• fruitloop

    Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

    Hoppar in här med er <3 

    Fick MA i vecka 9 (fostret var endast vecka 6) och fick avbryta graviditeten med tabletter för 11 dagar sen. Var på återkontroll idag, och det såg ut som att allt kommit ut. Blöder dock fortfarande.

    Innan mitt MA fick jag två missfall på raken, i vecka 5. Känns som min kropp inte kan vara gravid längre.. Har ett barn sedan tidigare och hade aldrig missfall innan honom. Ska få påbörja utredning nu i slutet av oktober. 

    Blir så himla avundsjuk när jag ser gravida nu. Tänker hela tiden vilken vecka jag skulle varit i nu...

    Vill försöka igen direkt nu utan att vänta. Men har fortfarande utslag på gravtest (även utslag på ältest varje dag, men är väl hcg som spökar med dem).

    Vet ni om äl inte kommer förrän gravhormonerna är borta? Eller kan äl komma ändå? 

  • fruitloop
    Nykär15 skrev 2020-10-05 12:18:46 följande:
    Jag fick äl 14 dagar efter mitt MA i v 10 i juni, det bekräftades även med vul att äl varit och mensen kom 14 dagar efter det. Jag hade tydligt utslag på graviditetstest den dagen jag hade äl och kunde således inte äl-testa den månaden pga det. Men ja, mitt svar är att du kan få äl ändå :) svårt få det bekräftat bara, första mensen ger beskedet tänker jag. Risken med att försöka innan en mens varit är att hormonerna inte är i balans när man fortfarande har hcg i kroppen och är se för låga så blir slemhinnan inte tillräckligt bra...jag vill inte ta den risken iaf utan ha bästa förutsättningar vid ett nytt försök.

    Ja jag skulle ju vart halvvägs nu...så jobbigt tänka på det.

    Vi är på försök 4 nu...har äl om ca 3-4 dagar
    Tråkigt att höra att du fick MA :( Var med i din bim-grupp och minns när du plussade... <3 

    Jag har fått höra av läkarna att det bara är att köra på direkt, att kroppen inte behöver tid emellan.

    Hoppas 4e försöket är er tur nu! 
  • fruitloop
    Undrandee skrev 2020-10-05 13:55:49 följande:
    Jag är i liknande sits!

    Fick mitt 2a ma ( 1 mf innan dom) för 2 månader sedan snart. Lång jobbig process att få ut graviditeten som stannat i 6+6. Precis haft min första mens. Nu väntar nytt vul för att se om resterna äntligen är borta (tagit 2 skrapningar och en misslyckat cytotec omgång). Kan bli ny operation om jag har otur...

    Ser bara bebisar och gravida överallt och sörjer och tänker varje vecka vilken gravidvecka jag skulle varit i nu. :(

    Vet inte om jag vågar försöka igen. Eller, jag vill men oron att ett nytt missfall ska hända och vad som kan hända med mitt psyke då oroar mig!
    Beklagar :( Gud vad jobbigt!! Tortyr att behöva gå igenom allt det där när man förlorat sitt barn!

    Kommer du att få utredning nu när det är tredje missfallet? Jag börjar min utredning nu om 2 veckor pga tredje missfallet (1 ma + 2 mf).
  • fruitloop

    Svagt streck på gravtest idag trots negativt i förrgår.

    Jag genomgick medicinsk abort 24 september och blödde till 2 oktober. Haft starka äl-test fram till 8 oktober och då positivt på gravtest. Sen blev äl-testen negativa, så då slutade jag med gravtest, fram till i förrgår (bara för att) och då var det negativt. Tagit äl-test varje dag  sen jag slutade blöda.

    Idag blev äl-testet starkt och gravtest visar svagt streck. Tog endast gravtest för att jag började må så sjukt illa idag.

    Har ju ingen aning om när ägglossning kan ha varit (min cykel är mellan 28-36 dagar). Kan det vara hormoner som kommer tillbaka efter mitt MA? 

    Är bara på CD22 idag, men har plussat så tidigt i cykeln förut också. Men ja, förstår att det är extremt mycket önsketänkande hos mig nu. Ville nog mest bara skriva av mig. Förstår att jag bara får vänta och se, och sexa till det ikväll ifall det "bara" är ägglossningen.

  • fruitloop
    Nykär15 skrev 2020-10-15 11:29:26 följande:
    Svårt veta det där...jag hade grav.test som pendlade i styrka när jag hade rester efter ett ma. Det slutade först efter min andra operation. Just ältest och gravtest kan vara lurigt efter ma. Ligg och njut av varandra och skippa test ett par veckor är mitt råd och se vad som händer. Skitsvårt jag vet...
    Jag var inne och gjorde VUL 5 oktober, och då var allt borta. Känns just nu omöjligt att sluta med tester. Vill verkligen inte missa ÄL... Men ja, får nog kanske acceptera att det inte är nån idé med testerna denna månad nu innan mens.
  • fruitloop
    anniissen skrev 2020-11-08 20:42:24 följande:

    Joinar denna tråd jag också :) Fick ett plus för första gången i augusti men slutade tyvärr i ett MA v.10 (6-7) 18:e september...Allt såg fint ut på efterkontrollen och enligt ÄL test och Natural C så har jag haft ägglossning och mens efter det..Nu på onsdag har jag beräknad ÄL igen och hoppas verkligen på denna gång. Blir knäpp kan inte tänka på något annat. Och det jobbigaste i allt detta är att det känns som flödet på instagram och Facebook är endast på vänner som blir gravida, är gravida eller ny förlästa bebisar...Och BÄSTA VÄNNEN plussa några dager efter mitt MA...vissa dagar är jobbigare än andra...Testar Rosenrot denna gång, några erfarenheter ?


    Beklagar :( Gjorde abort på mitt MA i vecka 9 den 24 september.


    Min mens slutade precis nu, och jag kör rosenrot denna månad. Har kört rosenrot förut. Blivit gravid både med och utan rosenrot, så vet tyvärr inte om det gör skillnad. Men känns som det ialf ökar chansen för ägglossning :) så därför kör jag det nu.


    Har också svårt att tänka på annat. Bara googlar om allt hela tiden. Kör rosenrot nu, sen ska jag börja med progesteronkräm efter ÄL och sen Trombyl så fort jag är gravid (då det var mitt tredje mf/ma på bara 5 månader).


    Skönt att du ha ÄL redan nu på onsdag, min dröjer nog en vecka till. Känns som en evighet bort! 

    Håller tummarna för oss nu!

  • fruitloop
    anniissen skrev 2020-11-08 20:42:24 följande:

    Joinar denna tråd jag också :) Fick ett plus för första gången i augusti men slutade tyvärr i ett MA v.10 (6-7) 18:e september...Allt såg fint ut på efterkontrollen och enligt ÄL test och Natural C så har jag haft ägglossning och mens efter det..Nu på onsdag har jag beräknad ÄL igen och hoppas verkligen på denna gång. Blir knäpp kan inte tänka på något annat. Och det jobbigaste i allt detta är att det känns som flödet på instagram och Facebook är endast på vänner som blir gravida, är gravida eller ny förlästa bebisar...Och BÄSTA VÄNNEN plussa några dager efter mitt MA...vissa dagar är jobbigare än andra...Testar Rosenrot denna gång, några erfarenheter ?


    Tillägg: Jag har känt av ägglossningen mycket mer när jag kört rosenrot :)
  • fruitloop
    Nykär15 skrev 2020-11-09 12:13:07 följande:
    Tar med Trombyl om jag blir gravid och Lutinus (progesteron). Är på äl+5 och när jag närmar mig möjlighet att testa blir jag alltid lite nere och deppig inför att det kanske återigen få se negativt test :/
    Tar du bara progesteron om du är gravid? Eller redan från ÄL? Jag fick rådet att börja redan vid ÄL nu med progesteronkräm. Aldrig testat progesteron innan. 

