Forum Barnlängtan - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

  Fre 2 okt 2020 05:48 Läst 1132 gånger Totalt 637 svar
  Visar endast inlägg av Nykär15 - Visa alla inlägg
 • Fre 2 okt 2020 05:48 #205
  Undrandee skrev 2020-10-01 21:45:41 följande:

  Jovisst, men när man nästan tappat hoppet om att kunna få en normal graviditet, så spelar det ingen roll känns det som. Har en känsla av att behöva genomgå den där hysteroskopin ändå :/ har jag haft sån här otur hittills lär den fortsätta.


  Förstår det känns hopplöst :(

  Hysteroskopin var min räddning, som äntligen gjorde allt bra igen. Hoppas du snart är där med!
 • Mån 5 okt 2020 09:45 #207
  FL20 skrev 2020-10-05 09:26:06 följande:

  Idag plussade jag!

  Så glad, men så förvirrad! Har sedan två månader tillbaka varit under utredning för att jag varken haft ägglossning eller mens. När de påbörjade utredningen för drygt 2 månader sedan tog de ett graviditetstest och det var negativt. Sedan dess har jag mätt min ägglossning varje dag men inte fått ett positivt resultat på två månader. Har inte heller fått mens. De senaste dagarna har jag känt mig lite funky så bestämde mig för att ta ett graviditetstest idag och då var det positivt! Kan det vara kroppen som spelar mig ett spratt? Känner mig så förvirrad. 


  Ja det var ju konstigt men det är extremt sällan man har hcg utan graviditet, så du är säkert gravid! Tog du digitalt?

  Grattis!!
 • Mån 5 okt 2020 10:53 #210
  FL20 skrev 2020-10-05 10:03:36 följande:

  Ja visst borde det vara så? Tack! Nej bara en vanlig sticka. Eller tre för att vara exakt haha..  Tänkte köpa ett digitalt med veckoindikator och se vad det säger. Blir helt snurrigt när man inte har någon mens eller ägglossning att utgå ifrån vid beräkning av datum.

  Åh, vågar liksom inte glädjas, är rädd för besvikelse.. 


  Ja ta ett digitalt så får du lite koll på om det är tidigt eller gått en liten tid :)
 • Mån 5 okt 2020 10:55 #211
  Önskarbebis2020 skrev 2020-10-05 09:59:30 följande:

  Någon mer som känner sig stressad och oerhört nere? Att bli gravid snabbt och få ma för att sedan gå månad ut och månad in utan plus gör mig såå nere. Är inne på försök nr 7 denna månad och nej det är inte så länge men för mig känns det som en evighet vi har passerat det som skulle ha varit BF och att vi inte ens är gravida än gör att hjärtat krossas.

  Har aldrig ÄL flytningar längre (tempar och vet att jag har ÄL), mindre mens, försöker göra alla rätt jag kan både med kost och träning men ändå så går det inte. Ser bebismagar överallt och känner en stor stress i att aldrig bli mamma... är 28 år och trodde vid det här laget att jag iallafall skulle ha varit gravid.


  Ja det är skit...är på försök 4 nu efter ma i v10. Jag fick minskade äl-flytningar för några år sedan. Tar därför rosenrot från cd1 och fram till äl vilket ger mig MYCKET äl-flytningar. Har även riklig mens, men det har jag alltid haft...kanske värt testa för dig?
 • Mån 5 okt 2020 12:18 #213
  fruitloop skrev 2020-10-05 12:10:17 följande:

  Hoppar in här med er <3 

  Fick MA i vecka 9 (fostret var endast vecka 6) och fick avbryta graviditeten med tabletter för 11 dagar sen. Var på återkontroll idag, och det såg ut som att allt kommit ut. Blöder dock fortfarande.

  Innan mitt MA fick jag två missfall på raken, i vecka 5. Känns som min kropp inte kan vara gravid längre.. Har ett barn sedan tidigare och hade aldrig missfall innan honom. Ska få påbörja utredning nu i slutet av oktober. 

  Blir så himla avundsjuk när jag ser gravida nu. Tänker hela tiden vilken vecka jag skulle varit i nu...

  Vill försöka igen direkt nu utan att vänta. Men har fortfarande utslag på gravtest (även utslag på ältest varje dag, men är väl hcg som spökar med dem).

  Vet ni om äl inte kommer förrän gravhormonerna är borta? Eller kan äl komma ändå? 


  Jag fick äl 14 dagar efter mitt MA i v 10 i juni, det bekräftades även med vul att äl varit och mensen kom 14 dagar efter det. Jag hade tydligt utslag på graviditetstest den dagen jag hade äl och kunde således inte äl-testa den månaden pga det. Men ja, mitt svar är att du kan få äl ändå :) svårt få det bekräftat bara, första mensen ger beskedet tänker jag. Risken med att försöka innan en mens varit är att hormonerna inte är i balans när man fortfarande har hcg i kroppen och är se för låga så blir slemhinnan inte tillräckligt bra...jag vill inte ta den risken iaf utan ha bästa förutsättningar vid ett nytt försök.

  Ja jag skulle ju vart halvvägs nu...så jobbigt tänka på det.

  Vi är på försök 4 nu...har äl om ca 3-4 dagar
 • Tis 6 okt 2020 08:07 #217
  Zia29 skrev 2020-10-06 00:00:24 följande:

  Ni som haft MA, när kom mensen tillbaka?

  Fick mitt MA 25 augusti i v9. Blödde i drygt 2 veckor, efter det inget mer. På sista efterkontrollen så sa läkaren att allt såg väldigt fint ut, inga rester kvar (fick 2 beh med cytotec) och en av äggstockarna hade en äggblåsa som var på gång.

