Inlägg från: Anonym (Hold my beer) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hold my beer)

    Min tjejmiddag vs hans killmiddag

    Anonym (???) skrev 2020-05-22 18:40:55 följande:

    Men du får väl skylla dig själv om du åker och kompletteringshandlar eller dukar för att han ska ha gäster?

    Har man ens tjej/killmiddagar när den andra är hemma med barnen? 


    Kunde inte sagt det bättre själv. Curling och offerkofta för situationer som hade kunnat lösas mycket smidigare.
  • Anonym (Hold my beer)
    Anonym (Party) skrev 2020-05-22 23:46:52 följande:
    För att det är Corona tider, då tar man inte barnen och åker hem till sina äldre föräldrar eller andra människor.

    Jag har egentligen inget emot att hjälpa till. Ber han mig åka och handla vill jag självklart hjälpa till. För att jag vill att han ska ha det bra och få en lyckad kväll. Det som stör mig är att han inte verkar tänka så om mig. Göra det där lilla extra och outtalade för min skull. För att visa att han värnar om mig. Det gör mig lite ledsen. Han styr inte heller upp disk så om jag inte vill ha ett berg som stör en vecka så måste tyvärr jag ta tag i det. Tycker det är respektlöst
    Och där har du hela felet - dina outtalade och därmed orimliga förväntningar.

    Du har en tanke i ditt huvud om hur saker "borde" vara, din sambo (likt många andra människor) lever inte upp till dessa osynliga nivåer och du blir sur, ledsen, besviken eller vad du vill kalla det. Det är inte ens hans fel! Det är ju helt och hållet ditt eget, du som har en massa fantasier om saker och ting. Inse skillnaden! Och prata med din sambo nästa gång du tycker att han ska göra något i gengäld, helst innan situationen uppstår.

    Respektlöst är väl när man ställer krav på sin sambo som han inte har en susning om och sedan mentalt ställa honom till svars för att han inte lever upp till dem.
  • Anonym (Hold my beer)
    Anonym (Biobonus) skrev 2020-05-23 22:01:10 följande:
    Såvida inte sambon har någon npf-diagnos som gör det svårt att avläsa socialt samspel etc så borde inte det behövas. Systemet med tjänster och gentjänster lär man sig redan som barn. Har man make/maka och barn brukar man vara intresserad av att se till att de man älskar har det bra. Har man Asperger el dyl kanske man behöver klara instruktioner i förväg om att man förväntas ställa upp och hjälpa sin sambo eller att hon förväntar sig att man inte sitter och spelar när man ska ta hand om barnen (men helt ärligt, det tror jag inte är läget annat än för barn/tonåringar).

    Men kanske saknar sambon självinsikt, kanske har han blivit lite lat, kanske har han börjat ta sin fru för given. Vill han inte göra på Ts vis (varför skulle han, det funkar ju bra för honom eftersom TS täcker upp) så kan ju TS göra på hans vis de närmaste gångerna och se om det gör att han upplever saker på ett annat sätt.
    Och där har vi tydligen en till person som tycker att ens partner ska vara tankeläsare. Bara för att det är självklart för dig betyder inte att det är det för andra. Vill man något får man se till att säga det också, då slipper man missförstånd.
  • Anonym (Hold my beer)
    Anonym (Biobonus) skrev 2020-05-23 22:22:01 följande:
    Nix, för allmän hyfs och omtanke behövs ingen tankeläsning.
    Läs vad ts skriver, det handlar inte om en liten gest eller "allmänt hyfs", hon förväntar sig tydligen storverk av sin sambo med tanke på hennes egna insatser.
  • Anonym (Hold my beer)
    Anonym (Biobonus) skrev 2020-05-24 10:31:56 följande:
    Det kan väl knappast räknas som storverk att handla det man själv behöver till sina gäster, att duka och städa upp efter sig. Eller att ta hand om barnen istället för att spela på datorn när partnern har gäster?

    Vad jag kan se så har inte TS krävt att han på millimetern ska ställa upp med samma service som hon gör. Det behövs bara lite omtanke om ens partner för att förstå att det är en bra idé att hålla barnen undan, och att det vore trevligt för frun att komma ut i köket och se att diskmaskinen redan är i gång.

    Jag fattar verkligen inte förhållanden där man inte vill hjälpa varandra. Ska man verkligen behöva uttala klart och tydligt allt man önskar och behöver hjälp med? ?Var snäll och håll upp dörren åt mig nu när du går igenom först, för jag har händerna fulla av tunga kassar?
    TS springer omkring som värsta Wonder Woman och hennes karl beter sig som, ja som karlar gör mest om man ska tro alla historier.

    Felet är att hon förväntar sig något alls i gengäld. Att göra någon en tjänst med förväntan om att återbetalas är allt annat än sjysst, särskilt som hon sitter online och gnäller istället för att informera den hon bor med.

    Visst, det är önskvärt att ge och ta i ett förhållande men om partnern inte fattar det intuitivt så måste man öppna munnen och säga något. Så JA allt man skulle vilja ha hjälp med men inte får hjälp med måste man uttala klart och tydligt.
  • Anonym (Hold my beer)
    Anonym (Biobonus) skrev 2020-05-24 17:00:29 följande:
    Men hon skriver ju att hon har informerat den hon bor med, men att han inte ser skillnaden. De har tydligen kommit överens om att han ansvarar för barnen under hennes bjudning, men så går han ändå och spelar på datorn och låter barnen springa ut och störa. Att ta hand om sina egna barn när man ska ansvara för dem kan knappast räknas som varken en tjänst eller ett storverk.
    Du har rätt i att hon påpekat skillnaden men det verkar inte som om de kommunicerat i förväg öht. Det är vad jag menar att man måste göra, inte sitta och gnälla i efterhand.

    Han fattar antagligen inte när hon säger typ "Och då får du ta hand om barnen ikväll" att det är meningen att han ska roa dem eller aktivera dem på något sätt, det kan i hans värld lika gärna betyda att han ska finnas på plats ifall nåt händer.

    Och det är inte bara barnen det är frågan om utan en hel massa andra saker som hon gör både före under och efter hans middag. Kommunikation.
  • Anonym (Hold my beer)
    Anonym (Dumhattar) skrev 2020-05-24 19:19:54 följande:
    Nej, män är ju per se idioter som behöver direkta instruktioner om minsta lilla grej. 
    Det handlar inte bara om män, i just det här fallet råkar ts partner vara man. Därför skrev jag "han".

    Tydlighet gäller båda könen.
  • Anonym (Hold my beer)
    Mimosa86 skrev 2020-05-27 10:10:28 följande:
    Intressant inlägg. Och detta är ju en del av det känslomässiga arbetet kvinnor (i mer utsträckning än män) gör per automatik medan männen räknar med att kvinnan ska förklara för honom vad han ska göra istället för att det kommer naturligt.

    Någonstans måste man faktiskt kunna kräva av sin partner att han tänker till. Att han för ett inre resonemang -ah hon ska ha fest ikväll, hade jag velat ha springande barn som härjade om det var min kväll? Hmm förmodligen inte, alltså får jag se till att detta inte sker på hennes kväll-.

    Jag håller med och jag håller inte med.

    Å ena sidan kan man tycka att ens partner borde tänka till lite, kan jag hjälpa min kära i den här situationen? Många tycker att det "hör till" i en relation.
    Å andra sidan kan man inte heller bli sur för att inte alla förstår eller tänker på det automatiskt.

    Jag tror det skulle vara bra om fler kvinnor läste boken "Hemmets projektledare säger upp sig" som tar upp det faktum att många kvinnor gör alldeles för mycket för sina män (eller kvinnor kanske för den delen). Jag tror att man ofta skulle kunna backa lite och kräva mer jämlikhet, men jag hävdar fortfarande att öppen kommunikation är viktigt i alla relationer.

Svar på tråden Min tjejmiddag vs hans killmiddag