• Tor 14 maj 2020 15:26
  107 visningar
  52 svar
  -1
  Inlägg från KunskapÄrALLT Visa alla inlägg

  Vad beror på att fler män än kvinnor slarvar med sin hygien?

  Vilka förslag finns det för att uppmuntra män till få bättre hygienrutiner? Jag vet att vissa kvinnor också har de bristerna. Men det är ändå många fler män som slarvar med hygienen än kvinnor.

  Det har blivit bättre nu under Covid-19 särskilt när magsjuka och vinterkräkinfluensan har försvunnit från samhället. Fast kommer männen och vissa av kvinnorna gå tillbaka till samma dåliga hygien efter Corona är över?

  Fakta från en undersökning;

  I samma undersökning uppgav 99 procent att de tvättade händerna men endast 32 procent av männen och 64 procent av kvinnorna hade faktiskt tvättat sina händer efter sitt toalettbesök. Och av de som tvättade sina händer så slarvade hela 80% med sin handtvätt. För att händerna ska bli "rena" krävs minst 20 sekunders handtvätt, men genomsnittet tvättar bara sina händer i 6 sekunder.

Svar på tråden Vad beror på att fler män än kvinnor slarvar med sin hygien?
 • Tor 14 maj 2020 15:30
  #3
  Anonym (Yikes) skrev 2020-05-14 15:28:01 följande:

  Bara 48% av människorna tvättar händerna efter toalettbesök? Trevligt...


  Verkligen!
 • Tor 14 maj 2020 15:31
  #4
  Anonym (Anonym) skrev 2020-05-14 15:29:35 följande:

  För män tror att det inte behövs.


  Haha!
 • Tor 14 maj 2020 15:46
  #7
  Anonym (Yikes) skrev 2020-05-14 15:32:36 följande:

  Jag tror det finns en god chans att de nya hygienrutinerna under Covid kommer kvarstå, speciellt om det blir långvarigt.


  Förhoppningsvis!
 • Tor 14 maj 2020 15:48
  #8
  +1
  Gameofthrones skrev 2020-05-14 15:44:33 följande:

  Det där är nog bullshit, tror att det är ganska hyfsat lika. Kvinnor kan nog komma hem svettiga efter sin joggning byta om och bara vara, lika mkt som en man. 

  Min man duschar mer än vanligt, träningar, före och efter jobbet, (varje dag)

  Jag duschar på kvällarna, går upp tar en snabbtvätt under armarna ansikte på morgonen. 


  Du kan inte jämföra med dig själv och tro att alla kvinnor är som dig. Eller att alla män är som din man som verkar vara väldigt noggrann med att duscha.
 • Tor 14 maj 2020 16:30
  #10
  Gameofthrones skrev 2020-05-14 16:18:25 följande:

  Har jag skrivit en jämförelse jag tog som exempel, Fan läs, gnäll inte. Är du en person som inte gillar män? eller ? du skattar åt # 4 Du vet väl att det finns bra män där ute, du har nog träffat fel person. Kvinnor kan dem också inte fixa sin hygien.


  Du behöver inte anta att jag ogillar män när jag inte gör det. Jag äcklas av bakterier och virus oavsett vem det än sitter på!

  Och du dina enda exempel är på bara du och din man. Istället för att nämna flera olika kvinnors och mäns vanor. Vad är det som jag ska tro då när du bara nämner er två och ingen annan människa överhuvudtaget?

  Vet du bättre än trovärdiga studier med riktiga forskare. Som dessutom har observerat med sina egna ögon att väldigt få män tvättar sina händer efter toabesök?
 • Tor 14 maj 2020 17:49
  #12
  Gameofthrones skrev 2020-05-14 16:45:01 följande:

  Ja,  du har bacillskräck du gör rent hemma med klorin? Det betyder att du inte mår bra, ?

  För jag kan inte jämföra med ngn annan för jag vet inte hur andra har det hemma eller gör. Dem som jag känner. För i mina ögon sköter man sin hygien, i normala omständigheter. Förutsätter att det är så. 

  Vet du forskare kan ha fel, jag tror inte på experter förrän det är verkligen så rätt med bevis osv. 


  Du verkar trångsynt individ och som bara gillar hitta på en massa. Jag har aldrig någonsin i mitt liv köpt klorin. För mig räcker det med miljövänlig såpa! Varför påstår du saker om du nu inte vet hur andra har det? Haha förstår du inte hur mycket du motsäger dig själv när du först påstår att du vet men senare erkänner att du inte vet?

  Varför håller du inte bara tyst istället och gömmer din enorma okunskap. Vilken jädrans konstig person du är! Dessutom borde du tvätta din äckliga kropp på morgonen istället för att gå till jobbet (om du nu har haft sex under natten. Och försök inte ens påstå att du och din man inte har sex de 5 nätterna i arbetsveckan.) I så fall har ni världens tråkigaste och mest döda sexliv!

  Usch, det är skit äckligt att gå till jobbet på morgon utan att ha duschat efter sexet natten innan. Du har en mycket underlig hygien och även otroligt inskränkta idéer. Sätt på dig foliehatten när du tror du vet mer än utbildade människor. Och du tror att du på något vis är smartare än alla forskare. Om du nu arbetar eller har någon slags akademisk utbildning borde du veta att varje person är bäst på sitt område. Och så länge du inte också är en forskare? Så är de mycket bättre än dig på allt som har med forskning att göra!

  Fy, onödigt av mig att slösa mina ord på såna som dig. Ta och duscha istället för att slänga ur dig ignoranta kommentarer här! Du är inte ett dugg värd min tid och därför tänker jag ignorera dig från och med nu. Lycka till med att prata med dig själv och din spermiefyllda kropp!
 • Tor 14 maj 2020 18:36
  #15
  Gryntroll skrev 2020-05-14 17:51:12 följande:

  Jag funderar på om det som visas på bilderna... Är det verkligen tokigt att män tvättar noga å må 5-punktstvätt och sköljer resten? (Förutsätter då att även de tvättar bort synlig smuts på övriga kroppen om det förekommer). Att gnida in hela kroppen med tvål vid varje dusch känns lite överdrivet och torkat lätt ut huden i onödan.


  Jag håller med man behöver kanske tvätta hela kroppen varje gång. Speciellt om man är en person som duschar väldigt ofta och inte är särskilt smutsig från diverse äckliga saker. Men jag tycker inte man ta sig igenom hela livet med att bara slarvduscha. Och man borde kanske duscha ordentligt ungefär varannan eller var tredje gång. Särskilt mellan fötterna som det kan odlas bakterier. Jag undrar om männen tvättar rumpan, mellan skinkorna och upp mot svanken?Nä, asså usch det finns för många ställen som bakterierna kan samlas! Jag måste iaf alltid duscha ordentligt.
 • Tor 14 maj 2020 18:40
  #16
  Anonym (Det spelar mindre roll för oss.) skrev 2020-05-14 18:08:43 följande:

  För många män spelar hygienen inte så stor roll, så länge den inte stör oss själva. Det är något man kan ge upp med tiden. Man inser att det inte spelar någon roll, för jag kommer ändå inte få ligga med någon sådär spontant bara för att jag inte luktar svett. För vem skall jag då göra detta om jag inte bryr mig så mycket själv? Ingen.

  För vissa män och de flesta fruntimmer är det inte så. De kan träffa någon annan lite närsomhelst spontant och då blir det viktigt att vara fräsch. just in case.


  Tack för din ärlighet och info. Jag hoppas att du iaf tänker på att alltid tvätta händer efter toabesök. Både för din egen skull så att du inte smittas av något och för att andra svaga/ äldre människor inte dör av något som du smittade de med. Jag tror inte du vill ha det på ditt samvete att nån stackars farbror eller tant dog pga. just dig.
 • Tor 14 maj 2020 19:11
  #19
  Anonym (Det spelar mindre roll för oss.) skrev 2020-05-14 18:50:44 följande:

  Alltså givetvis. Hygienen är jag faktiskt noga med, och luktar ok kommer med det. Jag jobbar med livsmedel dessutom :D Ingen vill köpa från en smutsig charkuterist :D Förklarar mer hur jag och kanske vi resonerar i stort, för mig är det mer att jag har slutat bry mig om hur jag klär mig. Väljer bekvämt, och rent, jag bryr mig inte om att klä mig för någon annan till vardags, chansen att någon söt madam vill ligga med mig en torsdagskväll är ändå 0 så varför bry mig:)


  Åh, va bra att du sköter om din hygien!

