• Orkide

    Ferietjänst -planering

    Hej,

    Går in på en ferietjänst från och med augusti. Tänkte att jag skulle börja med att vara föräldraledig vecka 32 (första arbetsveckan i augusti)men går det?

    Min chef är osäker.

  • Svar på tråden Ferietjänst -planering
  • Anonym (Lärare)

    Ja man måste meddela föräldraledighet minst två månader innan, så du kan alltså vara ledig från 3/8 om du meddelat senast 3/6. Rektor har inte rätt att neka heller. Se upp med att söka en rejäl skvätt i taget eftersom man bara får ansöka om FL under tre perioder per år, om ag inte godkänner fler. Så man söker inte bara för augusti t ex utan kanske året ut till att börja med.

    Det kan vara så att du måste söka tidigare enligt något kollektivavtal så kolla det för säkerhets skull.

    Jättekonstigt att din chef inte vet detta! Det är liksom allmän kunskap om man är rektor, det är ju inte som att du är den första att vara FL på stället...

  • Anotherone

    Jobbar du inom en kommun så säger kollektivavtalet att man ska ansöka om föräldraledighet senast 3 månader i förväg. Så utifrån det skulle din chef kunna säga nej om det inte funkar för verksamheten.
    Om det inte stör verksamheten att du är ledig så får en chef godkänna hur mycket ledighet som helst även om man ansöker sent, men det är i så fall helt upp till henne/honom.

Svar på tråden Ferietjänst -planering