• kaeg

    Sugen på stor familj...

    Här har jag och min man 4st barn tillsammans, får ofta höra att vi skaffat två kullar... och ja, det har vi ju på sätt och vis, men två kullar med samma föräldrar.

    Har en 13åring, en 11åring, en snart 5åring och en som blir 2år efter sommaren. Så glapp och spridning men inte enormt. och alla har utbyte av varandra på olika sätt.

    Hade 1år och 11mån exakt mellan första och andra och det kostade på för oss som vuxna med allt. Två blöjbarn, två som behövde all uppmärksamhet samtidigt och som åt upp mig som person. Blev tufft för förhållandet och vi kämpade på. Reste, semestrade, jobbade osv

    Hade tänkt oss en trea tätare med syskonen men istället blev det nästan en separation för oss vuxna istället. La syskonplanen på is och jobbade på förhållandet och sedan plötsligt kom våran Hoppsan oplanerat men efterlängtat och nu sista barnet var även han lite oplanerad även om vi pratat om en fjärde. Han bestämde visst själv att det var dags.

    Är 37 år nu, så känns väldigt bra och är nöjd. Familjen känns komplett och i balans. <3

    Stressa inte in i nästa graviditet. Skulle säga att ca 2,5-3år är iaf skönt mellan barnen om man inte känner att man har tiden att vänta.


    * Pojke 2006 * Flicka 2008 * Flicka 2015 * Pojke 2018
  • kaeg
    Skäms skrev 2020-05-21 21:37:44 följande:

    Tack. Vilket bra och välformulerat svar. Vi har 20 mån mellan våra två och vi har bara den yngsta i blöja. Den äldsta slutade med blöja två månader innan lillen kom och har den här veckan även slutat med nattblöja (och har hittills fått två torra nätter, men vi får väl se!). Vi är nöjda och glada i förhållandet i alla fall. Annars skulle jag inte tänka på en tredje...! Men det kanske blir stressigare när det är två som ska till förskolan... jag ska nog tagga ned och känna in lite mer. Kanske får dryga ut 20 månaders mellanrum till 30 då, om jag nu måste vänta lite... hehe. Att få sista vid 35 känns rimligt för mig! Min mamma var 38 och min pappa 45 när jag kom. Har alltid upplevt de som gammalmodiga, men å andra sidan har de väl mer visdom och trygghet än vad jag kanske utstrålar mot mina barn. För- och nackdelar med allt...! :)


    Vi hade det också jättebra precis efter tvåan kommit och mysigt att mer vara familj på riktigt med två barn i familjen kände vi. Hade vi kört på som vi tänkt hade tredje kommit ca 2år efter andra... hade vi gjort så hade vi nog inte varit ett vi nu.

    Mycket tänker jag beror på hur ni får ihop vardag med jobb, förskola och aktiviteter framöver. Både du och din man behöver ha utrymme för egentid.... och barnen behöver egentid med er båda också var för sig. Man går klura så alla får sitt.

    Som vi har det nu jobbat min man 100% vardagar med ganska flexibla tider, jag jobbar 75% vardagar och växlande tider anpassade så de små ska få korta dagar på förskolan. Fungerar för oss. Sedan har de två äldre barnen aktiviteter 2-3gånger i veckan så plit ett pussel men vi äter tex alltid middag ihop alla sex och det tycker vi är viktigt. <3

    De stora barnen har egna rum, fyran sover än så länge i vårt sovrum men börjat förbereda plats i treans rum för honom. Är ett större rum som vi funderar på att senare dela av till två sovrum... men ingen brådska när de är små.
    * Pojke 2006 * Flicka 2008 * Flicka 2015 * Pojke 2018
Svar på tråden Sugen på stor familj...