Inlägg från: Anonym (Ylva) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ylva)

    Vad göra om en tjej berättar om ätstörningar? Och jag kanske är den enda som vet?

    Det bästa du kan göra är att informera en närstående. Det är svårt att bli frisk från sådant på egen hand och det är svårt att avgöra hur länge detta har pågått.

    Det är känsliga problem hon har och det är inte lätt för dig att hjälpa. Hon behöver professionell hjälp vilket hennes föräldrar förhoppningsvis kan få henne till.

    Det är fel av henne att lägga allt på dig samtidigt som hon uppenbarligen behöver någon att prata med. Vill hon må bra och vara lycklig så måste hon söka hjälp för sina tankar. Vad man väger avgör inte hur lycklig man är. Just nu är hon fast i en ond spiral där hon inte ger kroppen tillräckligt med föda vilket påverkar psyket negativt. Hon mår ännu sämre, ångesten blir tuffare och hon möter det med att äta ännu mindre. Du kan inte ändra på hennes tankesätt. Det behöver hon en professionell för, någon som kan ge henne rätt verktyg för att hantera och ändra på sina tankar.

    Att säga till någon i hennes situation att hon måste lära sig att älska sig själv är som att säga att man kan klättra på en stege upp till månen. Det är inte till någon hjälp. Den enda gång hon kommer förstå vikten av dessa ord är när hon är frisk.

    Kan du kontakta en närstående så gör det annars fortsätt uppmuntra henne till att ta upp det med psykolog. Hon behöver inte prata om det utan hon kan börja med att bara säga att hon har problem med att äta. Kan hon inte säga det så kan hon skriva det på en lapp. Målet är att psykologen ska veta om det och kan sen möta det på bästa sätt.

Svar på tråden Vad göra om en tjej berättar om ätstörningar? Och jag kanske är den enda som vet?