• Nykär15

    Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

    FasterOwe skrev 2020-09-02 09:25:28 följande:

    Det har gått tre veckor sedan min skrapning, och jag blöder fortfarande lite. Det är inte färskt blod så enligt 1177 kan man alltså ligga igen. Men det är snart dags för ägglossning, hur blir det om jag fortfarande blöder? Jag kan inte hitta någon information. Jag har fått klartecken att köra från gynekolog som kollade mig efter skrapningen och sa att allt är ute. Men nu har det gått några veckor och jag blöder som sagt fortfarande. Har beräknad äl om tre dagar.


    Om du får äl kan du ligga ändå, troligen svårare för ägget att fästa om slemhinnan fortfarande blöder, men går det så går det, inte farligt att testa iaf, kroppen blir inte gravid om den inte är redo :)
    Steeph skrev 2020-09-02 08:49:25 följande:

    Åh okej men då verkar mensen ha hållit sig normal för dig tråkigt dock med sen ägglossning och att mensen kom nya tag nu!

    Ja alltså jag har väl aldrig haft riklig direkt men jag har ändå behövt byta tampong typ var 4-5e timme. Nu behöver jag kanske byta var 6-7e timme och färre dagar. Tror dock att jag av någon konstig anledning har lite för låga östrogennivåer. Försöker proppa i mig bra vitaminer och mat denna månad


    Hoppas det gör susen! Jag tar en cocktail med tabletter dagligen:

    Folsyra

    Magnesium

    Multivitaminer kvinna

    E-vitamin

    D-vitamin

    Och så mitt Levaxin (tas separat från vitaminer då man ej ska ta det ihop med järn o laktos). Sen dricker jag mindre kaffe o alkohol.

    Jag blöder mycket, tömmer min menskopp varannan timme första tre dagarna! Och sen har jag mens ca 7 dagar, segt.
  • Nykär15
    FL20 skrev 2020-09-02 11:08:38 följande:

    Tacksam över att ha hittat hit idag.

    Vill bara gråta just nu. Mens igen.. Fick MA i början på februari och sedan dess har det inte viljat ta sig igen. Varje gång mensen kommer känns det tuffare och tuffare att hantera. Idag känns det outhärdligt. Så mycket tankar om varför det inte tar sig och oro över att det inte kommer gå.

    Känner mig så matt på alltihopa. Oron över att inte få ett barn äter upp mig :(


    Usch, ledsamt som för oss alla här...kram! Är på andra mensdagen nu...alltid så jobbigt att ladda om :/ men tyvärr är det ju enda att göra för att förhoppningsvis nå det fantastiska målet <3 fan vad vi kämpar!
  • Nykär15
    Annha354 skrev 2020-09-02 12:58:02 följande:

    Har också haft senare äl sedan missfallet? Lutealfas på bara 9-10 dagar normalt 10-11. Vet du om det är vanligt? Hoppas ni lyckas denna cykel.


    Kort lutealfas kan bero på progesteronbrist, ägget hinner då inte fästa in innan mensen drar igång. Det hade jag kollat upp, går ta prov för det! Eller prova smörja med progesteronkräm efter äl självmant då man inte kan överdosera det.

    Jag har alltid 14 dagar lutealfas så även om äl blir senare så kommer mensen exakt 14 dagar efter äl. Däremot blir ju min normala 28-dagarscykel istället 33-34 dagar. Hoppas denna månad blir normal.
  • Nykär15
    Annha354 skrev 2020-09-29 13:58:29 följande:

    Hej!

    Länge sedan någon skrev här av er? Hur går det för alla?

    Själv är jag återigen i de där två veckorna mellan äl och bim. Aldrig går väl dagarna så långsamt som då.

    Skall också på spa med övernattning och vinpaket två dagar innan bim. Hur skulle ni andra göra? Ta ett tidigt gravtest? Inte dricka några glas? Eller leva som vanligt till mens? Är så kluven i detta.


    Inget här...försök tre efter missfall blev inget och nu är mensen igång på cd3.

    Jag hade tagit ett tidigt test, har alltid plussat på äl +10-11 och hade det vart negativt hade jag druckit som vanligt.
  • Nykär15
    FasterOwe skrev 2020-09-29 19:41:20 följande:

    Ingen alkohol mellan äl och bim för mig, känns bara onödigt. Jag är också där nu. Har redan alla möjliga inbillade symptom äl+2. Men om mensen kommer på bim då åker boxen och snusdosan fram fortare än menskoppen!


    Isf ska man skippa alkohol helt :/ mensen är en viktig fas för det är då ägget ska mogna och slemhinnan under den som stöts bort börja skapa en ny...

    Jag håller nere min konsumtion men avstår inte helt, lagom lite. Lever inte som gravid heller förrän jag bevisligen är det...

    Finns eg inga bra dagar för alkohol i bebisverkstaden, men måttligt intag hellre än stort bara.
  • Nykär15
    Undrandee skrev 2020-09-30 17:01:50 följande:

    Hoppar in!

    Ett utomkveds i bukhålan i februari -19, ett MA november -19 och ett MA nu den 14 augusti.

    Rester kvar trots 2 skrapningar och en misslyckad omgång Cytotec så vi ska se om mensen kan skölja ut resterna men ingen mens ännu :(

    Kan bli hysteroskopi om inte resterna kommer ut med mensen. .

    Har hamnat i en depression av detta nu. Ser inget ljus u tunneln någonstans! Tror mycket beror på att jag inte fått avsluta detta MA ordentligt och rädslan inför vad som komma skall och att vi inte kan satsa på att försöka igen förrns allt är ute :(


    Var i exakt din sits 2016 efter ett ma i v 13...rester o strul och efter 7 veckor blev det hysteroskopi och sen mediciner för att läka slemhinnan:/ tog sen 8 månader innan plus igen...var totalt mörker och väldigt nere . Men ge inte upp!!! Det vänder <3
  • Nykär15
    Undrandee skrev 2020-09-30 19:12:58 följande:

    Åh fy! Blir det mediciner efter en hysteroskopi? :(


    Nej det måste det inte bli, de var dock rädda att slemhinnan hade skadats av skrapningarna och det kan då bli sammanväxningar som försvårar graviditet...så fick äta starkt östrogen under flera veckor och följa upp med vul, sen efter första mensen så fick jag göra en hydrosonografi för att kontrollera att det inte fanns sammanväxningar innan vi fick försöka bli gravida igen.
  • Nykär15
    Undrandee skrev 2020-09-30 19:12:58 följande:

    Åh fy! Blir det mediciner efter en hysteroskopi? :(


    Vilken vecka var du i?
  • Nykär15
    Undrandee skrev 2020-09-30 20:27:24 följande:

    Nu sist kom jag till 6+6 enligt vul.


    Usch så tråkigt...jag kom till v 10 nu sist :(

    Hoppas du snart är bra från rester!
  • Nykär15
    Undrandee skrev 2020-10-01 14:24:32 följande:

    Idag kom min mens.. skit tråkigt överlag att få den när man bara förknippar blod med missfall numera och blir påmind :,(


    Jag försöker se mensen som något positivt, det är då slemhinnan växer för att en graviditet senare ska kunna fästa och det är då ägget börjar mogna, så det är en mycket viktig tid som man ska uppskatta! Jag analyserar och är glad för en riklig mens, då har slemhinnan vart tjock och fin osv. Tänk så fantastisk kroppen är ändå som laddar om :)
Svar på tråden Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet