Inlägg från: Anonym (V) |Visa alla inlägg
  • Anonym (V)

    Jobba hemifrån tex medicinsk sekreterare?

    Jo man kan jobba hemifrån, men de första 6 månaderna minst är man på plats först. Man kommer överens med arbetsgivaren om det. Räkna med att vara på plats i ett år eller så när du är ny för det kan vara mycket att lära sig som ny på en enhet. Det beror nog också vart i landet som du bor och jobbar. Fråga när du gör intagningsintervju till utbildningen, fråga skolan innan de börjar - de vet arbetsförhållandena. Man gör praktik under utbildningen i flera veckor och då måste man alltid vara på plats, det kan inte göras hemmifrån.

  • Anonym (V)
    Anonym (tänk till) skrev 2020-08-29 11:28:16 följande:

    Men varför välja ett yrke som har så extremt dålig lön, om man dessutom ska jobba deltid? Planerar du att dö innan pensionen eller vad ska du leva av då?

    På riktigt, jag fattar inte vad som är så attraktivt med att bli vårdadministratör (som det vanligen heter numera), det låter bara som en kvinnofälla.

    Kan du verkligen inte lära dig ekonomi på i alla fall gymnasienivå och bara vända  fakturor eller hantera löner nånstans? Redan det ger bättre betalt. Kan man sen klara av några högskolepoäng ekonomi öppnar det upp helt andra jobb.

    Försök tänka ut något som är hållbart för livet, inte bara för de utgifter du har just nu.


    Medicinska sekreterare kan också ha uppgifter att hantera fakturor, inköp, ekonomi. Vi gör allt det och mer. Men som du skriver behöver vi högre lön utefter vår förträfflighet att ha ansvar över så mycket, vara specialister på skriv och vår IT-spetskompitens. Bra att högre lön krävs så att den gör vårt yrke rättvisa.
Svar på tråden Jobba hemifrån tex medicinsk sekreterare?