Inlägg från: Anonym (våga vara ärlig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (våga vara ärlig)

    Bittra personer som kommer med påståenden eller påhittade problem

    Bra inlägg. Vi borde diskutera nättroll oftare för jag och en del andra jag vet om har råkat ut för nättroll (killar) och dom låtsas vara en på nätet och tar ens identitet. Inget nytt för sånt läser man om hela tiden. 
    Jag har kommit fram till att en del inte är friska och det går inte att göra något åt det. Annars skulle väl inte program som trolljägarna och sånt finnas. 
    Men om du har en lösning på hur man kan få bort nättroll så får du berätta det.
    Undrar om vissa som har haft kontakt med vissa nättroll ser hur dom håller på eller om dom är naiva och fortfarande går på lögner. Vet speciellt en som är duktig på att ljuga. Har själv råkat ut för personen. Har ibland funderat på att skriva en bok om vilket virrvarr det blev på grund av en viss person och det är därför jag har hållt mig borta från chattar i måååånga år. Det tragiska är att viss person eller vissa personer aldrig slutar trots att dom kanske till och med har ett annat sorts liv nu.
    Min fråga är varför fortsätter en del trolla? Jag tror på riktigt inte att dom personerna är helt friska. Vet inte vad det är för fel? Kanske elakt att säga att jag inte tror dom är friska för frågan är vad är friskhet? men jag tror att dom eventuellt har en diagnos eller andra problem i livet.
    Det skulle vara intressant att få veta hur dom tänker men jag tror faktiskt inte att trollen vågar träda fram på ett ärligt sätt. För om dom vågade göra det då skulle dom även sluta trolla tror jag. För om dom träder fram så erkänner dom att dom fejkat mycket. En annan fråga är dom som står trollen närmast på chattarna och internet vet dom innerst inne om att dom trollar och fejkar eller går dom på alla lögnerna. Det är nåt jag skulle vilja veta men troligtvis är det kanske inget man får reda på heller för jag tycker ärlig att om vissa människor ser att dom har troll i sin omgivning så skulle dom kunna påverka dom. Fast samtidigt tror jag inte att dom kan påverkas för jag tror inte dom är helt friska. om dom är mentalt friska så borde dom någongång ge upp. 


    Det är bra att du tog upp denna tråd. såna här trådar borde finnas konstant uppe. 


     

  • Anonym (våga vara ärlig)

    Eftersom dessa trådar är öppna för media och allmänheten så kanske media skulle kunna nysta mer i allt om nättroll. sidan familjeliv borde kanske kunna motverka nättrollande? vore bra om det i alla fall fanns en sida utan troll.

  • Anonym (våga vara ärlig)
    Tunnis skrev 2020-05-22 09:13:29 följande:
    Har inga lösningar är mer intresserad av anledningen, själv tänker jag att man kan få uppmärksamhet på bättre sätt.

    Låter som att du blivit för en mytoman det är nog lite annorlunda och kan få ganska stor påverkan.
    Egentligen behöver man inte låta dom påverka en. Nättroll är en sorts mobbare och man ska aldrig låta mobbare påverka en. När man är barn är det lättare att bli påverkad men som vuxen vet man att det är mobbaren det är fel på inte en själv.
    Det är bara att anmäla dom precis som jag gjort tidigare.  Polisen antecknar även om dom inte alltid kan göra nåt direkt. Men det är alltid bra att lämna info till polisen när man vet nåt ifall nättrollen bryter mot lagen i framtiden. 
  • Anonym (våga vara ärlig)

    En ide till dom som driver familjeliv är att alla enbart kan ha en inloggning och att man måste logga in med sitt riktiga namn och adress och om man vill kan man såklart skriva anonyma inlägg om det är nåt känsligt ämne men att familjeliv kan ha koll på alla. Det tror jag skulle reducera trollen. 

  • Anonym (våga vara ärlig)
    Robert 832 skrev 2020-05-22 09:32:30 följande:
    Absolut, men det skulle också radikalt minska medlemmarna då åtminstone en stor del av kvinnorna inte vill gå ut med namn och adress för risken att stalkas.
    Menade inte att namnet ska visas för alla. Annat sätt är att alla måste logga in på samma sätt som när vi loggar in på banken tex med mobilt bankid eller annat säkert lösenord då skulle det vara svårare för trollen att skaffa många konton. då skulle det vara lättare också för familjeliv att hålla koll på alla och lättare att anmäla trollen.
Svar på tråden Bittra personer som kommer med påståenden eller påhittade problem