• Anonym (Trådstartaren)

    Ni som fördömer män som köper sex, hur ställer ni er till att var tionde svensk man köpt sex och 58 % av alla män ställer sig positiva till sexköp?

    svenska.yle.fi/artikel/2020/05/18/louise-som-levt-i-prostitution-om-sexkopsdebatten-i-sverige-framsteg-att-manga-nu

    "Var tionde man har köpt sex

    Men de flesta män, 58 procent, ställer sig positiva till sexköp, visar den nationella undersökning som Befolkningsförbundet gjort om finländarnas sexuella attityder. I undersökningen framkommer att tolv procent av de finländska männen någon gång köpt sex."

    www.gp.se/nyheter/gp-granskar/var-tionde-svensk-man-har-köpt-sex-1.25266949

    "Nästan tio procent av männen i Sverige har någon gång köpt sex. Det visar Folkhälsomyndighetens senaste stora nationella befolkningsstudie om sexualitet.

    Att kvinnor köper sex är mycket ovanligt, enligt studien. Däremot har nära en av tio män, nära 10 procent, någon gång gett ersättning för sexuella tjänster. Motsvarande siffra för kvinnor är mindre än en procent.

    Av de knappt tio procent män som köpt sexuella tjänster har 80 procent gjort det utomlands. 33 procent av männen som köpt sex hade gjort det i Sverige."

  • Svar på tråden Ni som fördömer män som köper sex, hur ställer ni er till att var tionde svensk man köpt sex och 58 % av alla män ställer sig positiva till sexköp?
  • Anonym (undrande)

    Hittade en uppsats om ämnet där står det:

    "objektifiering av sexsäljande kvinnor
    I intervjumaterialet framkommer en objektifiering av kvinnor som säljer sex. Med objektifiering menas att kvinnan betraktas, beskrivs och behandlas som ett objekt. I intervjuerna framkommer en objektifiering bland annat genom att kvinnor som säljer sex jämförs med maträtter och genom att kvinnan beskrivs som något som man betalar för och sen får göra vad man vill med. "

    "Genom att objektifiera kvinnan fråntas hon egenskaper som kan göra att hon betraktas som ett offer. utifrån teorin om neutralisationstekniker skulle detta kunna tolkas som en metod för de sexköpande männen att förneka att det finns ett offer för sexköpet. "

    källa:
    www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1225237/FULLTEXT01.pdf

  • DanneHade
    Anonym (undrande) skrev 2020-05-19 18:45:04 följande:

    Hittade en uppsats om ämnet där står det:

    "objektifiering av sexsäljande kvinnor

    I intervjumaterialet framkommer en objektifiering av kvinnor som säljer sex. Med objektifiering menas att kvinnan betraktas, beskrivs och behandlas som ett objekt. I intervjuerna framkommer en objektifiering bland annat genom att kvinnor som säljer sex jämförs med maträtter och genom att kvinnan beskrivs som något som man betalar för och sen får göra vad man vill med. "

    "Genom att objektifiera kvinnan fråntas hon egenskaper som kan göra att hon betraktas som ett offer. utifrån teorin om neutralisationstekniker skulle detta kunna tolkas som en metod för de sexköpande männen att förneka att det finns ett offer för sexköpet. "

    källa:

    www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1225237/FULLTEXT01.pdf


    Och så här skulle samma artikel se ut om man brukade en (modern) feministisk ideologisk beskrivning men istället gjorde det från manlig synvinkel.

    "I intervjumaterialet framkommer en objektifiering av män som köper sex. Med objektifiering menas att mannen betraktas, beskrivs och behandlas som ett objekt vars resurser är okej att förbruka. I intervjuerna framkommer en objektifiering bland annat genom att män i samhället värdemässigt ständigt bedöms av kvinnor utifrån hur framgångsrika de är, hur mycket pengar de tjänar och vilken status de har."

    "Genom att objektifiera mannens resurser (dvs mannen objektifieras utifrån hans objekt) fråntas han egenskaper som kan göra att han betraktas som ett offer eller ens en individ. Utifrån en obskyr teori som vi inom vår ideologiska lilla bubbla uppfunnit skulle detta kunna tolkas som en metod för kvinnor att beröva männen deras individualism, eget ägande och möjlighet att faktiskt också vara marginaliserade och utsatta."

    Tycker du det låter skrattretande? Bra det gör jag också. Verkligheten är inte ideologisk. Vi är alla objektifierade, och jobbar du med att sälja din sexualitet (dvs som modell, porrstjärna eller prostituerad m.m) så väljer du självmant att objektifiera dig.
  • Anonym (Aa)

    Män överlag är tyvärr vidriga individer...och det där bevisar bara att alla fördommar jag och många andra har kring män stämmer, usch.

    Tror dock stenhårt på generationen som kommer med våra små barn, det kommer bli betydligt mycket bättre män av alla små pojkar som växer upp nu.

  • Anonym (Emma)

    Vidrigt är det jag kan säga. Vet att vissa män har en sjuk syn på detta. Pratade med en kille på en fest som var öppen med att köpa sex och trodde seriöst att alla män gjort det nån gång. Han sa att det va samma sak som att köpa en big Mac. Tror liknelsen var att dem som jobbar på mcd vill heller inte vara där.

    Tror att många män ställer sig positiva till att köpa sex för att dem är blåögda. Antingen tror dem att kvinnan verkligen vill eller så vill dem inte inse vad som kan pågå bakom allt. Dem kommer med ursäkter som rättfärdigar sin åsikt och beteende. Ja det finns kvinnor som faktiskt vill och gillar att sälja sex men den skara utgör långt ifrån 50% av alla som säljer. Hade fler män varit insatta i vad som verkligen pågår och hur det påverkar en människa liv så hade flera tänkt om.

  • Anonym (Anonym)

    Rent spontant, skönt att man inte är tillsammans med en svensk man då. Han kommer från ett land där det är lagligt, men folket själva ser ner på det och det är inte socialt acceptabelt. De allra flesta som köper sex där är turister.

  • Anonym (Pinsamt)

    Som man skäms jag grovt å de sexköpande männens vägnar. Att köpa sex är såklart ett väldigt empatilöst och förkastligt beteemde i sig. Men utöver det så är det ju ett tecken på att man inte klarar av att attrahera kvinnor i tillräckligt stor utsträckning vilket såklart inte är nåt fel i sig MEN de som öppet står för det beteemdet måste man ju undra hur de är funtade. Drt är ju som att ställa sig på bästa sändningstid och berätta öppet om att man faktidkt är ett av de mer odugliga exemplaren av homosapiens. Vem gör så utan att skämmas?

  • Anonym (Ok)

    Ser inget fel med sexköp sålänge man är 100 procent säker att det sker utan tvång och personer gör det på eget bevåg. Lite dubbelmoral att porr är laglig, det är sexköp bara framför en kamera. Däremot skulle jag aldrig köpa sex, extremt avtändande att sex för pengar.

  • Fågel Flax

    Ja, nej det är inte bra.

    Men det betyder samtidigt att 9 av 10 svenska män enligt egen utsago INTE har köpt sex, vare sig i Sverige eller utomlands. Eftersom våra män har enorma möjligheter och guldläge att köpa sex, det vill säga att det finns tillgängligt som ett alternativ för merparten män, så är jag ändå glad över våra svenska män. Det vill jag säga till dem!

    De 58% som är positiva till sexköp, det där är statistik, och vem vet hur de tänkte när de svarade. Om man lägger till parametrar som att det är en utsatt kvinna det gäller, så kanske det är långt färre män som skulle tycka att det är ok?

    Det har jag förstått när vissa (särskilt män, men också en del kvinnor) resonerar, att många inte alls förstår verkligheten inom yrket prostitution...

    Sammantaget så tror jag att många män som ska svara i en sådan här undersökning tänker lite rationellt, att "ja, om alla mår bra är det kanske inget fel".

    Och man ska ju komma ihåg, att bara för att de får en sådan fråga som de svarar på, så innebär inte det att de nödvändigtvis går omkring i vardagen och funderar överhuvudtaget på prostitutionens vara eller icke-vara. Det innebär att de kanske varken är aktivt för prostitution i vardagen, eller har undersökt verkligheten djupare innan de bestämde sig för ett svar.

    Det är EXTREMT många som far oerhört illa i prostitution. För en överhängande majoritet prostituerade är det ett förkrossande sätt att leva på. Att prostituera sig är hur som helst ingen liten sak. Det är inte bara en dag eller timme av ens liv, som sedan försvinner när dagen och händelsen rent fysiskt är över. Det är inte ett yrke vilket som helst, som en del personer verkar tro.

    Jag tror att som kvinna, så är det lättare för mig att se den enormt trasiga och utnyttjade lilla flickan som egentligen ligger där. Inte den vuxna kvinnan i underkläder. Det är lättare för mig att se ångesten i hennes ögon, eller hur döda hennes ögon ser ut när hon stänger av när hon berättar om händelserna. Och det kan vara jätteprovocerande, när jag tänker mig att vuxna män bara dunkar på in i en liten trasig tjej där hennes pappa och farfar gjorde grovjobbet förut. Och att de kan njuta av det. Och att 58% av alla män dunkar ryggen och ger tummen upp och tittar på. Istället för att skydda oss kvinnor, och stå enade med oss mot det!!

    Men som sagt, jag tror inte att det är det som undersökningen visar.

    Jag tror att sanningen är att många män inte kan se det. De ser inte den trasiga flickan, de ser den glada horan. Som självständigt tar emot pengar, och så är det ett ömsesidigt affärsavtal. Alltså när de får frågan och tänker sig situationen.

    MEN, det kan mycket väl vara så att 1 av 10 män är rejält störda människor, som mycket väl känner till verkligheten, och njuter av den verkligheten. Det är bara att inse att de som ägnar sig åt trafficking och åt att utnyttja flickorna inom trafficking, är fullt medvetna iallafall om vad de gör, och de är nöjda. Samma med de som plockar upp hålögda kvinnor med stickmärken i armarna. De är jättenöjda.

    De som deltar i våldtäkter och gruppvåldtäkter är också nöjda. Pojkvännen som övertalar 13-åriga flickvännen till sex och hon gråter hela tiden under honom, eller ligger däckad av spriten han bjöd på, han är också nöjd... Ja, en helt tvättäkta svensk kille kan vara jättenöjd med det.

    Och i alla samhällen i alla tider så har vi fått förhålla oss till att det finns en hel del, flickor som pojkar, som inte har växt upp till mentalt friska personer. Ofta är det då att flickorna självskadar sig, och pojkarna får ett skadebeteende gentemot andra...

    Det är jättetråkigt, och jättesorgligt.

    Men det är viktigt att låta skuggan falla på rätt personer. Och på samhället som sådant, där människor växer upp trasiga. Det handlar som jag ser det om att värna om barnen och inte låta ett enda ett växa upp trasigt. Där har vi en del kvar att göra, och det kommer vi alltid att ha. Tills dess tycker jag verkligen att lagstiftning och uppföljning av lagstiftningen skulle vara mycket bättre. Att ge dessa kvinnor någon form av skyddsnät, istället för att bekräfta bilden för dem att ingen bryr sig.

    Och så att vi ser de 90% svenska män som tackar nej till "erbjudandet". Dessa män finns, och de är, trots allt,  i överväldigande majoritet.

Svar på tråden Ni som fördömer män som köper sex, hur ställer ni er till att var tionde svensk man köpt sex och 58 % av alla män ställer sig positiva till sexköp?