Inlägg från: Anonym (Kattälskare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kattälskare)

    Bäst liv för katt? Inne/Ute?

    Jag tror att mina katter har den bästa miljö de kan ha. Vi bor på landet med halv kilometer mellan grannarna, skog och åkrar, och inga stora bilvägar i närheten.

    De är ute dagtid, men kan gå in när helst de vill, och är alltid inne på nätterna. De har gps-halsband på sig så vi hämtar dem om de inte kommer in till natten, men de kommer oftast in själva. Och när de knallar iväg längre sträckor så kommer de ändå hem flera ggr om dagen och tex äter och ligger och vilar.

    De verkar må väldigt bra. Ena katten har en favorit-plats i syrenbersån och är duktig på att fånga ödlor, den andra älskar att jaga sork på åkrarna. De visar stolt upp sina byten, och byter dom mot kattgodis. Men ibland äts en sork upp också.

    De har inga problem med att vara inne på nätterna, de sover gott efter att ha varit ute hela dagen.

    Vintertid när dagarna är kortare så blir deras utevistelse också kortare, för de får inte vara ute när det är mörkt och rovdjuren vaknar till liv. Men då leker vi dem mer inne, så de gör av med sin energi och kan sova hela natten.

    Jag har haft innekatter tidigare, när jag bodde i lägenhet. Då fick de gå ut i koppel ett par ggr i veckan, samt gå lösa när vi var på lantstället. De verkade må bra och trivdes. Men det var tydligt att de älskade att vara på lantstället och kunna vara ute om dagarna.

    Jag tror att katter som har möjlighet att gå ute mår bäst, när de kan röra sig fritt utan att någon håller dem tillbaka med ett koppel. Och där de kan gå in när de vill.

Svar på tråden Bäst liv för katt? Inne/Ute?