  Nu har det gått några veckor, ingen mens i sikte, ÄL-stickorna har inte visat positivt en enda gång (dock väldigt nära pos 1 dag, sen inget mer), gravtest visar neg. Har förstått att det kan dröja tills mensen är tillbaka, men nu vill jag bara att den ska komma igång så att man kan börja om. Blir så ledsen när man ser andra som är gravida eller har nyfödda :(


  Vart olika för min del, första missfallet gick att räkna som en mens (v 6) och äl/mens kom som vanligt. Andra så slutade hjärtat slå i v 13 och fick hjälp starta upp med Cytotec på sjukhuset. Sen blev det skrapning och efter det ändå inte bra, blödde mycket i flera veckor och till slut hysteroskopi. Det tog 3 månader efter det MA att få äl/mens igen och cykeln var i obalans ett bra tag. Blev gravid 8 månader efter första mensen...sen hade jag ett X i v 9, tog bort en äggledare, cykeln kom igång som vanligt efter, hade knappt nåt hcg i kroppen trots att fostret växt så länge men pga det satt fel. Nu sist hade jag MA i vecka 10 (i juni) fick köra 2 omgångar Cytotec, fick äl 2 veckor efter första blödningen och sen mens, så gick bra denna gången...men är nu på försök 4 utan att lyckas igen...äl i morgon eller övermorgon.

  Hoppas din kropp snart kommer i fas! Annars finns hjälp att få för att kicka igång en blödning!
 • Tis 6 okt 2020 14:14 #221
  fruitloop skrev 2020-10-06 13:49:56 följande:

  Tråkigt att höra att du fick MA :( Var med i din bim-grupp och minns när du plussade... <3 

  Jag har fått höra av läkarna att det bara är att köra på direkt, att kroppen inte behöver tid emellan.

  Hoppas 4e försöket är er tur nu! 


  Känner igen dig med och beklagar även er förlust <3

  Jag jobbar på gyn och har diskuterat frågan med våra läkare och känner nog med att det är bättre få balans först igen. Sen finns det ju de som blir gravida direkt med och det går bra, man ska göra det man tror själv är rätt.

  CD10 idag och nu blinkande gubbe på äl-test så hoppas på fast gubbe i morgon, nu gör vi vad vi kan för en sommarbebis <3
 • Tis 6 okt 2020 15:24 #223
  Lilja3389 skrev 2020-10-06 14:50:04 följande:

  Hoppar in här, va på vul idag V10+2. Avstannat i V5-6, inväntar blödning annars ska jag åka till gynakuten, för vanliga hade inte tid att ta emot. Jobbigt att inte kroppen släppt de, läst flera av era texter där ni varit med om samma. Har en sen abort i bagaget för 10 år sedan (då var jag inte redo 18år) har rätt mycket ångest över att gå igenom likande igen. Fast denna gång vill vi och har försökt.

  Hade en bild av att de inte skulle vara så svårt, för var och varannan postar graviditetsbilder på sociala medier. Vi bor i ett nybyggt område med bara barnfamiljer (vi och ett par till som inte har) vilket gör de så påtagligt.

  Tagit ledigt från jobbet idag och försöker smälta detta. Känner mig så tom :(


  Usch beklagar :/ det är inte kul gå igenom...vet hur det känns. Dock är det vanligare än man tror men tyvärr pratar man ju inte om det. Jag är rätt öppen om de vi haft, men inte om det sista eftersom jag inte vill att alla ska veta att vi försöker, bara mina allra närmsta vänner vet. Tror faktiskt det är bra dela det med några och många gånger har även andra berättat att de med haft missfall osv...

  Synd du inte fick Cytotec med tanke på att det var längesen det avstannat. Var med i v 10 och vår hade avstannat i v 7/8 nu sist i juni, men fick Cytotec direkt.
 • Tis 6 okt 2020 17:02 #225
  Lilja3389 skrev 2020-10-06 15:31:47 följande:

  Barnmorskan sa att de måste vara två som gjort samma bedömning om man ska få de, plus att en måste vara läkare.

  Har en vän som vet, känns jätte skönt att ha någon. Hon är dock själv långt ifrån familjeliv men alltid varit min närmsta vän. Berättade för henne direkt om graviditeten också.

  Va du hos läkare då eller barnmorska? Var på privat klink för min sambo skulle kunna följa med, vi ville göra första ultraljudet tillsammans. Vilket känns ännu skönare nu när de sluta såhär.


  Jag träffade en läkare (på mitt jobb), det stämmer att en till behöver kolla. Jag hade ringt gyn och bett om tid, din privata borde ha skickat dig på remiss! Du ska få komma in och få hjälp, helst när det gått så många veckor från att det avstannat, då måste kroppen få hjälp.

  Skönt du hade din sambo med dig och skönt du har en vän att prata med <3
 • Tis 6 okt 2020 22:32 #228
  bananmilkshake skrev 2020-10-06 21:49:17 följande:

  Åååh, lider med dig! Jag fick också ringa runt som en idiot och nästan tigga och be om att få hjälp, det var i somras och allt var ju stängt, trots att jag var i en av landets största städer. Jag fick åka till gynakuten istället och precis när jag började må bra igen när allt var klart fick jag inte bara en, utan två saftiga räkningar. Precis vad man behöver då ja. 

  Jag hoppas det går lätt för dig och att du får snabb hjälp! Och skriv av dig här om du behöver. Stor kram till dig! 


  Men kostar väl inte mer än 300 kr / besök om du gick via regionen?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll