• Anonym (Lotta­)
    Wed 27 May 2020 20:57
    1795 visningar
    68 svar
    68
    1795

    Ni med pojkbarn

    Jag är gravid med en pojke och hade verkligen hoppats få en lite tjej men nu är fallet inte så och jag försöker bearbeta dessa känslor.

    Har så mkt fördomar kring hur pojkar är, i min värld är dom mkt mer bråkiga och stökiga...när dom blir större känns det som det är sport och tv-spel som gäller...

    Känns dom tjejer har mer mysiga vänskapsband med andra tjejer också?

    Ni som har pojkbarn i ålder mellan typ 3-10 år...hur är era barn? Deras intressen? Har dom många kompisar och vad gör dom när dom ses?

    Vet att det kommer komma massa dryga kommentarer men önskar mest bara hitta glädjen i att vänta en pojke...

  • Svar på tråden Ni med pojkbarn
  • Anonym (Lilla­)
    Wed 27 May 2020 21:08
    #1

    Hej! Väljer att skippa dryga kommentarer och svarar på frågan istället. Vårt första barn är en tjej och hon har en fin relation till oss båda, men hon har alltid varit lite mer av pappas flicka. Sedan fick vi en pojke och med honom är det tvärtom. Jag kan helt ärligt säga att jag var fundersam innan han kom - skulle jag lyckas skapa ett starkt band till honom etc etc? Tro mig, det bandet är SÅ starkt. Han är inte så intresserad av sport direkt och han kommer aldrig bli någon macho-kille om man nu får säga så.Hans pappa har ett väldigt mjukt och inlyssnande sätt och jag tror han kommer att bli ungefär likadan. Väldigt kramig och gosig grabb och jag är så glad för båda barnen :)

  • Anonym (Anony­m 666)
    Wed 27 May 2020 21:12
    #2

    Girls: More drama
    Boys: Harder to keep alive

  • Anonym (En son)
    Wed 27 May 2020 21:14
    #3

    Det blir mycket TV-spel här och han är inte lik mig.Men alla är väl olika.Bara svårt ibland.

  • Anonym (Johan­na)
    Wed 27 May 2020 21:17
    #4

    Jag har en 6.5 åring hemma som är väldigt lugn (går såklart att busa upp honom också) som gärna pysslar, lägger pussel, spelar olika spel med oss, bygger och leker med Lego. Han älskar verkligen när vi gör något lite ?extra? mysigt tex kvällsfika och tända ljus, fint dukat, fint upplagt i skålar osv! Älskar också att fika på stan, gå på bio, shoppa, äta glass i lekparken osvosv.

    Så ja, om du själv gillar sånt mys tror jag absolut att barnen tar efter och också gillar det.

  • Anonym (Mamma­)
    Wed 27 May 2020 21:24
    #5

    Jag har tre pojkar

    Den första älskade gosedjur och sagor, spelade innebandy och dansade folkdans under uppväxten. Var väl typisk kille med lite myror i byxorna. Utbildade sig till bilmekaniker och är sambo.

    Den andra var en gosig stillsam kille och älskade djur tidigt och fick börja på 4H-gård som 5-åring och blev kvar där i alla år. Disneyfantast. Är nu utbildad veterinär.

    Min tredje är sladdis och mammagris, älskar pyssel och spela vanliga spel. Vill helst umgås med sina äldre syskon eller med bästa kompisen. Just nu är det mycket datorer men älskar också att vara utomhus.

  • Anonym (J)
    Wed 27 May 2020 21:25
    #6

    Jag har två pojkar, en 10-åring och en snart 8-åring. Mina pojkar är bägge två väldigt kreativa, äskar allt som är med pyssel och skapande. De är även stormförtjusta i Lego som de bygger med och utvecklar fantastiska lekar kring.

    10-åringen har samma bästis sen han var 4 men även ett gäng till nära vänner, de brukar gå på Pokémon promenad, leka spionlekar, sitta och prata, leka i skogen och spela tv-spel.

    Han går i teatergrupp och strövarna, inte intresserad av sport. Varm, mjuk, omtänksam, klurig, snäll med stort hjärta och många funderingar om stort och smått.

    7-åringen har 3 bästisar, 2 som varit de i flera och och den nyaste fick han i förskoleklass. De leker mest i skogen, bygger läger och gillrar fällor, cyklar runt i området och spelar fotboll och även tv-spel i perioder.

    Vill testa alla aktiviteter som finns, allt från fotboll, till hockey, balett och ridning. Inte fastnat helt för något ännu utan tycker det mesta är rätt kul.

    Han är rolig, finurlig, gosig, omtänksam och charmar de flesta i sin närhet med sin livsglädje och skratt.

    Mina barn är absolut högljudda som 17 ibland men inte mer än andra barn tror jag. Tänker det är mitt jobb att lära dem en rimlig nivå på ljud och still inomhus och numer säger de själva att de känner de behöver spralla av sig och väljer då att gå ut och göra något aktivt.

    Vet inte hur det är att vara mamma till en dotter, är övertygad om det hade varit precis lika underbart men det är ingenting jag saknar. Är så tacksam för mina pojkar, så glad över vi är så tighta och att de anförtror mig sina innersta tankar och hemligheter.

    Jag tror att du kommer bli överväldigad av kärlek till din pojk och bli väldigt glad över att det var just honom du fick bli mamma till. Lycka till!

  • Anonym (Pojkm­amma)
    Wed 27 May 2020 21:30
    #7

    När jag fick veta att jag väntade en pojke blev jag själaglad. Pappan likaså.

    Jag är väldigt pojkflickig; sportar, kör hoj, arbetar inom byggbranschen, osv. Så jag såg bara fördelar med en pojke.

    Ut kom världens finaste och mest välartade barn. Han var lugn som bebis, lugn som småbarn och idag, som 10-åring, är hans största intressen fiol, schack och odling av diverse blommor och gröna växter.

    Han är min totala motsats, men det går bra ändå! Jag har en superfin relation till honom, trots att han tycker att min motorcykel låter för mycket och trots att det svider i mina öron att höra Mozart spelas dag in och dag ut, samt att min hjärna bränner varje gång han sonen ska utmana mig i schack.

    Alla sonens kompisar, så väl pojkar som flickor, är likadana. Lugna, välartade, lite nördiga.

    Syrran fick två döttrar (tvillingar) som är en riktiga vildar (precis som jag själv, men tvärtemot min syrra). Det är fotboll för hela slanten, skrubbsår, trädklättring, skateboard, parkour, osv. Hennes tjejer älskar min mc och åker mer en gärna en sväng då och då. Sonen har åkt EN gång.

    Det sitter nog mer i personligheten än vad man har mellan benen.

  • Anonym (H)
    Wed 27 May 2020 21:31
    #8

    Har två döttrar. De är superspralliga, fysiska och envisa.

    Dessutom helt olika personligheter.

    Min bästa väninna har två pojkar. Lugna, resonabla, gosiga och känsliga.

    Visst, vissa egenskaper ser man lite mer hos ett visst kön ön det andra om man slår ut det över hela populationen.

    Men den stora sanningen är att det handlar om INDIVIDER. De är dina egna kroppar och själar oavsett vad de har mellan benen.

    Du kommer få världens finaste unge som du kommer älska gränslöst. Det kommer inte finnas i ditt universum att en flicka skulle kunna ersätta honom när han är född.

    Barn är just barn. Och de är alla olika

  • Anonym (K)
    Wed 27 May 2020 21:33
    #9

    Jag har tre pojkar, 11 månader, 4 år och snart 7 år. De är det bästa i mitt liv, helt underbara små människor! <3 Precis som vilka syskon som helst bråkar de men är också väldigt kärleksfulla och hjälpsamma mot varandra och kan leka bra ihop, främst de två äldsta. Den yngsta leker ju inte på deras nivå än men de äldre leker gärna hans nivå med honom, tittut, går med honom, kastar boll, sjunger/ramsar mm.

