• Wed 30 Sep 2020 17:01
    16297 visningar
    637 svar
    637
    16297

    Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

    Hoppar in!

    Ett utomkveds i bukhålan i februari -19, ett MA november -19 och ett MA nu den 14 augusti.

    Rester kvar trots 2 skrapningar och en misslyckad omgång Cytotec så vi ska se om mensen kan skölja ut resterna men ingen mens ännu :(

    Kan bli hysteroskopi om inte resterna kommer ut med mensen. .

    Har hamnat i en depression av detta nu. Ser inget ljus u tunneln någonstans! Tror mycket beror på att jag inte fått avsluta detta MA ordentligt och rädslan inför vad som komma skall och att vi inte kan satsa på att försöka igen förrns allt är ute :(

  • Wed 30 Sep 2020 19:12
    Nykär15 skrev 2020-09-30 17:47:29 följande:

    Var i exakt din sits 2016 efter ett ma i v 13...rester o strul och efter 7 veckor blev det hysteroskopi och sen mediciner för att läka slemhinnan:/ tog sen 8 månader innan plus igen...var totalt mörker och väldigt nere . Men ge inte upp!!! Det vänder <3


    Åh fy! Blir det mediciner efter en hysteroskopi? :(
  • Wed 30 Sep 2020 20:27
    Nykär15 skrev 2020-09-30 19:56:19 följande:

    Vilken vecka var du i?


    Nu sist kom jag till 6+6 enligt vul.
  • Thu 1 Oct 2020 14:24

    Idag kom min mens.. skit tråkigt överlag att få den när man bara förknippar blod med missfall numera och blir påmind :,(

  • Thu 1 Oct 2020 21:45
    Nykär15 skrev 2020-10-01 17:19:15 följande:

    Jag försöker se mensen som något positivt, det är då slemhinnan växer för att en graviditet senare ska kunna fästa och det är då ägget börjar mogna, så det är en mycket viktig tid som man ska uppskatta! Jag analyserar och är glad för en riklig mens, då har slemhinnan vart tjock och fin osv. Tänk så fantastisk kroppen är ändå som laddar om :)


    Jovisst, men när man nästan tappat hoppet om att kunna få en normal graviditet, så spelar det ingen roll känns det som. Har en känsla av att behöva genomgå den där hysteroskopin ändå :/ har jag haft sån här otur hittills lär den fortsätta.
  • Mon 5 Oct 2020 13:55
    fruitloop skrev 2020-10-05 12:10:17 följande:

    Hoppar in här med er <3 

    Fick MA i vecka 9 (fostret var endast vecka 6) och fick avbryta graviditeten med tabletter för 11 dagar sen. Var på återkontroll idag, och det såg ut som att allt kommit ut. Blöder dock fortfarande.

    Innan mitt MA fick jag två missfall på raken, i vecka 5. Känns som min kropp inte kan vara gravid längre.. Har ett barn sedan tidigare och hade aldrig missfall innan honom. Ska få påbörja utredning nu i slutet av oktober. 

    Blir så himla avundsjuk när jag ser gravida nu. Tänker hela tiden vilken vecka jag skulle varit i nu...

    Vill försöka igen direkt nu utan att vänta. Men har fortfarande utslag på gravtest (även utslag på ältest varje dag, men är väl hcg som spökar med dem).

    Vet ni om äl inte kommer förrän gravhormonerna är borta? Eller kan äl komma ändå? 


    Jag är i liknande sits!

    Fick mitt 2a ma ( 1 mf innan dom) för 2 månader sedan snart. Lång jobbig process att få ut graviditeten som stannat i 6+6. Precis haft min första mens. Nu väntar nytt vul för att se om resterna äntligen är borta (tagit 2 skrapningar och en misslyckat cytotec omgång). Kan bli ny operation om jag har otur...

    Ser bara bebisar och gravida överallt och sörjer och tänker varje vecka vilken gravidvecka jag skulle varit i nu. :(

    Vet inte om jag vågar försöka igen. Eller, jag vill men oron att ett nytt missfall ska hända och vad som kan hända med mitt psyke då oroar mig!
  • Sat 10 Oct 2020 14:27
    fruitloop skrev 2020-10-06 13:52:22 följande:

    Beklagar :( Gud vad jobbigt!! Tortyr att behöva gå igenom allt det där när man förlorat sitt barn!

    Kommer du att få utredning nu när det är tredje missfallet? Jag börjar min utredning nu om 2 veckor pga tredje missfallet (1 ma + 2 mf).


    Inte blivit erbjuden utredning. Någon som vet om man måste kontakta sjukvården själv för det? Men först nu på måndag ska jag på återbesök på gyn och se med vul om resterna kommit ut med min mens jag precis haft.. annars blir det ny operation! Har sådan ångest, är inställd på det värsta :(
  • Tue 13 Oct 2020 11:13
    Danni 83 skrev 2020-10-10 22:02:53 följande:

    Jag var på akutgyn i onsdags och de gjorde vul, kunde se hjärtaktivitet men det var lite långsamt och fostret var två veckor mindre än vecka 8 som jag var i, vilket är i princip omöjligt för då hade jag plussat samma dag jag blivit gravid. Men hoppet är ju det sista som överger en... fick ny tid att komma på fredag den 16/10 men kan nog avboka den för blödningen som jag har och haft i snart två veckor ökade nu sista dygnet för att eskalera nu ikväll. Även fått molvärk. Så nu är det väl bara att vänta på en fors.

    Ledsen igen nu... skulle vara i v9 och såg liksom de magiska 12 veckorna inom räckhåll.

    Fyller 37 i december och läser mycket om fertiliteten osv som går ner. Usch, nu känns det tungt. Har tre fina söner men hade så gärna fått fler barn. Och ett med min nuvarande pojkvän. Får se om vi orkar försöka i november eller om vi väntar en månad.

    Ta hand om er


    Beklagar! <3

    Jag har också barn sedan innan ocv visst är man tacksam, men nog gör det ont att det kanske inte blir fler, det känner jag. Hoppet är ju det sista som lämnar en, men ibland kan jag tänka om det verkligen är värt allt att få missfall på missfall :(
  • Tue 13 Oct 2020 11:58
    Danni 83 skrev 2020-10-13 11:44:23 följande:

    Ja man är så tacksam, men sorgen finns ju där ändå. Blir väl lättare att hantera med tiden. Jag tänker också så, vet inte om jag orkar börja om nu, gå igenom tiden mellan äl och bim, hoppas på plus, kanske få, gå igenom v5, 6, 7.... usch så deppigt det är.

    Det gick åt skogen iallafall, fick mf och var på akutgyn igen igår, kroppen verkar sköta det själv och har fått ut det mesta. Fick tidigt mf i maj i v5 och så nu igen i v9, läkaren sa att det var otur men man tänker ju mycket på ålder och att jag dras med 10 -15 kg för mycket som ju också är en risk.

    Gråten kommer och går, är på jobbet idag, har varit hemma nästan en vecka, men känner mig sårbar och känslig.

    Hoppas ni har en så bra dag som det går.


    Jag förstår dig. Jag har hagt 3 missfall nu sedan 2019. Tar dels någrs månader för oss att plussa, och sedan får vi ändå inte behålla. Har aldrig gått längre än vecka 7 nu under missfallen. Ska boka in oss för utredning imorgon. Nu är jag bara 29 år men jag har diabetes som kan göra att vi får missfallen, så jag försöker jobba på det och göra det ännu bättre. Har aldrig haft problem med missfall innan!

    Hoppas du får må bättre snart!
  • Tue 13 Oct 2020 13:31
    Danni 83 skrev 2020-10-13 12:39:28 följande:

    Tack. Usch vad tungt med tre missfall, jag har också gått igenom tre nu, det första var mellan andra och tredje sonen 2013. Sen ett nu i maj och så nu. Man vet att det är stor risk men den här gången tänkte jag att det borde verkligen gå bra nu. Men nej... hoppas du får hjälp i utredningen, finns det något man kan göra för att minska risken vid diabetes? Håller alla tummar för oss framöver.


    Ja som kvinna så blir man ju så arg och besviken på sin egen kropp vid missfall! Jag kunde acceptera det första, men dom två senaste har tagit hårt på mig. Nu sista gången var jag skeptisk redan när jag plussade, men tänkte och läste att endast 1 % drabbas av tre missfall i rad, så jag höll hoppet uppe. Nu vet jag inte om jag vågar hoppas på ett 4e försök... men jag antar att jag måste våga om jag nu vill ha flera barn. Tungt just nu, då min väninna precis fått sitt 7e barn oplanerat trots skydd. Vill inte visa min bitterhet men är svårt!

    Nja det enda en diabetiker kan göra är att ha stenkoll på sitt blodsocker, vilket är ett heltidsjobb verkligen! Riskerna för missbildningar i just tidig graviditet vid höga blodsocker är större och kan drabba hela fostret så som hjärt missbildningar, hjärnan.. ja i stort sett allt, tyvärr. Just därför jag tagit mina missfall så hårt tror jag eftersom jag förstår att min kropp sannolikt aborterar pgr min sjukdom som jag kan förbättra själv. Man blir så efterklok :(
Svar på tråden Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet