• Sun 10 May 2020 14:40
    272 visningar
    3 svar
    3
    272

    Depression eller annat?

    Det låter som att hon har problem med sin självkänsla och därmed även depression därav att hon inte vill dela med sig av sina tankar och åsikter utan skjuter dom framför sig istället för att de är lättare än att måsta prata om saker som hon mår dåligt av. Hon måste få självinsikt att hjälp skulle behövas.. Min sambos bror beter sig exakt lika och hans föräldrar ger han åsikter vad han ska och inte ska göra hela tiden vilket kryddar på hans depression mer efterssom han inte törs göra någon besviken eller ledsen. Och då tror han att genom att bara skjuta problemen framför sig och inte svara i telefonen så ska allt bli bättre.? Jag har börjat prata alvar med honom och förklarat hur de ligger till och att ja förstår att de är jobbigt.. Har även sagt till hans föräldrar att dom måste sluta ha åsikter om hans beslut i livet. Han är helt enkelt för svag för att säga vad han tycker och tänker och håller därför med va dom säger. Sen nästa gång då dom ringer är han rädd att samtalet ska tas upp vilket leder till att han inte svara.. 

    Typiskt tecken på låg självkänsla. 

    Folk med låg självkänsla måste få veta rakt ut att dom har de och bli förstådd och måste få veta att man förstår situationen. 

    Men jag förstår din frustration för du vill ju bara hjälpa men att komma med tips om tex psykolog skapar bara en rädsla och en suck i hennes huvud vilket leder till att hon håller sig borta.

    Jag hoppas att ja är till någon hjälp! Styrke Kram!

Svar på tråden Depression eller annat?