Inlägg från: Anonym (J) |Visa alla inlägg
  • Anonym (J)

    I Göteborg ska nyanlända barn prioriteras in på attraktiva skolor-rätt eller fel?in på attraktiva

    Anonym (Sofia B) skrev 2020-05-09 21:06:09 följande:

    Såpå mycket avundsjuka. Vill ni främja integrering eller är det bara något ni säger för att det ska låta bra? Tjänar inte alla på att nyanlända integreras i Sverige och blir ett med gemenskapen, eller ska det för alltid vara ett vi och dem?

    Det kan vara värt att tänka på om man vill jobba förebyggande mot kriminalitet etc.


    Har du barn? Hur långt bor ni från skolan?

    Ingen tjänar på att ni hycklande rasister ser inte oss invandrare som jämlika utan tror att vi måste daltas med , behandlas som små barn och att andra behöver diskrimineras för skull.

    Läs på om White Saviour Complex. Du låter som ärketypen av en smygrasistisk White saviour.
  • Anonym (J)
    Anonym (ÄR diskriminerande och ger fel signaler) skrev 2020-05-09 22:45:40 följande:

    Japp, håller med! Dom av mina vänner som mest håller med mig är dom som själva har invandrarbakgrund. Självklart ska alla behandlas lika, allt annat är vansinne. Faktiskt tycker jag också att man själv som nyanländ måste ha uppnått en hel del mål (språk, aktivt studerande eller arbetssökande) för att ens få samma status. Då får man inte situationen att vissa kommer hit, slappnar av och sen inte lär sig språket eller pallar jobba i en grannkommun.


    Precis. Det är inte rasistiskt att ställa rimliga krav på nyanlända, det innebär att man ser de som duktiga människor som kan uppnå saker och inte livegna småbarn som inte klarar nåt själva.
Svar på tråden I Göteborg ska nyanlända barn prioriteras in på attraktiva skolor-rätt eller fel?in på attraktiva