• Pilsne­r
    Tue 5 May 2020 21:44
    2341 visningar
    42 svar
    42
    2341

    Besviken över jobberbjudande

    vertaverta skrev 2020-05-05 21:36:36 följande:

    Jag har har fått ett jobberbjudande där den nya arbetsgivaren erbjuder mig ganska lik tjäst som den jag har nu samma bransch med lite nya inslag av arbetsuppgifter dock inget jag behöver lång tid att lära mig. I början av rekryterigsprocessen så talade jag om min lön och fick besked om att lönen var det inga problem med  att jag inte låg för högt för deras spann, nu efter flera intervjuer så vill man gå vidare med mig men när vi börjar prata om villkor så är lönen plöstligt 8 tusen mindre än min nuvarande och det finns inga andra villkor som är bättre. Jag blir ganska chockad och besviken med tanke på att man uttryckte att lönen inte var ett problem från början. Jag ligger inte för högt i lön rent generellt så jag har svårt att förstå varför man erbjuder ett dåligt erbjudande från början vad är vitsen med det ? Det känns som en förolämpning och ett dålig start på ett samarbete. Man vill dessutom erbjuda en provanställning trots att jag har 8 år inom branschen. Jag förstår inte varför?Hur hade ni agerat? .Det är bra arbete och jag vill gärna byta men inte till varje pris. 


    Många arbetsgivare kör mer eller mindre regelmässigt med provanställning. Åtta år i branschen är kanske inte så mycket?

    Jag skulle inte gå ner 8000 i månadslön för något jobb. Provanställningen skulle jag kanske accepterat då jag hade åtta år i branschen, men inte nu längre då jag har betydligt mer.

    Tjänar du timmar per dag i restid, eller vad skulle annars kunna motivera dig att byta?
  • Pilsne­r
    Wed 6 May 2020 17:26
    #20
    vertaverta skrev 2020-05-05 22:14:14 följande:

    Löften om att få högre lön i en lönerevision nästa år känns inte hållbart jag ska inte behöva bevisa mitt eget värde igen. 


    Sådana lönerevisioner har enligt erfarenhet visat sig ge klart mindre än vad man förväntat sig... (Då är man ju redan anställd.)
Svar på tråden Besviken över jobberbjudande