• Anonym (E)
    Sat 16 May 2020 19:18
    1927 visningar
    156 svar
    +1
    156
    1927

    Är det egoistiskt eller oegoistiskt att skaffa barn?

    Man skaffar barn för sin egen skull vilket gör det egoistiskt. Förstår inte hur det skulle kunna vara en ej egoistiskt handling?

  • Anonym (E)
    Sun 17 May 2020 12:38
    #19
    Anonym (Såklart egoistiskt) skrev 2020-05-17 08:58:05 följande:

    Jorden är överbefolkad, om ni vill ha barn så ska ni adoptera barn, det är det enda rätta. Folk påstår sig vara miljömedvetna men de skaffar sig ändå barn som bidrar till mera slöseri av resurser och större utsläpp.


    Så vilka barn ska vi adoptera?


    Sånt kan fungera i länder t.ex USA med många barn i fosterhem men så är inte läget här.

  • Anonym (E)
    Sun 17 May 2020 13:25
    #21
    +1
    Anonym (Såklart egoistiskt) skrev 2020-05-17 13:05:27 följande:
    Anonym (E) skrev 2020-05-17 12:38:00 följande:

    Så vilka barn ska vi adoptera?


    Sånt kan fungera i länder t.ex USA med många barn i fosterhem men så är inte läget här.


    Finns massvis med barn i Afrika och Mellanöstern som saknar föräldrar, bara i Kenya finns det två  miljoner barn som inte har några föräldrar alls. Vad sägs om vi ger dem ett hem är i Sverige.  Då de är ganska unga så borde det vara ganska lätt att integrera dem i Sverige.

    Så länderna de bor i ska plötsligt börja skicka vidare dessa barn?


    Det är inte så enkelt. Adoption är etiskt svårt och det är vanligt att länderna försöker lösa det inom landet för att barnet ska få stanna i sin kultur. Inte många adoptioner som sker till Sverige idag.


    Jag är inte emot att adoptera, kan inte ens få barn så det var tidigare planen. Men den där illusionen om att det finns massa barn och att det bara är att adoptera.... Nej.

  • Anonym (E)
    Sun 17 May 2020 13:53
    #25
    +1
    Anonym (Såklart egoistiskt) skrev 2020-05-17 13:34:26 följande:
    Det är väl bättre än att de växer upp i fattigdom eller kriminalitet, det finns inget skyddsnät i Kenya, då är det väl bättre att ta hit dem och ger de ett tak över huvudet än att låta dem svälta igen eller prostituera sig. Det blir inte heller nån stor kostnad, då den svenska familjen hade ändå skaffat sig ett barn oavsett.

    Tja, det spelar egentligen inte roll vad du tycker när länderna inte tycker det själva. Det går inte att tvinga länder att ge ett annat land barn. Adoptionsköerna är redan nu flera år och det skulle inte fungera om väldigt många fler plötsligt ville bli utredda. Andra länder har olika krav och saker som inte är ett problem i Sverige kan göra att ett par nekas. Ser enbart krångel och kostnader.


    Adoptioner är kostsamma hur man än gör.

  • Anonym (E)
    Sun 17 May 2020 15:00
    #29
    +1
    Anonym (Såklart egoistiskt) skrev 2020-05-17 14:37:16 följande:
    Visst det kan vara kostsamt, men att ha barn brukar vara dyrt även om det är dina egna. Däremot är det ofantligt bättre för miljön, så med andra ord det blir ju en vinst för föräldrarna om de bryr sig om sina barns framtid.Återigen det är egoistiskt att skaffa sig barn istället för att adoptera barn.

    Menar inte att ha barn utan själva adoptionen med allt som ingår. Allt betalas inte av blivande föräldrar.


    Jag håller med att skaffa barn är en egoistiskt handling. Men det är inte bättre att adoptera från länder långt härifrån. Att adoptera är även det en egoistisk handling. Man gör det inte för att rädda barn( väldigt viktigt att inte se det så) utan för att man vill ha ett barn.

  • Anonym (E)
    Sun 17 May 2020 16:26
    #37
    +1
    Anonym (Såklart egoistiskt) skrev 2020-05-17 15:30:00 följande:
    Det är fortfarande mindre egoistiskt än att skaffa sig egna barn, då man tar hand om ett barn som redan finns. Och utöver så är det billigare än Sveriges invandringspolitik, man bibehåller tillväxten och hjälper utsatta människor.

    Nej, det är inte det. Helt orealistisk syn på adoption och det kommer som tur är aldrig att bli som du säger. Adoption får aldrig ses som att man hjälper ett barn, att detta barn då ska vara tacksamt. Många adopterade kan intyga hur fel det är.


     

  • Anonym (E)
    Sun 17 May 2020 18:44
    #49
    Xenia skrev 2020-05-17 18:29:21 följande:
    Det handlar snarare om att man gör det för miljöns skull. Eller för att inte öka överbefolkningen.

    Dvs att skaffa barn gör man för sin egen skull, det är hur man skaffar barn som kan vara mindre egoistiskt.

    Någon slags villfarelse som aldrig kommer att fungera hjälper dock inte och är onödig att försöka sälja in :) Det vore kanske bättre för miljön men allt kan inte dras till det extrema. Adoption är superegoistiskt om man bortser från miljön vilket man inte direkt kan använda som argument till sina barn varför man adopterade dom. Man gjorde det för att man själv ville ha barn liksom.

  • Anonym (E)
    Sun 17 May 2020 21:00
    #60
    +1
    Anonym (Såklart egoistiskt) skrev 2020-05-17 20:21:02 följande:
    Genom att adoptera barn sätter du inga nya barn i världen som skadar miljön ännu mera, därför är det mindre egoistiskt att adoptera barn, och miljön är visst ett argument, det är ju för fan nästa generations framtid som du förstör med din egoism. Tillväxten måste vara negativ för att människan ska kunna fortsätta leva på planeten. Och det uppnår du inte genom att sätta fler barn på jorden, om folk har en så pass stor barnlängtan så ska ni adoptera barn istället. Jag har själv valt bort barn och ska även steriliesera mig så småningom.

    Hur ska man kunna göra något som inte är ett alternativ eller någonsin kommer att bli? Förutom för ett väldigt lågt antal. En sån icke-diskussion om någon slags utopi utan att ta hänsyn till vad adopterade redan nu rapporterar om.


    Du kanske ska börja läsa igenom inläggen som du svarar på.
    Ps. Jag kommer inte sätta ett enda barn till världen.

  • Anonym (E)
    Sun 17 May 2020 21:52
    #66
    +1
    Anonym (Såklart egoistiskt) skrev 2020-05-17 21:43:38 följande:
    Det är visst ett alternativ, folk bara vägrar ta det som ett alternativ eller vill inte gå igenom besväret, då är det ju återigen mindre egoistiskt att adoptera ett barn än att skaffa sig eget barn, för att det kräver mera uppoffring. Bra att du avstår från att sätta barn i världen, flera borde följa ditt exempel istället för att agera egoistiskt.

    Men nej, du har inte koll på adoption alls. Det kommer inte magiskt att börja gå att adoptera dessa barn du pratar om. Hur ska det gå till när länderna faktiskt inte vill? Ska vi tvångssmuggla ut barn bara för att några svenskar vill ha barn?


    Adoptioner tar flera år om man ENS får adoptera. Pressa upp köerna med flera år till och ingen annan än de som inte kan få barn kommer att stå i kön. Att vänta 10 år som fertil människa när man kan testa själv och kanske t.om ha barnet i famnen inom 1 år. Med betydligt mindre samhällsresurser tagna och mindre flygande.

  • Anonym (E)
    Mon 18 May 2020 13:03
    #87
    +1
    Anonym (Såklart egoistiskt) skrev 2020-05-18 06:49:32 följande:
    Återigen du tänker egoistiskt, ju visst det kan vara svårare men det är fortfarande mindre egoistiskt än skaffa sig barn på egen hand. Överbefolkningen är den största faktorn som påverkar miljön på ett negativt sätt, jag har kommit med ett alternativt förslag medans du föreslår samma destruktiva valet som kommer leda till planetens död.
    Hahahahaha alltså nej det här är som tråden nyligen med kattungar, inget går in och allting vrids på. Det spelar verkligen inte roll vad en person som inte kommer att göra skillnad när det gäller bestämmelser tycker. Att tycka sig ha en lösning betyder inte ett skit om den inte går att genomföra. Inte ett dugg egoistiskt av mig utan jag lever i verkligheten. Jag vill en massa saker som faktiskt inte går att genomföra även om jag skulle komma på en utopisk ide.
Svar på tråden Är det egoistiskt eller oegoistiskt att skaffa barn?