  Jag tänkte också i de banorna att de flesta männen kanske inte bryr sig om att göra sitt yttersta om det inte leder till sex. Men hur resonerar de männen som faller i otroligt dålig hygien? De 68% av männen (i den ena studien) som inte tvättade sina händer kan väl inte alla vara missbrukare, hemlösa eller män som lever i utanför samhället? Tänker också de männen att hygien inte spelar någon roll om det inte påverkar sexlivet eller inkomsterna/ jobbet? Men varför håller de sig inte till din högre nivå i så fall?
 • Tor 14 maj 2020 19:23
  #22
  Gameofthrones skrev 2020-05-14 15:44:33 följande:

  Jag duschar på kvällarna, går upp tar en snabbtvätt under armarna ansikte på morgonen. 


  Det var du som nämnde dina äckliga rutiner! Jag ville inte läsa det eller ens tänka på det utan att vilja spy!!! ???? ???? ???? Fortsätt du med din regular hoe baths, men skäm inte ut dig nästa gång och håll det för dig själv!! Haha seriöst, vilken respektabel kvinna tvättar sig i tvättstället efter sex som någon prostituerad? Usch! ???? ????
 • Tor 14 maj 2020 19:45
  #25
  Anonym (Orvar) skrev 2020-05-14 19:15:20 följande:

  Vart har du fått denna undersökning ifrån? Länka gärna. Jag tror faktiskt inte det stämmer.


  Jag hittar inte den igen men du kan ju söka själv. Det är inte svårt att använda Google och det finns flera olika nationella och skandinaviska undersökningar. Bland de bästa sägs det att 87% av svenskarna tvättar händerna på offentliga toaletter. Det är nog säkert för att andra inte ska se de. Om det är fullt med folk som går ut och in genom de olika båsen och med tanke på allt folk står framför speglarna etc. De allra äckligast undersökningarna är de som visar allt slarv inom sjukvården (inklusive tandvården), restaurang och livsmedelsindustrin.
 • Tor 14 maj 2020 20:00
  #28
  Anonym (Det spelar mindre roll för oss.) skrev 2020-05-14 19:44:56 följande:

  Bara för att äckla dig vill jag berätta om min ex. Hon hade fått för sig att sperma fungerade mot hennes hudutslag, så hon hade det i sina knäveck många kvällar och sov med det. Hon hävdade bestämt att det hjälpte med (Jag såg ingen skillnad)

  Det var inte så värst romantiskt att bli onanerad på två stora plåster som skulle placeras i knävecken och sedan fästas runt knät så de inte trillade av... men vad gör man inte för någon man älskar.


  Oj, inte så fräscht. Huden är kroppens största och första skyddsorgan och skyddar typ mot allt. Det verkar meningslöst för henne att tro något utanför huden skulle hjälpa henne. Och det hade nästan varit bättre för henne om du kom inuti henne i så fall. (Med risk för graviditet och könssjukdomar för er båda.) Om hon nu tror att spermier förbättrar hennes hud? Det påminner mig om en kille som påstod att hans ex. hade jätte mycket akne och finnar. Som försvann när de började ligga och hon även blev gravid. Han hade verkligen en konstig teori.
 • Tor 14 maj 2020 20:10
  #29
  Räkan77 skrev 2020-05-14 19:49:24 följande:

  Hur ska man tvätta sig efter sex? Spelar det någon roll om man innan sexet har duschat noga?


  Men det e väl bara prostituerade som tar hoe baths mellan torskarna. Eftersom de inte har något hem eller dusch och de är ute på gatan.

  Jag läste en rolig historia om hur Brad Pitt luktade på inspelningen av en zombiefilm. Och alla skådespelarna och personalen klagade på hans kroppslukt/ armsvett. När de frågade varför så sa han att han inte hade tid med alla barnen och de 2-3 yngsta barnen var riktigt små då. Men en annan man som också var skådespelare visade honom hur han skulle ta en hoe bath om han inte hade tid med vanlig dusch.

  Fast jag tvivlar på att Brad Pitt tar hoe baths efter sex. Usch det är skit äckligt och han verkar ändå mycket smartare än så!
 • Fre 22 maj 2020 19:52
  #34
  Anonym (Det spelar mindre roll för oss.) skrev 2020-05-14 20:54:27 följande:

  Det var mer som en slags hudkräm där hon hade sprickor, utslag och var torr. Någon slags psoriasis, som inte var psoriasis utan hette något annat och satt i knävecken. Hon hade andra salvor som inte hjälpte tyckte hon och när det var värre så hade hon plåster med salva på i knävecken. Så sperman skulle då funka som salva enligt henne och verka under natten.

