Inlägg från: Johnekblad132 |Visa alla inlägg
  • Johnekblad132

    Åtta månaders bebis - Otrogen fru

    Hej!

    För 8 månader sedan fick min fru och jag en liten pojke och sedan dess så har våra relation surnat en del, vilket inte är något ovanligt såklart. Jag hamnade i en ganska djup depression efter födseln och började få väldigt svårt att hantera min ilska, vilket såklart försämrade äktenskapet ytterligare. För några månader sedan orkade min fru inte med min ilska och deppighet längre och bestämde sig för att vi skulle ha en paus i vår relation och började dessutom umgås med kompisar och festa nästan varje helg. 


    Vi bestämde oss dock för att bo kvar tillsammans eftersom hon sa att hon älskade mig och ville ha en framtid med mig när jag mår bättre trots allt. Det har känts väldigt jobbigt att hon varit ute och festat hela tiden och dessutom sovit borta titt som. Tätt, men hon har försäkrat mig om att hon inte träffat någon annan och att hon bara sovit hos sina tjejkompisar. Idag fick jag ett meddelande på Instagram. En för mig okänd person skrev och ville informera mig om att min fru har träffat denna tjejens killkompis i över två månader nu och att det är där hon sovit över alla gånger hon varit borta, det har inte alls varit fest med tjejkompisarna. Jag konfronterade min fru om detta och hon erkände att de träffats och haft samlag osv. Nu sitter jag här och vet inte var jag ska ta vägen.. Jag vet att vi officiellt haft paus i väntan på att jag ska må bättre men jag känner samtidigt att detta är världens svek och något jag absolut inte kan acceptera eller komma över.


    Nu till problemet: Överallt när jag sökt så har jag läst att det kan vara enormt skadligt för en sådan liten bebis att föräldrarna separerar och att delad vårdnad är otänkbart vid denna ålder, så vad gör man i en sådan här situation? Jag känner verkligen att vårt förhållande är extremt destruktivt och att det inte finns någon räddning samt att det bara kommer att förvärras ifall vi fortsätter bo ihop, men jag vill göra det som är bäst för vår bebis så att han inte ska påverkas eller traumatiseras. Är det någon som har varit med om en liknande situation eller har något tips på vilken lösning som är bäst för barnet?

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Åtta månaders bebis - Otrogen fru
  • Johnekblad132

    Tack så mycket..


    Ja jag går till psykolog två gånger i månaden och har gjort i sju månader nu, jag har fått flera bra övningar och jag tycker de hjälper mot det jag sökte hjälp för; att jag blev irriterad på bebisen och allt skrik, att gå upp på nätterna och allt vad bebislivet innebär. Nuförtiden tar sig ilskan dock mest utlopp i bråk med frun på grund av försämrad relation, bristande respekt och tappade känslor.

  • Johnekblad132

     


    Usch, det lät absolut inte roligt med en kolikbebis och speciellt inte att tvingas ta fullt ansvar själv, här är det snarare jag som fått ta nästan varje natt sedan han föddes (Han flaskmatas). Vår bebis sover oftast fint och somnar om snabbt när han vaknar på nätterna så det är inga problem, därmed är det inte jobbigt med bebisen när hon är ute då han oftast redan somnat när hon åker iväg!


    Jag känner igen mig mycket i din sambos upplevelser, speciellt under första månaderna, men jag känner att jag gradvis fått mer och mer anknytning så det är inte huvudproblemet längre utan där har relationen tagit överhand..

  • Johnekblad132

    Tack för alla svar, har varit en väldigt kaotisk vecka så har inte riktigt fått chansen att svara. Vill poängtera att det dessvärre inte är ett "troll-inlägg" men det var ju intressant att mitt skrivsätt liknar google translates..? 


    Sen så kanske man ska undvika att kalla henne för hora osv, jag skrev trots att att vi hade gjort slut sedan länge på grund av min ilska/depression så trots att det inte känns kul eller okej så var hela situation för mig inte allt för oväntat. Jag känner att jag är på god väg att hantera mina problem med social kontakt/psykolog/träning iallafall så det går framåt inom den aspekten iallafall. 


    Det jag egentligen undrade var ju dock inte om jag ska "kasta min fru", jag undrar om det är okej för en 8 månaders bebis att föräldrarna separerar och att bebisen behöver bo på två adresser från så tidig ålder. 


    Mvh

  • Johnekblad132

    Ja och då innebär det att jag får ha barnet hos mig på heltid vilket såklart skulle innebära en ökad påfrestning i livet, speciellt eftersom jag inte har någon familj eller vänner som kan hjälpa till. Frågan blir ju liksom: Ska man stanna kvar i en problematisk relation för att bebisen ska ha två föräldrar som är där om dagarna eller är det bättre för barnet att man separerar? 


    Vi har bra kommunikation och kan trivas i varandras sällskap fortfarande men tilliten och känslorna har ju försvunnit liksom så det kanske känns lönlöst att hålla kvar vid.

  • Johnekblad132

    Vi planerar inte att ta det till rätten då vi som sagt fortfarande har bra och öppen kommunikation. Jag är den som är föräldraledig och har inget jobb att gå tillbaka till så det faller som det mest naturliga att göra.

Svar på tråden Åtta månaders bebis - Otrogen fru