• Jw83

    Sugen på stor familj...

    Dom som har ett barn och unnar sig barnfria resor ibland ger ju fortfarande mer uppmärksamhet till sitt barn än ett barn i en fembarnsfamilj får. Många storfamiljsbarn får ju dessutom aldrig resa så resorna blir inte fler för att man har många syskon.

    Vi har två barn. Vi är två föräldrar. Pga så få barn så kan vi bo i vårt drömboende, resa om vi vill, låta barnen få dyra hobbys mm men främst av allt har vi haft råd att vara fl länge båda två och vi är lediga mkt tillsammans. Vi har också råd att betala för ex städning om vi vill

    Det är kanske lätt att döma föräldrar som reser utan barn eller tittar i sin mobil ibland och tro att dom är ointresserade. men jag tror fortfarande att de barnen i liten familj ofta kan få mer tid och uppmärksamhet av sina föräldrar än barn i storfamilj.

    I en storfamilj gör kanske ekonomin att en förälder ( ofta pappan) måste jobba jättemycket, inte är föräldraledig, inte kan ta längre semester. En måste vabba mkt, städa mkt, laga mkt mat, handla .. osv.

    Kärleken blir inte större för att man blir fler men tiden och orken blir mindre.

    Men få barn som får mkt tid med oss föräldrar så kan vi Autan dåligt samvete unna oss ett par weekendresor ensamma som par varje år :) Det är ett bra sätt att behålla romantiken och ett hälsosamt äktenskap.

  • Jw83
    Frenja07 skrev 2020-05-21 22:31:28 följande:

    Oj här flödar fördomarna fritt!

    Är det så självklart? Att barn i en tvåbarnsfamilj självklart skulle få mer uppmärksamhet än barn med flera syskon? Intressant att höra vad du baserar det på?

    Våra barn får definitivt både mer uppmärksamhet, tid och upplevelser än våra vänner med få barn där båda föräldrarna jobbar heltid och mest verkar sucka över hur mycket de har att göra hela tiden.

    Vi har bra utbildningar och välbetalda jobb så vi har gått ner i tid båda två för att få en bra balans i vardagen. Vi reser betydligt mer än våra vänner. Det är endast våra barn i hela vår bekantskapskrets som varje år åker på skidresa eller som har varit iväg på långresor på andra sidan jorden.

    Har det lugnt och skönt och inget kaos någonstans, kanske för att vi spritt ut barnen med många år emellan. Hade personligen inte orkar ha dom tätt.

    Kan definitivt visst intyga att kärleken i hela familjen blir större ju fler man är. Det är en riktigt härlig känsla att vara många. Kan ju knappast en tvåbarnsförälder komma och säga något om. Man vet inte ett dugg om hur det är att ha många barn när man bara har två. Trodde också att det var omöjligt att få ihop en stor familj när vi hade två barn. Var väldigt naiv och oerfaren då inser jag nu. Livet var också bra mycket tuffare som nybliven tvåbarnsmamma med två barn tätt än vad det är nu som rutinerad fembarnsmamma med barn i alla åldrar. Går inte att jämföra.


    Tråkigt att du tar det så. Det finns väldigt mycket forskning och statistik kring antal barn. Din storfamilj är ett undantag. Få storfamiljer har råd att båda är föräldralediga länge 5 gånger var och att båda går ner i tid.

    Barn med många syskon är överrepresenterade i bland annat omhändertagande av soc. Dom löper flera gånger större risk att leva i barnfattigdom. Har större risk för psykisk sjukdom och missbruk även som vuxna. Familjen löper större risk för skilsmässa.. Barnen får oftare npf-diagnoser och dålig tandhälsa. Forskning och statistik säger inget om din familj med det visar på vad som generellt sätt gynnar barn.
Svar på tråden Sugen på stor familj...