  Detta var 5 år sedan så hon var väl lite efter sin tid, ett par år innan det så gick det en massa skrönor? eller teorier om sperma. Sperma som hudkräm mot acne, sperma i proteinshake för immunförsvaret, sperma i hårbotten mot skorv eller vad det var. Massa sådant. Det lät vetenskapligt på något sätt men gissar att någon riktigt barnslig men smart typ kokade ihop saker som lät vettiga, skrattade och tyckte det var hysteriskt roligt att kvinnor jagade sperma för lite allt möjligt annat än att bli gravid. 


  Haha ja måste vara något sån man!
 • Fre 22 maj 2020 20:05
  #35
  Anonym (Yikes) skrev 2020-05-15 14:38:12 följande:

  Du tycker inte att du överdriver en smula? Speciellt de nedlåtande uttrycken för allting som inte är en dusch med sandpapper.


  Jag tycker inte att hoebaths i tvättstället är lika med en riktig dusch. Nej, jag anser inte att någon behöver använda sandpapper eller ens en massa produkter varje gång. Men kan inte individen åtminstone sitta ett tag i ett badkaret eller använda högtrycks-duschslang för att vattnet faktiskt ska kunna nå överallt och ta bort orenheterna? Vad är det för fel på att duscha så länge personen inte är prostituerad, hemlös eller tillfälligt utan dusch?
 • Fre 22 maj 2020 20:06
  #37
  Anonym (Orvar) skrev 2020-05-15 17:34:56 följande:

  Man kan ju faktiskt också ifrågasätta undersökningen genom att vända på det. Är det så att kvinnor överdriver hygienen och att män håller en mer sund och normal nivå.


  Jag tror inte männen som inte tvättar sina händer efter toabesök håller en normal hygien!
 • Fre 22 maj 2020 20:11
  #39
  Silverjenny skrev 2020-05-22 20:05:27 följande:

  Jag har också läst undersökningar som visade att en förskräckligt liten del av männen tvättar händerna noggrant efter toalettbesök. I en undersökning hade de studerat läkarstudenter och även där var det nånstans över 50% som slarvade med handtvätten - trots att de är utbildade i både hygienrutiner och bakteriologi.

  Min dotter visade mig en youtuber som i smyg spelade in killar på en offentlig toalett för att visa hur få som faktiskt tvättade händerna efter toabesöket - de flesta drog med händerna under kranen max 2 sek och använde ingen tvål utan blötte mest ner händerna för att kunna fixa frillan. Av ett femtiotal killar som filmades var det 2-3 st (!!) som faktiskt tvättade händerna ordentligt med tvål och vatten.


  Det finns fullt med tidningsartiklar och studier på hur Sjuk- och tandvårdpersonalens slarv kostar vården en massa liv och pengar. Även hur mycket slarv och äckel inom restaurangbranschen. Och männen i grupp är alltid sämst och kvinnorna är oftast dubbla eller tredubbla gånger mer renliga än männen.
 • Fre 22 maj 2020 20:14
  #40
  Anonym (Hortvätt. lol) skrev 2020-05-22 20:06:58 följande:

  Jaha du TS, här har du en till som inte orkar duscha före ett morgonskift, en liten hortvätt (tack för detta underbara uttryck, kommer att användas) i handfatet duger bra. Och det verkar som om många av mina vänner och kollegor inom vården gör likadant!  Däremot är vi väldigt noga med handhygien både i och utanför arbetet.


  Jag tycker inte att personer behöver duscha varje dag så länge man är någorlunda ren. Men har man haft sex och tränat hårt osv. så måste man ju duscha!
 • Fre 22 maj 2020 20:42
  #42
  Anonym (Det spelar mindre roll för oss.) skrev 2020-05-22 20:28:49 följande:

  Ja något lurt var det :) Men rätt intressant då nästan tydligen alla män bar på lösningen från allt från skorv till psoriasis till ledgångsrheumatism, kråksparkar runt ögonen, sur mage, rynkor, acne och fasen vet vad mer för fysiska problem mellan våra ben utan att vilja dela med oss.

  Vi vill ju faktiskt inget hellre än just att dela med oss av detta, så det är inte så att vi går och håller på en universalmedicin för att vara taskiga.


  Kvacksalva haha
Svar på tråden Vad beror på att fler män än kvinnor slarvar med sin hygien?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...