• Thu 21 May 2020 16:08
    851 visningar
    48 svar
    48
    851

    Förälskelse och vara irrationell

    Anonym (kaffedraken) skrev 2020-05-21 16:02:58 följande:

    Jag blev kär i en 20 år yngre kvinna, och jag tänkte och betedde mig som en idiot, tyckte många.
    Att jag ens hade mage att försöka och tro att jag hade en chans, galenskaper.

    När ni blir förälskade, hur rationella är ni?
    Kan känslorna ta överhanden, eller handlar ni alltid rätt?


    Låter mer som att du mer pratar om förälskelse som inte är ömsesidig? Olycklig kärlek.

    Om båda är kära i varandra så är det ju bara härligt, även om man har en förmåga att försköna den andre så är det en väldigt bra känsla. Det är där i som man kanske inte är så rationell, inte hur man beter sig utan snarare att man har överseende med saker som potentiellt kanske blir problem på längre sikt.
  • Thu 21 May 2020 16:39
    #5
    Anonym (kaffedraken) skrev 2020-05-21 16:14:23 följande:
    Ja, det var olycklig kärlek. Jag trodde verkligen att hon var intresserad. Jag tyckte inte att jag gjorde nåt fel som frågade om hon ville ses. Jag respekterade hennes nej, och var som vanligt sen när vi sågs. 
    De flesta tyckte att jag gjorde fel som ens tänkte på henne så.
    Och skulle jag försöka så skulle hon tycka att jag var äcklig och undvika mig sen.
    Fattar inte riktigt, glöm åldern för ett ögonblick, låter som att hon var ganska tydlig med hur hon kände om hon sa nej? Hur kommer det sig att det gick så långt att du blev kär om känslorna inte var besvarade?
  • Thu 21 May 2020 16:51
    #8
    Anonym (kaffedraken) skrev 2020-05-21 16:44:32 följande:
    Vi jobbade ihop i 1 år, och jag blev förälskad i henne under den tiden. Det var sen när jag frågade som jag fick nej, och då visste jag att intresset inte var besvarat.
    Ok men det där bör du nog jobba lite med, du måste ju ha byggt upp saker i fantasin som gjort att det gått så långt att du känn så starkt, reflektera och dra lärdom av det så att det inte blir så igen.

    Om du är intresserad av någon i framtiden känn av intresset tidigare istället för att måla upp olika scenarion i fantasin. Glad
  • Thu 21 May 2020 17:28
    #11
    Anonym (kaffedraken) skrev 2020-05-21 16:58:54 följande:
    Ja, det är väl där det irrationella kommer in, man lurar sig själv för att man har starka känslor.
    Blir jag intresserad av nån i framtiden så vet jag inte hur det blir, eftersom alla är olika. Detta växte fram, först var jag inte alls intresserad. Ibland går det snabbt, ibland tar det tid.
    Fast det är väl det som var min poäng, du lurade dig själv innan du fick känslorna, det var inte kärleken som gjorde dig irrationell utan din fantasi som ledde till att du blev kär, sånt kan du ju förhindra.
  • Thu 21 May 2020 18:49
    #30
    Anonym (kaffedraken) skrev 2020-05-21 18:24:00 följande:

    Och nu har min syster, som säger att tjejer vill ha jämnåriga, träffat en 16 år yngre man.
    Kommentar på det?
    Jag vet att om jag hade träffat en 16 år yngre kvinna, så hade min syster haft kommentarer på det.


    Kommentar angående din syster eller ålderskillnaden?

    Ja det är väl dubbelmoral av din syster att säga så.

    Att vara ihop trots stor åldersskillnad är väl inget konstigt om man genuint älskar varandra.
  • Fri 22 May 2020 09:28
    #36
    Anonym (A-M) skrev 2020-05-22 09:14:42 följande:
    ??? Det är väl inget som man styr? Kärlek kan slå ner som en blixt; man behöver inte ha fått någon come on-signal ifrån den andre. Man kan till och med bli kär i någon som man bara har sett på film och TV. Har du aldrig upplevt det?
    Man kan få känslor ja, men att gå runt och vara kär i någon som inte besvarar det då tror jag att man har tillåtit det gå för långt med sin egna fantasi för så starka känslor tror jag inte att man får på en gång utan någon form av interaktion där det är besvarat. Min poäng är att börjar man känna saker för någon så kan man hantera det på olika sätt, argumentera med sig själv eller ta reda på om det är besvarat.
  • Sat 23 May 2020 08:22
    #40
    Anonym (A-M) skrev 2020-05-23 07:47:32 följande:

    Och en annan observation: jag tror tyvärr, TS, att det är sådana som du och jag - som kan känna starkt - som har svårast att få till en besvarad kärlek i verkligheten. För dom som har ljummare känslor, som de kan styra och koppla av och på med viljan (som vissa i den här tråden har beskrivit) är det mycket enklare. Men jag tror ändå att det på något plan, är du och jag som upplever den mest sanna kärleken. Besvarad eller inte. 

    Man får trösta sig genom att läsa dikter eller höra på sånger, som skrivits av stora poeter som har haft samma förmåga som vi, och därför drabbats av samma öde som vi... Medan de övriga delar sin mellanmjölksvariant av kärlek, med Medelsvenssonpartnern i radhuset...


    Tycker inte du är rättvis nu, personligen får jag jättestarka känslor när jag blir kär och ingenting jag bara kan stänga av när jag väl är kär så som du skriver. Däremot kan jag förhindra att jag blir kär till att börja med genom att inte skruva upp mina egna förhoppningar och måla upp saker i fantasin innan jag vet att om mina gynnande känslor är besvarade eller inte, precis så som jag beskrivit tidigare i tråden.
  • Sat 23 May 2020 19:51
    #48
    Anonym (kaffedraken) skrev 2020-05-23 19:31:24 följande:
    Verkar inte så. Min syster gör mig fortfarande förbannad. En bra drivkraft när jag ska träna. Bara tänker på henne så tar jag i lite extra.
    Kan du inte ha en samlingstråd så kan vi ha den som favorit och följa dina äventyr? Glad
Svar på tråden Förälskelse och vara irrationell