• Anonym (TS)

    Vad är det dummaste en läkare sagt till dig?

    Ibland har läkare en övertro till sig själva, och ibland har vi en övertro till läkare. Vi känner våra kroppar bäst men det verkar vissa läkare inte inse. De har en utbildning och de kan mycket, men de måste börja lyssna mer på sin patient.

    Så vad har du varit med om med läkare om sagt korkade saker?

    Jag börjar. Jag hade en infektion och mådde dåligt länge, men läkaren sa att mina kroppsliga symtom är psykiska, dvs ångest. Trots att jag inte har ångest så skrev läkaren det i journalen och skrev att jag mår psykiskt dåligt och att mina symtom kommer utav det. Läkaren hade totalt fel och jag fick gehör hos en annan läkare.

  • Svar på tråden Vad är det dummaste en läkare sagt till dig?
  • Anonym (gg)

    Åh glömde den när jag krssat mina fingrar som barn och läkaren bad mig röra på fingrarna, jag sa att jag inte kunde, hon svarade "Det är skillnad på att inte kunna och att inte vilja."

    Detta var alltså innan röntgen.

  • Anonym (P)
    Anonym (eee) skrev 2020-05-09 16:34:18 följande:

    Man gör ju en utredning innan man kan säga om någon har tex autism. Men att han skrev autistisk framtoning betyder faktiskt inte att han sa att du hade autism. 


    Men han tyckte att jag skulle göra en utredning för att det skulle vara skönt för mig att citat ?ha det på papper.?

    Så han var ganska övertygad
  • Anonym (P)
    Anonym (gg) skrev 2020-05-09 16:35:57 följande:

    En skrev att jag var bipolär fast jag inte är det, aldrig funnits misstanke om och sökte för en infektion i örat, på vc.

    En sa att jag när jag var sjukskriven för depression att allt skulle bli bra bara jag skaffade mig en man. Och att om jag inte gjorde det skulle jag bli ensam och deprimerad när jag blev äldre.

    Samma läkare hade sitt barn med när jag skulle berätta om min depression och sa att hon valde att boka in mig den dagen för hon visste att jag tex inte skulle börja gråta så barnet såg.

    En läkare sa i affekt till mitt ex när han sa att han mådde så dåligt att han ville ta livet av sig "Jamen gör det då".


    Sa han seriöst att han skulle ta livet av sig om han ville det?

    För då förlorar jag hoppet på mänskligheten totalt
  • Anonym (patient)

    Läkaren (psykiater) sa att jag var psykiskt sjuk och därför inte bör fatta egna beslut.

  • Anonym (Idioter)

    Oj, det är mycket det! Har tappat förtroendet för läkare helt pga av alla idioter jag träffat. "Jaha, så du är sjukskriven för att tjäna pengar du". "Det SKA funka på en halvtimme"- när jag svarade att jag hade precis lika ont fortfarande. Tog ytterligare 35,5 timme innan jag fick adekvat smärtlindring- då var jag beredd att hoppa ut genom fönstret! Värst var dock gynläkaren som ljög för att få göra ks på mig. Det framkom när jag väntade andra barnet. Och slutligen de två läkare som båda blånekade till att jag hade magbråck utan skyllde på att jag var fet efter graviditeten! Jag har magbråck och det skulle ha opererats direkt när det uppkom.

  • Anonym (gg)
    Anonym (P) skrev 2020-05-09 16:43:12 följande:
    Sa han seriöst att han skulle ta livet av sig om han ville det?

    För då förlorar jag hoppet på mänskligheten totalt
    Det var en hon, men ja, jag satt bredvid och hörde samtalet (på telefon). Mitt ex var i akut behov av att få en läkartid och hade blivit nekad på psykakut, troligtvis pga platsbrist.

    Hon är känd för att inte vara så trevlig varken mot patienter eller sina kollegor.
  • Anonym (gg)
    Anonym (patient) skrev 2020-05-09 16:44:16 följande:

    Läkaren (psykiater) sa att jag var psykiskt sjuk och därför inte bör fatta egna beslut.


    Haha, förlåt, men så sjukt.
  • Anonym (extrapris)

    Läkaren på vårdcentralen när det konstaterats bihåleinflammation och det avklarats med utskrift av antibiotika osv. " Och så har vi bra pris på Klamydiamedicin denna veckan ifall det är något du behöver?"

  • Kiyah

    tror det är dött lopp mellan 2 olika tillfällen.

    1. jag va 11 år och va hos skolläkaren pga att jag hade ryggproblem. tvingas klä av mig upptill och böja mig framåt och han drar bara fingret längs ryggraden innan jag får ställa mig upp. han petar mig i sidan och frågar om jag funderat på att börja träna. till saken hör att jag vid tillfället tränade längdskidåkning med 14-15 åringar 3 dagar i veckan och va absolut inte överviktigt eller så.
    oavsett gör man inte så på en tjej i den åldern.

    2. haft problem med magen sen 18-årsåldern, väldiga kramper som fick mig att springa på toa en massa och en otrolig smärta i magen, detta kom periodvis. vårdcentralen hittar inget fel men anstränger sig inte direkt heller. lyckas få en remiss till sjukhuset. förbereder mig och skriver ner symptom och händelser och det blir flera a4-sidor. träffar läkare på sjukhuset och börjar gå igenom mina symptom och han bara viftar bort allt. ingen undersökning, han lyssnar knappt och tillslut säger han "vi vet inte så mycket om hur magen fungerar, men jag kan trösta dig med att när man börjar komma upp i din ålder och lite äldre så brukar sånt här försvinna av sig själv"jag va 27 år då och blev inte direkt lugnad. dessutom skrev han ut medicin mot diarré, vilket bevisade att han inte ens lyssnat på vad problemet va.
     

Svar på tråden Vad är det dummaste en läkare sagt till dig?