• Anonym (Nilla)

    Betala tonåring?

    Vad tycker ni är rimligt att betala en yngre tonåring (typ 13-17) för att hjälpa till med småjobb hemma, t.ex. klippa gräset, hjälpa till att bygga staket, måla huset etc?

    Vad skulle ni betala ert eget barn som sommarjobb?
    Vad skulle ni betala grannens barn (om era egna var för små)?

  • Svar på tråden Betala tonåring?
  • Anonym (Hold my beer)
    Anonym (Hold my beer) skrev 2020-06-07 10:39:08 följande:

    100:- timmen.


    För eget barn alltså. För grannarna skulle det bli en klumpsumma beroende på vad det är för slags jobb som behöver göras.
  • Anonym (Nilla)
    Anonym (Hold my beer) skrev 2020-06-07 10:40:51 följande:
    För eget barn alltså. För grannarna skulle det bli en klumpsumma beroende på vad det är för slags jobb som behöver göras.
    Tack för svar! 

    Tänker du ändå runt 100/h för grannbarn, även om det blir som klump? Eller skulle du betala mer/mindre till andras barn? 
  • Anonym (Hold my beer)
    Anonym (Nilla) skrev 2020-06-07 10:49:08 följande:
    Tack för svar! 

    Tänker du ändå runt 100/h för grannbarn, även om det blir som klump? Eller skulle du betala mer/mindre till andras barn? 
    Nej då blir det som sagt en klump, inte uppskattat att det kommer ta si och så många timmar, antingen går de inte med på det eller drar ut på det i evighet.

    Jag tror man får vara beredd på att betala mer till utomstående, dels för att de ska tycka att det är värt det och dels för att man kan förväntas hjälpa till mer i sitt eget hem. Vissa kanske inte skulle betala sina egna barn alls, men jag tycker man kan göra det om det är lite slitigare saker som tonåringen annars inte hade förväntats vara delaktig i.
  • Anonym (Mm)

    Beror på hur lång tid det tar, tex hur långt staketet är och hur stor tomt ni har. Men 100-150 kr per timme eller per syssla om det tar mindre en än timme

  • Anonym (eee)

    Jag skulle säga klumpsumma och inte timmar. 

    Jag tog hjälp av mitt syskonbarn en gång, för att måla på mitt sommarställe. Hade tänkt att arbetet skulle ta en dag och hade då tänkt en summa per timme (6 arbetstimmar) men hon var så omständligt och målningen tog nästan två dagar!  

  • Anonym (Mm)
    Anonym (nesse) skrev 2020-06-07 11:55:24 följande:

    25kr/tim.


    Vad är de för slavarbete
  • Anonym (nesse)
    Anonym (Mm) skrev 2020-06-07 12:05:18 följande:

    Vad är de för slavarbete


    Rimlig lön för en minderårig, slavarbete är det knappast då det är frivilligt.
  • Anonym (Kronor)

    Jag skulle tänka lite såhär: Vad kommer ens barn få för bild av arbete och vad en rimlig lön är i framtiden när dom ska ut på arbetsmarknaden? Om man fått 150 kronor timmen för att måla om staketet hemma på tomten och sen ska ut och jobba på riktigt och kommer få 97 kronor timmen för ett jobb som kommer ha högre krav och vara mycket stressigare (exempelvis flippa burgare på Donken) än att måla om staketet hemma på tomten, hur kommer tonåringen reagera på det? 

    Jag har jobbat som arbetsledare åt kommunens sommarjobbare som gått ut 9:an, rensat rabatter och sånt, och dom flesta har fått en otroligt skev syn på lön och pengar hemifrån. "Jag får 500 spänn i månaden för att plocka ur diskmaskinen någon gång i veckan och här gör jag värsta slavgörat för 65 kronor i timmen". 

    Personligen fick jag inte betalt för att göra saker hemma, det ingick i familjen att alla hjälptes åt med sysslor. Hjälpte grannen måla om garaget en sommar när jag var 13, tog två dagar och jag fick 250 spänn och fika. 
    Vet att det kan vara svårt för yngre tonåringar att få ett "riktigt jobb" men det finns saker dom kan göra, t.ex. dela ut reklam. Det är också något dom faktiskt kan sätta på sitt CV i början jämfört med "klippte gräset hemma" arbetsgivare: mamma. 

Svar på tråden Betala tonåring?