• Mon 4 May 2020 19:37
    2281 visningar
    7 svar
    7
    2281

    uppfostra bengalkatt

    bengalkisse skrev 2020-05-04 14:30:18 följande:
    Hej på er!
    Vi har två bengalflickor , ett år gamla. Vi bor i lägenhet och brukar gå ut med dem i sele. Vi har haft uppehåll med promenader under vinterperiod och nu började  vi gå ut med dem igen. Då har vi fått problem med den ena katten ..hon vill nämligen ut nästan hela tiden! Det räcker alltså inte med bara en gång.  Vi har "fyat" henne, höll henne i nacken, spejade med vatten, lekte med henne för att trötta ut henne. Inget hjälper. Man bara känner sig världens ondaste istället
    Är det någon som har upplevt samma problem och lyckats få ordning på katten?
    Väldigt tacksam för hjälp! 
    Jag tycker faktiskt du är ond när du fyar, håller katten i nackskinnet & sprutar vatten på kattkraken ! Det enda katten lär sig av det är att du som ska vara kattens trygghet är en elak och obehaglig person.
    Bengaler är ju nyfikna och kräver oftast väldigt mycket aktivering, stimulans och berikad miljö för att må bra. 
    Hur aktiveras katten idag, hur mycket aktivering ger ni och hur ser miljön ut med klätterträd, innätad balkong, möjlighet att boa/ligga på hyllor/krypin högt upp på väggar?
  • Tue 5 May 2020 11:18
    #6
    bengalkisse skrev 2020-05-05 10:52:17 följande:
    Vi har absolut ALLT man kan bara skaffa för katter i en lägenhet! Nätad balkong, massor av leksaker, gigantiskt klätterträd som står på balkongen där de kan spana på allt och alla, flera bäddar, massor av klösmöjligheter, och allt av det bästa kvalitet. De har det väldigt bra hos oss och trivs. Det vet vi.
    Det känns ,dock,väldigt jobbigt när man jobbar hemma och får inget gjort då den ena katten vrålar så att den andra katten tycker t o.m att hon är jobbig. Vi går ut med dem en gång om dagen efter jobbet och aktiverar de ute i 1,5 timme. Vi måste ju kunna välja tiden själva när det passar oss! Eller? 
    Ja, jag tycker att det är fruktansvärt att behöva göra såna saker men vad kan vi göra istället??
    Uppenbarligen är ju inte katten nöjd ( eller bara väldigt pratig) och då får ni väl testa med en promenad innan jobbet också och se om det blir nån skillnad. Har man skaffat djur måste man ju tillgodose djurens behov och mår katten bättre av aktivering både innan jobbet och efter jobbet så får ni ju helt enkelt lägga den tiden. 
Svar på tråden uppfostra bengalkatt