Inlägg från: Anonym (Party) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Party)

    Min tjejmiddag vs hans killmiddag

    Min tjejmiddag:

    - handlar och fixar all mat

    - blandar drink i tid

    - dukar upp en timme innan

    - han ansvarar för våra barn men de kommer utstövlande HELA tiden. ?Mammamammamamma?. Väser åt honom att hitta på något med barnen.

    - han sätter sig och spelar på datorn. Återigen kommer barnen utspringandes konstant.

    - ner festen är slut, ett helt berg med disk som jag får diska undan efter att jag nattat ena barnet.

    Hans killmiddag:

    - han handlar men gör ingen lista utan för kompletteringshandla.

    - han missar ingrediensen, jag får åka och handla detta till honom.

    - han fixar maten.

    - köket är ett slagfält

    - 2 min innan ber han mig duka

    - han ber mig plocka fram bra karotter

    - drinken misslyckas för barnen har druckit upp juicen, han har inte meddelat att han skulle använda den eller köpt en till.

    - under festens gång ser jag till att barnen har det bra och vi kör vårt eget mys så han inte ska bli störd alls.

    - mellan familjemys springer jag ned bricka och plockar undan efter dem för att frigöra yta för fetas häng.

    - varvar barnen med att lassa in i diskmaskinen

    - nattar barnen

    - han kommer in och dukar i säng

    - jag torkar av utemöblerna från spill

    Påtalat den stora skillnaden här. Men han verkar inte se det själv.

    Hur ser det ut hos er??

  • Svar på tråden Min tjejmiddag vs hans killmiddag
  • Anonym (Party)
    Kermit1561 skrev 2020-05-22 18:45:38 följande:

    Håller med anonym ovan. Ja, som man bäddar får an ligga. Varför åker du inte iväg med barnen?


    Corona
  • Anonym (Party)
    Anonym (jösses) skrev 2020-05-22 21:20:12 följande:

    Ja, egentligen finns det inte så mycket mer att tillägga än vad alla här skrivit. Men jag har extremt sällan varit på tjejmiddagar där man och barn varit hemma. Man är hos den som inte har något hemma eller så går man ut och äter. Jag känner inte igen det från när sambon varit iväg heller. Grejen med en sån middag är ju att kunna prata fritt utan inslag av barn och partners.

    Och varför gör du massa saker under hans middag? Där får du helt skylla dig själv och rör inget i köket förrän han städat upp. I värsta fall får du ta hämtmat eller något till köket är fixat dagen efter. Eller sov över hos hos något och kom inte hem förrän hemmet är städat. Eller så måste du härda dig och vänta ut din karl för att inte bli bitter. Han kommer bara tycka att det är en utmärkt strategi om det slutar med att du gör det mesta av jobbet.


    För att det är Corona tider, då tar man inte barnen och åker hem till sina äldre föräldrar eller andra människor.

    Jag har egentligen inget emot att hjälpa till. Ber han mig åka och handla vill jag självklart hjälpa till. För att jag vill att han ska ha det bra och få en lyckad kväll. Det som stör mig är att han inte verkar tänka så om mig. Göra det där lilla extra och outtalade för min skull. För att visa att han värnar om mig. Det gör mig lite ledsen. Han styr inte heller upp disk så om jag inte vill ha ett berg som stör en vecka så måste tyvärr jag ta tag i det. Tycker det är respektlöst
  • Anonym (Party)
    Anonym (????) skrev 2020-05-23 22:09:06 följande:

    Klagar du eller vill du ha en klapp på axeln *duktig flicka"?


    Tyvärr är jag duktiga flickan, inget jag egentligen vill vara men blivit.

    Jag påpekar väl detta. Men mest är det väl en besvikelse. Har läst att kvinnor utrycker känslor i språk men män mer i handling. Därför svider det lite ibland när han inte förstår att en liten gest kan betyda så mycket och få mina känslor att svalla.
  • Anonym (Party)
    Anonym (Strunta i det) skrev 2020-05-27 11:08:40 följande:

    Självklart är det irriterande men du sätter faktiskt dig själv lite i sitsen.

    Varför städar du upp under middagen? Nu brukar inte jag och min partner ha olika tjej och killmiddagar utan vi umgås tillsammans men om han skulle ha ett killgäng över skulle det aldrig falla mig in att börja plocka in i diskmaskinen etc under tiden, om han har missat att handla, varför åker då du?

    Säg till honom rätt ut nästa gång, "sätt på en film till dig och barnen så jag kan koppla av, du skulle väl inte vilja att de kommer ut hela tiden om det var din kväll" och be honom att hjälpa dig städa efteråt också, kommunikation är viktigt, det är ingen som kan läsa tankar. Det vore skönt om ens partner enkelt kunde förstå vad man vill och önskar men oftast fungerar inte det tyvärr


    Jo visst är det så.

    Och visst kan jag bojkotta helt att hjälpa till. Men det jag kommit fram till att det jag vill ha i relationen är just två saker:

    1) att vi hjälper varandra. Vi värnar om varandra och om den ena hamnar i en jobbig sits att den andra då rycker ut av ren omtanke för den andra. Utan agenda. Att det faller sig naturligt när man är i en kärleksrelation. Typ som när jag tidigare var på tjejmiddag (innan Corona) hos tjejkompis så hjälpes vi tjejer naturligt åt att plocka av bordet och disken. Inte för att värdinnan bad om det utan för att vi ville dra vårt strå till stacken för hennes och allas skull.

    2) att inte behöva förklara självklarheter. Såsom med barnen. Han borde ha fattat detta. Han hade ju själv blivit lack in de sprungit runt på hans kväll och ja låg och degade själv med mobilen i annat rum. Sådana saker ska man inte behöva förklara för en tänkande vuxen människa. Det är ganska sårande faktiskt att jag tänker så men inte han.. det säter griller i huvudet på mig att han kanske inte bryr sig. Fast det vet jag ju att han gör..

    Eller kan man inte förvänta sig detta av en man? Är detta något man enbart upplever tjejkompisar emellan? Tycker det är så märkligt..
Svar på tråden Min tjejmiddag vs hans killmiddag