    Förstår det :( Jag kommer förmodligen känna likadant efter äl. Pepp innan äl, sen evig väntan och nedstämdhet efter äl.. Blir värre för varje mens/mf/ma... 

    Men håller tummarna för att det är vår tur nu!!
  • fruitloop
    anniissen skrev 2020-11-09 14:04:48 följande:
    Ouhhf beklagar , önskar dig verkligen lycka till! Ni alla är sådana inspirationer och så starka! Har lite svårt att förstå hur jag ska kunna orka om det blir fler gånger.
    Jag bryter ihop så fort jag påminns om vilken vecka jag skulle vara i just nu. Har också flöden fyllda med gravidmagar, och vill typ blockera alla. Känner tjejer som blivit gravida samtidigt alla tre gånger, så jag ser hur min mage skulle varit :(

    Försöker fokusera på att tillåta mig själv att sörja och må dåligt. Talar om för sambon så fort jag känner mig låg igen så han vet. Tror det bara blir värre om man försöker låtsas som att inget hänt, hur lång tid det än går.

    Blir så irriterad när folk frågar "mår du bättre nu?" Vill bara skrika att jag aldrig någonsin kommer må bättre. Men man tvingas leva vidare och kämpa på ändå <3 

    Förhoppningsvis slipper vi alla här går igenom det igen! <3 
  • fruitloop
    Stickling skrev 2020-11-17 12:27:15 följande:

    Hej alla,

    Skulle gärna vara med här. Känns nästan dumt då mina erfarenheter är väldigt små och lindriga jämfört med vad många av er har gått igenom, men jag är i en period just nu då jag känner mig väldigt ledsen och ensam, så vore skönt att kunna ventilera lite med folk som förstår. Jag är 32 år och försöker med första barnet sedan fem månader. För några veckor sedan, efter fjärde försöket, fick jag en långdragen blödning efter min vanliga mens. Gick till gynekolog som konstaterade tidigt missfall, så tidigt att jag alltså inte ens hade förstått att jag var gravid. Men har haft barnlängtan under många år och att både få beskedet att jag blivit gravid för första gången, och även förlorat det, har varit svårt att ta in. Känner mig så ledsen. Har två nära vänner som är gravida, varav den ena var min ?barnlängtankompis?, som också längtat länge, så nu har jag liksom ingen kvar i min situation. Min sambo försöker trösta, men delar inte riktigt min stora längtan, och lever ju inte heller med upplevelsen i sin kropp, som jag gör.


    Allas upplevelser är unika, och din sorg kan inte jämföras med någon annan <3 Förstår att det känns jobbigt för dig när ni försökt och sen får veta att det gått men ändå inte =( Är så sjukt jobbigt att se andra i ens närhet vara gravida när man själv inte är det men så gärna vill <3 

    Känner samma med min sambo. Precis, det är nog svårt för dem när de inte är med om samma kroppsliga.
  • fruitloop

    ÄL+2 idag. Första ägglossningen sen första mensen efter mitt MA.

    Kunde inte tro att så många känslor kan få rum i en samtidigt. Att man slungas mellan att hoppas på graviditet, att tänka att det inte alls tagit, till att redan se sig som gravid och nojja över missfall.... 

    Nån annan som är runt ägglossning nu?

  • fruitloop

    Fick ett svagt plus på stickan idag. Både på morgonen och eftermiddagen. Men har nu sååå sjukt ont i magen. Svider, ilar, hugger och har sig :( känns inge bra. Kan knappt sitta upp. Vill bara gråta. Känns som det skiter sig direkt. Känslorna är överallt och ingenstans.

