Forum Barnlängtan - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

  Sön 26 jul 2020 15:18 Läst 0 gånger Totalt 609 svar
  Visar endast inlägg av bananmilkshake - Visa alla inlägg
 • Sön 26 jul 2020 15:18 #90

  Hej! 


  Efter över en månads oro och ledsamhet fick jag äntligen Cytotec igår mot mitt MA. Jag tror jag skulle varit i v.10 och fostret dog enligt läkaren v.6-7 men jag tror det var tidigare än så. 


  Känner mig just nu lättad över att det fått ett slut och att behandlingen gick bra, inga stora blodmängder och inte ondare än mensvärk. 


  Vi kommer vänta en mens och sen börja om. Det var bådas första graviditet. Jag fyller 35 i slutet av året så jag har den stressen över mig också. Jag blev gravid på första försöket så jag hoppas den turen håller i sig en gång till. 


  Jag har en fråga också, är det normalt att ha ont dagen efter Cytotec? Det är som en kraftig mensvärk som kommer och går. Jag blöder inte särskilt mycket heller. Är förstås orolig att inte allt kommit ut och att det ska gå massa extratid till det också. 

 • Sön 26 jul 2020 16:13 #92
  Nässelfjäril skrev 2020-07-26 15:59:57 följande:
  Beklagar förlusten. Känner igen stressen över åldersfaktorn, är i samma ålder som dig.

  Efter min abort fick jag info om att jag skulle räkna med värk dagarna efter, så baserat på min upplevelse och den infon jag fick då så låter det helt normalt. Jag fick ganska mycket värk en dryg vecka innan första mens efteråt också, även det normalt förlopp då livmodern behöver dra sig samman fick jag veta så värken kan nog komma och gå lite innan kroppen är tillbaks till normalt.

  Tack! Och detsamma till dig. {#emotions_dlg.flower} 
  Ja, det blir ju lite mer på allvar. 


  Vad bra, det känns ju ganska logiskt att man ska ha ont efteråt. Men jag antar att det här är starten på mitt nya, nojiga jag som kommer oroa sig för allt som inte känns som vanligt. :/ 

 • Sön 26 jul 2020 19:40 #94
  Nässelfjäril skrev 2020-07-26 17:45:52 följande:

  Det där nojiga jaget sitter kvar trots att det har gått några månader och verkar i mitt fall vara här för att stanna, i början analyserade jag varje symtom och var rädd för komplikationer men har nu bytt form till oro för att inte kunna bli gravid igen och att det var ren tur första gången. Om man ändå kunde stänga av hjärnan ibland, eller åtminstone delar av den. ;)


  Ja tänk om det gick! Det hade verkligen behövts. :)
 • Tis 11 aug 2020 09:50 #125

  2 veckor och tre dagar sen jag tog cytotec mot mitt ma, idag fick jag negativt på grav-testet! Jag tycker också jag har äl-känningar på vänster sida där jag oftast känner av när jag har äl. 


  I fredags var jag på återbesök och hon såg lite rester, men det kom ut lite småklumpar av brunt blod nu dagarna efter det, så kanske det var det sista! Negativt test får man ju inte om det inte är tomt på hormoner, väl? 

 • Tis 11 aug 2020 11:34 #127
  Nykär15 skrev 2020-08-11 11:28:59 följande:
  Då är säkert allt som det ska! Och kan vara äl, jag fick äl 14 dagar efter mitt ma nu sist
  Ååh, jag hoppas. Vi ska vänta en mens så eventuella rester kommer ut, så jag vill verkligen att allt ska funka och komma igång så snabbt som möjligt. :) 
 • Fre 14 aug 2020 22:31 #133

  Tycker jag börjar få ont i brösten nu som jag alltid får efter ägglossning. Lite tidigare än vanligt bara. Men jag hoppas, hoppas verkligen mensen kommer igång som den ska. 


  Förresten, är det nån som upplevt håravfall efter missfall?
  Det är ju kanske inte jättekonstigt eftersom det är en graviditet som avslutats, eller är det amningen som gör att folk ofta tappar hår efteråt? 

 • Lör 15 aug 2020 08:55 #136
  PelloBello skrev 2020-08-15 08:35:42 följande:
  Amning har inget med håravfall att göra :)

  Man tappar mindre hår än vanligt under graviditet. Normalt sett Tappar man runt 100 hårstrån om dan, när man blir gravid ändras hormonerna och håret stannar kvar och naglarna blir bättre.

  Efter graviditeten återgår det till det normala, bara det att det hår du inte tappade under graviditeten tappas nu.
  Tack! Då är det kanske det som inte hann tappas under dom stackars veckor jag var gravid... usch. Behöver inte fler påminnelser om det nu. Hoppas det slutar snart. 
 • Ons 30 sep 2020 16:25 #192

  Hej! Vi är på försök nr 2 efter MA nu. Jag tänkte undvika familjeliv lite mellan äl och mens, och ska försöka inte tänka på det. Testa om jag får symptom, men helst inte mer än bim-1 typ. 

 • Tor 1 okt 2020 13:24 #200
  Undrandee skrev 2020-09-30 17:01:50 följande:

  Hoppar in!

  Ett utomkveds i bukhålan i februari -19, ett MA november -19 och ett MA nu den 14 augusti.

  Rester kvar trots 2 skrapningar och en misslyckad omgång Cytotec så vi ska se om mensen kan skölja ut resterna men ingen mens ännu :(

  Kan bli hysteroskopi om inte resterna kommer ut med mensen. .

  Har hamnat i en depression av detta nu. Ser inget ljus u tunneln någonstans! Tror mycket beror på att jag inte fått avsluta detta MA ordentligt och rädslan inför vad som komma skall och att vi inte kan satsa på att försöka igen förrns allt är ute :(


  Det är så förjävligt rent ut att sånt här ska hända! Som att missfall inte är jobbigt nog, att dessutom gå runt och vänta och behandlingarna funkar inte osv. Rynkar på näsan Jag hoppas innerligt att det snart blir klart för dig och att nästa försök funkar helt perfekt! 
 • Tis 6 okt 2020 21:49 #227
  Lilja3389 skrev 2020-10-06 20:48:18 följande:
  Hon försökte men de tog inte emot, så därför behöver jag vända mig till gynakuten eller privata. Tänker jag avvaktar någon dag å hoppas de kommer ut naturligt. Känns tungt att behöva ringa runt och försöka boka tid..

  Åååh, lider med dig! Jag fick också ringa runt som en idiot och nästan tigga och be om att få hjälp, det var i somras och allt var ju stängt, trots att jag var i en av landets största städer. Jag fick åka till gynakuten istället och precis när jag började må bra igen när allt var klart fick jag inte bara en, utan två saftiga räkningar. Precis vad man behöver då ja. 


  Jag hoppas det går lätt för dig och att du får snabb hjälp! Och skriv av dig här om du behöver. Stor kram till dig! 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll