• Sat 16 May 2020 21:18
    1316 visningar
    14 svar
    14
    1316

    Köpa hus eller inte?

    Bor i en BR-trea med ett barn (fyra år). Det passar oss perfekt. Har stor insynsskyddad balkong men ingen direkt innergård. Ska vi leka går vi till en stor park eller lekplats. Annars är de ute nästan hela dagarna på förskolan och på helgerna är vi mycket hemma hos våra föräldrar som har hus och det har gjort underverk för vår och barnets relation till dem - om vi haft eget hus hade vi inte alls haft samma tid (eller helt ärligt kanske mindre sug också) att åka till dem. Däremot om vi skulle få fler barn finns det väldigt få fyror eller femmor så då blir ju frågan om det är värt att behöva flytta - skulle bli trångt med ett barn till här men samtidigt skulle vi nog inte ha råd att bo på särskilt roligt läge eller fin standard i hus eller radhus. Nja jag vet inte om det är värt det faktiskt att belåna sig så mycket mer. Lutar åt att bara ha ett barn och bo kvar här mitt i stan och kunna jobba mindre i stället.

  • Sun 17 May 2020 19:33
    #11
    Nmg skrev 2020-05-17 19:00:34 följande:

    Förstår vad du menar, det blir hela tiden en avvägning. Jag vill också jobba 80 procent nu när sonen är liten men köper man hus för flera miljoner får man nog jobba heltid alternativt snåla.


    Ja, vår trea kostade drygt 3,5 och för ett radhus/hus på någorlunda läge för oss är det runt 5-6 miljoner - jag tycker inte det känns värt det och inte säkert att vi skulle få låna så mycket heller. Vi har jobbat 80% vardera under perioder och jag vill undvika heltid så länge jag kan (är högstadielärare så det gör stor skillnad med två helklasser färre vilket man får på 80 i stället för 100 %). Vi har heller inte några hobbies som kräver mycket förvaringsutrymme. Jag personligen vill hellre bo kvar i trean i stan och köpa ett lättskött fritidshus vid havet där man verkligen kan koppla av om vi får mer pengar framöver

    För oss handlar det också om att vi är extremt nöjda med den förskola/skola han går på och vi bor bara fem minuter på cykel därifrån så vårt barn kommer nog vara en av de skolkamrater som bor närmast skolan vilket kan vara en fördel för att uppmuntra att ta hem kompisar så man vet var de är när de blir lite större (de har t.o.m åk 9). Vi är båda uppvuxna i villaområde i liten by och ja det var ju några år när man var ute och cyklade, lekte i skogen etc men den tiden gick ju ganska fort i det stora hela och sedan minns jag att jag var uttråkad i åtminstone 6-7 år tills jag flyttade hemifrån.
Svar på tråden Köpa hus eller inte?