    De är olika personer med olika personligheter. Min äldsta är lugn, gillar att pyssla, pärla och rita när vi är hemma. Han går på fotboll, till min stora glädje eftersom jag själv är gammal fotbollsspelare, handboll och ska börja på friidrott. Han har många bra kompisar, både tjejer och killar, och gillar att leka detektiv. Han älskar skolan, både att lära sig saker på arbetspassen och rasterna/fritids där han leker allt möjligt. Gräver i sandlådan, klättrar i klätterställningen, spelar fotboll/basket/bandy/pingis, samlar nyckelpigor, gungar gungbräda, gungar, bygger lego, pärlar, ritar, leker med bilar, leker med dockor, affär mm. Gillar att spela Super Mario på tv-spel, Just Dance på youtube och gillar att sjunga.

    Mellanpojken är mer vild med en massa energi han behöver få ut. Han älskar dock att lägga pussel och läsa och kan sysselsätta sig själv med det långa stunder. Även han har många bra kompisar av båda könen och de gillar att leka Mästerflygarna och Pyjamashjältarna (två barnprogram). Han har ett hett temprament, går från 0-100 direkt, men lugnar sig när man pratar lugnt med honom och ger honom en kram. Han är väldigt mån om att alla ska ha det bra. Han är väldigt aktiv och gillar att röra sig. Gymnastik, fotboll, dansa, cykla, klättra, typ vad som helst där han får röra på sig.

    Minsta har också en massa energi men är samtidigt den mest gosiga och kramiga av dem. Han vill gärna sitta i knät och kramas och pussas länge, länge. Jag har nog aldrig träffat en så kramig bebis som han.

    Självklart ska du glädjas över den lilla pojken i din mage. Han är ett oskrivet blad och det finns ingenting som säger att han kommer hamna i facket "bråkig och stökig". Släpp tanken på hur flickor och pojkar "ska" vara. Grattis till bebisen! <3

  • Anonym (K)
    Wed 27 May 2020 21:34
    #10

    Jag har tre pojkar, 11 månader, 4 år och snart 7 år. De är det bästa i mitt liv, helt underbara små människor! <3 Precis som vilka syskon som helst bråkar de men är också väldigt kärleksfulla och hjälpsamma mot varandra och kan leka bra ihop, främst de två äldsta. Den yngsta leker ju inte på deras nivå än men de äldre leker gärna hans nivå med honom, tittut, går med honom, kastar boll, sjunger/ramsar mm.

    De är olika personer med olika personligheter. Min äldsta är lugn, gillar att pyssla, pärla och rita när vi är hemma. Han går på fotboll, till min stora glädje eftersom jag själv är gammal fotbollsspelare, handboll och ska börja på friidrott. Han har många bra kompisar, både tjejer och killar, och gillar att leka detektiv. Han älskar skolan, både att lära sig saker på arbetspassen och rasterna/fritids där han leker allt möjligt. Gräver i sandlådan, klättrar i klätterställningen, spelar fotboll/basket/bandy/pingis, samlar nyckelpigor, gungar gungbräda, gungar, bygger lego, pärlar, ritar, leker med bilar, leker med dockor, affär mm. Gillar att spela Super Mario på tv-spel, Just Dance på youtube och gillar att sjunga.

    Mellanpojken är mer vild med en massa energi han behöver få ut. Han älskar dock att lägga pussel och läsa och kan sysselsätta sig själv med det långa stunder. Även han har många bra kompisar av båda könen och de gillar att leka Mästerflygarna och Pyjamashjältarna (två barnprogram). Han har ett hett temprament, går från 0-100 direkt, men lugnar sig när man pratar lugnt med honom och ger honom en kram. Han är väldigt mån om att alla ska ha det bra. Han är väldigt aktiv och gillar att röra sig. Gymnastik, fotboll, dansa, cykla, klättra, typ vad som helst där han får röra på sig.

    Minsta har också en massa energi men är samtidigt den mest gosiga och kramiga av dem. Han vill gärna sitta i knät och kramas och pussas länge, länge. Jag har nog aldrig träffat en så kramig bebis som han.

    Självklart ska du glädjas över den lilla pojken i din mage. Han är ett oskrivet blad och det finns ingenting som säger att han kommer hamna i facket "bråkig och stökig". Släpp tanken på hur flickor och pojkar "ska" vara. Grattis till bebisen! <3

Svar på tråden Ni med pojkbarn