vanligaste, den kan i sin tur bero på praktiska detaljer.

  Men jag håller inte med om att män inte bryr sig om romantik och kärlek. Sex blir bättre då, även om det också kan funka som avslappning och tröst. Eller som utlopp för hormoner och ren lust.

 • Mån 27 apr 20:35 #2

  Håller med...

  Man borde kunna boka för hur ofta man vill ha sex i ett förhållande på dejtingsidor så att man kan finna nån att matcha med.

  Som du är nu måste man prata bra länge innan man tar upp sex frågan för att inte riskera att bli blockad av kvinnorna.

 • Anonym (Yyy)
  Visa endast
  Mån 27 apr 20:39 #3
  t1000 skrev 2020-04-27 20:35:25 följande:

  Håller med...

  Man borde kunna boka för hur ofta man vill ha sex i ett förhållande på dejtingsidor så att man kan finna nån att matcha med.

  Som du är nu måste man prata bra länge innan man tar upp sex frågan för att inte riskera att bli blockad av kvinnorna.


  Är sexet det enda du är intresserad av i ett förhållande?
 • Tis 28 apr 11:32 #4
  Anonym (Yyy) skrev 2020-04-27 20:39:16 följande:

  Är sexet det enda du är intresserad av i ett förhållande?


  Nej, men en stor andel. Utan sex skulle jag inte vilja bli tillsammans med någon.
 • Anonym (Yyy)
  Visa endast
  Tis 28 apr 11:53 #5
  t1000 skrev 2020-04-28 11:32:36 följande:
  Nej, men en stor andel. Utan sex skulle jag inte vilja bli tillsammans med någon.
  Då kanske du inte ska söka på dejtingsidor utan kanske där sex är i fokus?

  Låter trist att du ska behöva "prata bra länge innan man tar upp sexfrågan".

  Tjejerna du pratar med kanske vill ha mer än ett visst antal ligg per vecka och de vill heller inte lägga tid på att "prata länge med nån" för att de ska komma till sexet. 
 • Anonym (Ina)
  Visa endast
  Tis 28 apr 13:36 #6

  Jag är tjej och jag instämmer. Jag faller själv in i den första kategorin. Jag kan ha sex med dom flesta män i samma ålder så länge de inte är gravt överviktiga eller ohygieniska, sex är ett stort behov som jag behöver regelbundet oavsett, jag är hormonell och gissar att jag har rätt högt testosteron. Jag har gott självförtroende och trivs i min kropp, har alltid varit så. Jag har haft tre långa förhållanden, i två av dom matchade jag med mina män sexuellt sett. Men i ett av dom så var killen på en helt annan nivå, sex max en gång i veckan var lagom, ofta endast varannan vecka eller inte ens det. Det funkade inte för mig så efter några år gjorde jag slut. Med min nuvarande så tog jag upp sexfrågan direkt och förklarade mina behov. Han matchar mig perfekt. Jag gissar (efter att ha pratat med vänninor och läst på FL) att det är lättare att hitta en MAN md dessa behov, än en kvinna.

 • Ons 29 apr 20:41 #7

  Jag känner inte igen mig alls i denna uppdelning.

  Har själv en grundläggande drift att onanera/ha sex och den har väldigt lite med andra att göra, och kommer delvis innifrån. Att ha sex som bygger på min inre drift känns däremot meningslöst. Min drift gör inte att jag vill ha sex med människor jag inte tänder på och älskar. Det är ointressant helt enkelt. En människa jag älskar vill jag vara nära och dela njutning med. All sorts njutning. Min inre sexdrift leder INTE till att jag har lägre "krav" på känslor. Andra känslor, kärlek, gör att jag vill vara nära, det skapar utrymme för att lusten väcks även om den inte kommer innifrån. Dvs, Ibland känner jag egentligen ingen sexlust, men den växer fram av naken närhet och njutning, eller påklädd närhet och njutning. Ibland kommer lusten mer innifrån men även den lusten vill jag dela med den jag älskar. Attraktion och spänning betyder inte så mycket för mig. De djupare känslorna är viktigare. Den första tiden med nyförälskelse gör mig kåtare, men inget jag saknar eller värdesätter. Har haft sex med få personer och tycker sex verkar så överspänt och porrinspirerat för många.


  Anyone can hate. It costs to love.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll