Inlägg från: Anonym (Naivt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Naivt)

    Vad göra om en tjej berättar om ätstörningar? Och jag kanske är den enda som vet?

    Att hon är normalviktig betyder inte att hon mår bra. För det första är psykiska sjukdomar lika allvarliga och skadliga och för det andra kan kroppen ge upp och dö även vid normalvikt. Då brukar det oftast handla om bulimi dock vilket hon inte verkar ha. Och om hon äter så lite som du säger kommer hon snart att bli underviktig, kanske går det inte att se ännu eftersom hon började som överviktig.

    Otroligt naivt att tro att du typ ska kunna komplimentera henne ur en ätstörning. Man utvecklar inte ätstörningar av en brist på komplimanger lol.

  • Anonym (Naivt)
    temp0rary skrev 2020-05-14 19:46:59 följande:
    Du menar att dom som äter för mycket kan dö av det? Ok.. Men hon kommer inte dö. Hon äter en eller två ggr per dag. Och om det skulle fortsätta skulle hon bli smalare och få hjälp då av sin omgivning! Nu kan hon inte dö nej, det finns intermittent fasting och sånt, och det kan tvärtom vara nyttigt och göra att vi lever längre. Vi äter för mycket idag ändå dom flesta av oss.

    Hur dör människor av bulimi när dom äter för mycket?
    Nej, jag pratade inte om folk som äter för mycket även om man självklart kan dö av fetma också men nu pratade vi om normalvikt. Som jag skrev, människor med bulimi kan göra en sådan enorm skada på sin kropp av den otroliga påfrestningen att de dör trots att de är normalviktiga och omgivningen inte misstänker något. Du verkar otroligt dåligt påläst om ätstörningar så om du vill hjälpa henne kanske du bör läsa på lite så du vet vad du pratar om?

    Människor som har ätstörningar och försöker lära sig spy är inte hälsosamma och lever inte längre. Och att hon äter en gång om dagen säger inte mycket alls, är det en gigantisk måltid på 3000 kalorier eller måste hon tvinga i sig en pytteliten portion av något liksom? I din trådstart verkar du högst medveten om att hennes beteende är problematiskt men i varenda svar i tråden är det helt plötsligt inget problem längre? Nähä om hon är så otroligt nyttig nu då är väl tråden meningslös och du behöver inte göra någonting. 

    "Bulimia can be a fatal disease. Mortality rates for eating disorders vary widely between studies, with sources listing anorexia nervosa deaths from .3% to 10%. One fairly new study compared the records of individuals who had been treated at specialized eating disorders clinics with the National Death Index. Their findings for crude mortality rates were: 4% for anorexia, 3.9% for bulimia, and 5.2% for EDNOS (Crow, 2009).
    The most common causes of sudden death in bulimia are cardiac or respiratory arrest, the result of electrolyte imbalances from excessive purging.Less common causes of death in bulimia include choking, rupture of the esophagus or stomach, and suicide. Kidney failure is another possible life-threatening side-effect of prolonged low potassium (Mehler, 2010)."

    Som sagt, nu verkar hon inte ha bulimi men det är ett exempel på hur man kan dö trots att man är helt normalviktig och utan att omgivningen märker något. Men hon verkar sträva efter att börja spy så det kan vara dit hon är påväg. 

    Jag hoppas verkligen inte du sitter och säger dessa saker om intermittent fasting till denna ätstörda tjej och fuckar upp henne mer. Ännu en sak: håll inte på och prata om hennes vikt eller kropp. Det spelar ingen roll att det är komplimanger. Ätstörda har en kroppsfixering och hör komplimanger helt annorlunda och även de komplimanger som inte förvrängs är meningslösa, de åker bara in i ett svart hål. Det finns lååånga trådar på ätstörningsforum om hur dåligt folk mår över dessa kommentarer. 
  • Anonym (Naivt)
    temp0rary skrev 2020-05-14 21:12:24 följande:


    H
    on äter mindre, men då går hon mest ner i vikt och hon kan inte dö. Jag var orolig över det innan och sa det en gång i text, men hon skrev att hon såklart inte skulle dö och att hon äter och mår bra. Och jag litar på henne. Hon ser inte undernärd ut.. Då hade jag kanske oroat mig. Men just nu behöver jag inte oroa mig känner jag så.. Hon äter, men mindre än vanligt.. Det är mer anorexia gissar jag på, men hon vill inte prata om sånt hon gillar inte det.

    Jag vart orolig att man kunde dö av sånt, men nej, inser att det inte skulle hända. Hon ser frisk ut och har en bra vikt! Äter, men får mest ångest då sa hon.. Vill vara smal för då mår hon bra. 
    .  
    Du tror att hon kanske har anorexi och skriver sedan att hon inte kan dö? Som jag sa tidigare är det otroligt problematiskt oavsett, det är knappast döden som är den enda relevanta biverkningen. Men jo, hon kan i allra högsta grad dö om hon har, eller är påväg att utveckla, anorexi. Det spelar ingen roll att hon är normalviktig nu. Äter hon otroligt lite och svälter sig kommer hon fortsätta gå ned i vikt och bli underviktig. Hon verkar redan ha tankesättet för anorexi med grov ångest kring mat och illamående av att bara äta en ynka macka. 

    Hela din attityd känns så himla problematisk och tyder på en djup oförståelse för ätstörningar när du jämför det med någon modediet och tror att du kan laga henne genom självhjälpsböcker, komplimanger eller mata henne. 

    Om hon faktiskt har anorexi behöver hennes familj få veta, att du hellre skulle riskera att hon blir allvarligt sjuk eller dör för att du inte vill att hon blir arg på dig låter illa. Däremot är det sjukt svårt att veta om hon har allvarliga ätstörningar eller inte eftersom du ändrar dig varenda inlägg. Du skiftar liksom från en dödlig sjukdom till att snacka om att hon kanske äter nyttigare och lever längre än andra och inte har några problem alls. 

    DU kan inte göra mycket förutom att bara finnas där och stötta henne, undvika att snacka om vikt, mat och hennes kropp och se till att hon får riktig psykiatrisk hjälp. Anorexi är en allvarlig sjukdom och inget man brukar kunna klara sig ur helt själv sådär. 
  • Anonym (Naivt)
    temp0rary skrev 2020-05-14 21:49:06 följande:
    Hon kan inte dö.. Jag trodde bara det först. Tog upp det att man kanske kan dö om man äter en gång per dag... Men insåg sen att många gör det utan att dö inom intermittent fasting. Så det är lugnt tror jag!

    Jag vet inte vad hon har. Men jag tänker inte berätta för nån jag inte känner och sånt. Det ör hennes ansvar, inte mitt igentligen. Samam sak om hon dör. På henne. Men hon kommer inte dö. Bara jag som vart överskyddande. Jag släpper kontrollen där. Jag kan inte kontrollera något. Kan bara stötta.
    temp0rary skrev 2020-05-14 21:51:14 följande:
    Jag kommenterar hur jag vill. Tycler hon är vacker som hon är. Och jo, det verkar komplicerat. men hon klarar sig nog bra. Ja kanske det, men nej, de är inte mitt ansvar. Jag ser henne som den person hon är istället. Säkert det hon vill med.. Bli accepterad och sånt.
    Well, this girl is fucked.. holy shit en tjej med ätstörningar kunde nog inte hitta en sämre kille för henne om hon så försökte. Jag hoppas verkligen du är ett troll. 

Svar på tråden Vad göra om en tjej berättar om ätstörningar? Och jag kanske är den enda som vet?