  • fruitloop
    Nykär15 skrev 2020-11-25 21:09:53 följande:
    Grattis! Jag hade galet ont sist men det gick ju bra en lång tid innan det blev ma...så smärtan behöver inte betyda nåt dåligt. Jag blödde även första veckan. Men hjärtat slog i v 8.

    Vilken dag är du på?
    Tack! Jag har aldrig haft så ont tidigare graviditeter. Men mycket bättre idag. Är bara ÄL+9, så är ju as tidigt. Hade blivit starkare idag, så känner mig lite gladare <3
  • fruitloop
    bananmilkshake skrev 2020-11-25 20:06:33 följande:
    Åh förstår verkligen oron... och det är ju ingen tröst, jag vet, men det är trots allt jättevanligt att ha ont i magen på alla möjliga sätt i början! Hur känns det nu? 
    Och: grattis till plusset!! Hjärta
    Tack så mycket <3 Det känns mycket bättre nu. Var extremt igår hela eftermiddag och kväll. Men starkare test idag. Så försöker bara vara i det och hålla tummarna!
  • fruitloop
    Nykär15 skrev 2020-11-26 13:11:24 följande:

    Åh vad skönt! Har du bild på testet? Ger hopp till oss andra <3


    Det med pilar är från igår (fastna inte riktigt på bild).

  • fruitloop
    Nykär15 skrev 2020-11-26 20:04:58 följande:

    Ja det har ju ökat och ses tydligt på nedre bilden, då härligt!! Grattis!!


    Idag hade det dock inte blivit starkare :( Hoppas det bara var för utspätt idag... ÄL+10
  • fruitloop
    Nykär15 skrev 2020-11-27 09:56:27 följande:
    Ökar väldigt sakta så tidigt. Först efter bim går det fortare och dubblas ju varannan dag, så bättre jämföra varannan dag för att faktiskt kunna urskilja en ökning :)
    Tack för dina ord <3 Gör mig lugnare.

    Inte nog med att det är tillräckligt jobbigt att vara kvinna, så ska vi behöva gå igenom allt sånt här också... Många pratar om att man kan ha svårt att bli gravid, men så sällan man hör att det kan vara svårt att behålla en graviditeten :(
  • fruitloop

    Väntade 6 timmar (tog första testet kl.5) och nu hade det ökat. Så tog ett digitalt också (testknarkare). Och nu sitter jag här och bölar <3 Digitalt positivt på ÄL+10 måste ju ändå vara bra. Hoppas hoppas nu.

    Hoppas få se fler plus i denna grupp snart! <3

  • fruitloop
    bananmilkshake skrev 2020-11-27 11:34:11 följande:

    Håller med dig Fruitloop, jag ösnkar det pratades mer om det.

    Faktiskt så snubblade jag över en artikel igår där fd Prins Harrys fru Meghan skriver om sitt missfall på ett väldigt fint sätt. För oss vanliga människor som lider i tystnad över förlorade graviditeter kändes det bra att en kändis går ut och pratar om det. 

    www.svt.se/nyheter/utrikes/meghan-markle-jag-forlorade-mitt-andra-barn
    Hennes text finns länkad i artikeln.


    Vad fint! <3 Jag har berättat för alla nära om mina mf/ma för att det inte ska gömmas undan. Tycker inte det ska vara något att skämmas för. Sen att folk ska sluta fråga folk när de ska skaffa barn eller om man är gravid (en fråga jag fått alldeles för många ggr utan att vara gravid).
  • fruitloop
    Nykär15 skrev 2020-11-27 13:14:09 följande:
    Alla mina är tatuerade på min kropp <3 bär dem alltid med mig - 4 små änglar som vi aldrig fick krama men som var efterlängtade från första stund <3

    Idag är det äl här och nytt hopp <3
    Åh, så fint! Har funderat på att göra liknande! Små hjärtan <3

    Håller tummarna stenhårt för dig! Bra med ÄL på en fredag, då gör det inget om man är uppe lite längre ;)
Svar på tråden Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet