Inlägg från: nattfjäril89 |Visa alla inlägg
  • nattfjäril89

    Tvillingar 2020

    Hej! Jag har bf 7 december med tvillingar som man såg på ett tidigt ultraljud. Nervös inför KUB nu och om det fortfarande är två små där inne. Glad

  • nattfjäril89
    Belinday skrev 2020-05-26 11:57:04 följande:

    Hej på er vad roligt grattis till er båda . Jag kan tänka mig att det verkligen inte kommer bli lätt första tiden. Framför allt om det är ens första barn helt oerfaren.

    Är era enäggs eller 2 äggs? ????


    Är mina första barn också. Kändes överväldigande först men nu ser jag framemot det. Tror det löser sig och vi kommer båda vara hemma lite i starten och hjälpas åt i så fall. Tvåäggs vad de vet men de ändrar ju sig ibland efter vad jag förstått. Om skiljeväggen är väldigt tunn osv. Dina?
  • nattfjäril89
    Belinday skrev 2020-05-26 16:44:34 följande:
    Spännande våra är också 2 äggs dom va helt säkra på det på skiljeväggen var tjock fick gå på exra ultraljud bara för att ta reda på det.

    Ja det underlättar nog om båda kan vara hemma i början. Har ni eller skall ni ta reda på kön ?
    Ja har bara varit på ett tidigt ultraljud och där var skiljeväggen tjock. Ska på ultraljud nästa fredag. Är dock bara i vecka 13. Hur långt gången är du? Tänkt att ta reda på kön ja Glad Alltid tänkt att jag vill veta kön. 
  • nattfjäril89
    LFF skrev 2020-05-27 08:29:55 följande:

    Alla flerlingsgraviditeter ger extra ultraljud. Om det är bedömt som tvåäggs blir det färre extra ultraljud men ändock fler än en enlingsgraviditet. Om det är tydligt tvåäggs så ändras det aldrig till enäggs. Däremot så kan det vara som så att det ändå är enäggstvillingar eftersom om ägget delar sig under de första 3-4 dagarna så får fostren helt separata säckar och moderkakor och ser ut som tvåäggstvillingar på ultraljud. En hyfsat stor del samkönade "tvåäggspar" är egentligen enäggstvillingar.

    Om ni planerar att vara hemma samtidigt båda två så kom ihåg att ni inte behöver använda dubbeldagar utan kan ta ut dagar för varsitt barn. Det gäller även när ni är lediga när barnen blir lite äldre om ni har dagar kvar.


    Tack så mycket för tipset om dagarna! Dålig koll på hur det fungerar så måste sätta mig in i det.
  • nattfjäril89
    Belinday skrev 2020-05-27 17:46:58 följande:

    Åh spännande lycka till på fredag ????bästa som finns att få se dom. Bara skit tråkigt att partner inte får följa med vilket är så tråkigt då man går igenom detta tillsammans.

    Jag går in i vecka 17 imorgon så nu väntar jag på rul och hoppas allt ser bra ut och att man kan se könen så att vi kan börja shoppa lite till dom.


    Tack! Ja jag längtar nu, men samtidigt läskigt ???? Hoppas allt ser bra ut. Ja så tråkigt att sambon inte är välkommen! Så kul! Då ligger du lite före mig ????
  • nattfjäril89
    Belinday skrev 2020-05-27 20:11:28 följande:
    Ja det förstår jag det är läskigt varje gång gjort 3 st ultraljud nu så om 3 veckor blir de mitt 4. Det kommer säkert se bra ut ????.

    Hahah ja några veckor. Hur har du det med måendet? Jag har haft det jobbigt med extremt illamåendet 24/7.
    Ja läskigt men väldigt häftig upplevelse att se dem. Förra gången var ju en rejäl chock så mer redo på två denna gången, haha. Jag har faktiskt klarat mig från illamåendet, bara någon enstaka vecka i början. Mår helt okej ändå. Ömma, stora bröst och väldigt uppspänd och öm mage just nu med en del växtvärk från och till. Konditionen är inte vad den har varit heller direkt just nu. 
  • nattfjäril89
    Belinday skrev 2020-05-28 11:52:07 följande:

    Vad skönt att du inte haft illamående! Man bli andfådd snabbt nu för tiden att gå i trappor är en utmaning nu för tiden :)


    Ja trappor och backar känner jag redan av. Trodde inte man skulle känna av sånt såhär tidigt ????
  • nattfjäril89
    Bokstavsbarnet skrev 2020-05-28 10:46:36 följande:

    Jag väntar och också tvillingar med BF 20 dec så det är ett bra tag kvar ????


    Grattis! Har bf i början av december men lär ju bli november kanske med tanke på tvillingar ????
  • nattfjäril89
    Belinday skrev 2020-05-28 19:17:29 följande:

    Hahaha nej man tror ju inte det men det tar på kroppen att tillverka 2 små liv. :)


    Ja det gör ju det! Har du fått gravidmage än? Tycker min bara är allmänt uppspänd än så länge.
  • nattfjäril89
    Belinday skrev 2020-05-28 20:49:31 följande:

    Ja min mage e redan stor använder gravid byxor det går ej att missa denna gravidmage hahah :) det kommer snabbt ! Plötsligt är den bara där.


    Ja kan tänka mig att det bara säger poff och plötsligt där. Just nu mer svullna tarmar och sånt men ser väldigt svullen ut så svårt att dölja under tröjor osv
Svar på tråden Tvillingar 2020