• Anonym (TS)

    Vad är det dummaste en läkare sagt till dig?

    Ibland har läkare en övertro till sig själva, och ibland har vi en övertro till läkare. Vi känner våra kroppar bäst men det verkar vissa läkare inte inse. De har en utbildning och de kan mycket, men de måste börja lyssna mer på sin patient.

    Så vad har du varit med om med läkare om sagt korkade saker?

    Jag börjar. Jag hade en infektion och mådde dåligt länge, men läkaren sa att mina kroppsliga symtom är psykiska, dvs ångest. Trots att jag inte har ångest så skrev läkaren det i journalen och skrev att jag mår psykiskt dåligt och att mina symtom kommer utav det. Läkaren hade totalt fel och jag fick gehör hos en annan läkare.

  • Svar på tråden Vad är det dummaste en läkare sagt till dig?
  • Silverjenny

    Jag hade cellförändringar på livmodertappen som hade upptäckts under graviditeten, när jag var nyförlöst skulle de tas bort men eftersom jag ammade fick jag ingen bedövning då det kunde gå över till bröstmjölken. Jag var rädd och det gjorde skitont, då skrattade läkaren och sa till mig "tryck ner stjärten som om du hade betalt för det".

    Jag var 20 år gammal.

  • Anonym (I)
    AndreaBD skrev 2020-05-09 17:06:03 följande:

    "Vissa får visst barn tidigt!"  Han trodde först att min son var min bror, och när han förstod att det var min son, så sa han det. Jag tar det ju som ett komplimang att jag ser ung ut - på ena sidan. På andra sidan.... vilken onödig kommentar och jag var ändå 23 när jag fick honom. 


    Det heter ?å ena sidan?, inte ?ena sidan? :)
  • Anonym (gg)
    Anonym (TS) skrev 2020-05-09 17:51:05 följande:
    Sökte för örat -fick felaktig bipolärdiagnos. Vilken rubrik. Ursäkta skämtet, men du måste blivit förbannad. Vad fick han det ifrån? Jag har för mig att vårdcentraler får mer pengar ju fler diagnoser de sätter. Kanske har med det att göra?
    Tror han kanske blandade ihop mig med någon. Fick senare detta korrigerat, men ja, tyckte inte det var så roligt innan.
  • Anonym (Sköldkörtel)
    Anonym (Fatshaming) skrev 2020-05-09 16:32:31 följande:

    ?Du har lite förhöjt blodtryck, du får stanna här?

    Klart som fan att man har det när man rest i ett dygn, inte sovit på två dygn och har en rejäl allergisk reaktion!

    Tog 2 timmar sen var det normalt igen.

    För övrigt beror, enligt de flesta läkare och psykologer, ALLT på övervikt. Även om du har ont i fingret. Tröttsamt!


    Ja, en läkare tog prover, ringde sedan och meddelade att provresultaten visat att jag var tjock... går inte där längre. Föredrar läkare med synen i behåll.
  • Anonym (Obalans)

    Gick ungefär fyra gånger hos en kbt-terapuet som hela tiden relaterade allt jag sa till sig själv. Jag tror vi pratade om hennes upplevelser mer än mina. Varje besök började med att jag fick återberätta det lilla om mig vi redan gått igenom för det hade hon glömt (och tydligen inte läst på om innan heller) vilket tog ungefär 2/3 av sessionen. Sen pratade hon om sig själv resten. Droppen var när hennes son (som var med mamma på jobbet den dagen) rusade in mitt under sessionen. Avbokade resterande tider.

    Innan henne gick jag två gånger hos en manlig terapeut som tyckte att lösningen på alla mina problem var att gå ner till 75% i arbetstid för det gör tydligen alla mammor. Trots att mina problem inte alls hade med jobbet att göra. Han slutade och praktåsnan ovan tog över efter honom.

  • AndreaBD
    Anonym (I) skrev 2020-05-09 18:26:03 följande:
    Det heter ?å ena sidan?, inte ?ena sidan? :)
    Är du säker? "å" är inget ord. "Åt" kanske, men det låter fel. 
  • Anonym (Obalans)
    AndreaBD skrev 2020-05-09 19:11:27 följande:

    Är du säker? "å" är inget ord. "Åt" kanske, men det låter fel. 


    Menar du att du aldrig hört uttrycket å ena sidan?
  • Anonym (Agnes)

    Det mest dummaste en läkare sagt till mig var att jag tog resurser från cancerpatienter när han till slut gick med på att skicka mig på en MRI-undersökning. Då hade jag gått till honom 3 år utan att han kunde förstå vad som var fel på mig. Det framgick efter undersökningen.

  • Anonym (Lisa)

    Min 5-åriga dotter var sjuk och åt väldigt lite.Pratade med läkaren om olika symptom och då frågar läkaren mitt lilla barn:Har du ingen aptit?Mitt barn förstod inte frågan liksom.

Svar på tråden Vad är det dummaste en läkare sagt till dig?