Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

    Uppdatering på det här inlägget. Jag kom äntligen fram på telefon idag och barnmorskan hälsade genom hon som ringde att det inte låter som något att oroa mig för. Inatt vaknade jag av mensvärksliknande värk och hade svårt att somna om. :/ Men jag tänker lita på bm och avvakta lite till. Två MA på 4 månader kan nog ställa till det lite. 


    bananmilkshake skrev 2021-01-19 21:36:32 följande:

    Ååh är så less nu... efter senaste ma i okt/nov så känns det inte helt bra. Efter första mensen efteråt så har jag haft spottings/bruna flytningar och som molvärk/brännande känsla i magen, i omgångar. Nu andra mensen efter ma hade jag det en vecka innan, och nu när mensen borde vara slut är det tillbaka, ihop med molvärken i magen. Idag högg det en massa i äggstocken fast det är en vecka till äl.

    Har nån haft så? Jag ringer nog gyn imorgon för nåt fel måste det ju vara. Är så orolig att nåt är fel i kroppen som lett till mina ma men tycker det är svårt att stå på sig... jag skulle vilja få blodprov taget också men det tycker väl inte dom förrän jag plågats med ett tredje ma. :(


  • bananmilkshake

    Jag tror inte hellre det behöver gå helt ner till noll. Mitt första MA så var jag på återbesök dagen innan ÄL, då hade jag en liten rest kvar också. Och om man har rester har man väl hcg kvar i kroppen? Men, det är bara mina egna tankar och inget någon utbildad sagt! 

  • bananmilkshake

    Hej! Hur mår ni som är kvar i den här tråden? 

    Jag har bestämt mig för att kontakta vården om en missfallsutredning. Ni som gjort det, hur var det? Vem ringer man, vad säger man? Usch det känns så jobbigt men också nödvändigt. 

  • bananmilkshake
    Undrandee skrev 2021-02-04 10:00:06 följande:
    Jag mår till och från... igår var en dag då jag tänkte på mina missfall och var ledsen. Nästa månad skulle jag ha haft BF... Kommer säkert få min mens som vanligt som är beräknad om 2 dagar. Har börjat tappa hoppet vid varje BIM nu. :(

    Funderar oxå på att be om missfallsutredning, men känner mig så fruktsnsvärt bemött av sjukhuset där jag bor, så jag känner mig inte trygg att starta utredning där.
    Usch vad tråkigt att höra. :( Jag känner mig lite mer ledsen överlag nu också, skulle haft BF om två veckor ungefär. Och nästa i juni. 

    Kan du söka dig till en privat klinik? Det kommer jag göra om vanliga sjukvården krånglar. 
  • bananmilkshake
    Undrandee skrev 2021-02-04 10:34:20 följande:

    Jag vet en klinik men vet ej om den ät privat dock. Annars är det annan stad som gäller. Dock vet jag inte när man ska söka? Hur länge till orkar man försöka? Antar att vi får ge det ett halvår till ungefär, då har det gått ett år sedan sista missfallet, men väntan är olidlig när varje månad är ett helvete :(


    Sök en annan stad om det inte är jättekrångligt! Jag bor på en så liten ort att jag har två städer jag kan söka mig till.

    Vet du, jag pratade med en kollega igår som haft liknande problem med missfall osv. Hon sa rakt ut - ljug. Dom vet inte hur länge ni försökt. Du ska inte behöva ha ett helvete varje månad! <3
  • bananmilkshake
    Undrandee skrev 2021-02-04 11:27:27 följande:

    Men borde det inte stå i någon journal efter mina missfall? Har sprungit så mycket på sjukhuset vid mina missfall så dom borde ha dokumenterat det tycker jag. Svårt att ljuga då tänker jag? :/


    Jo, det gör det. Men dom vet ju inte hur länge ni försökt innan första missfallet, tex. Eller att du kanske fått ett till nu som du inte sökte vård för. Att ljuga för vård är såklart inte bra men jag tycker det här är speciella omständigheter... :(
  • bananmilkshake
    Rosahimmel86 skrev 2021-02-05 11:30:19 följande:

    Tror inte det går vägen för mig denna gång heller.

    Jag tog ett test i morse med men nu syns strecket nästan inte alls längre vilket tyder på att HCG inte ökar :(

    Nu kan jag inte göra så mycket mer än att vänta...


    Nej usch... fy vad ledsen jag blir för din skull :( :( Kram!
  • bananmilkshake
    Rosahimmel86 skrev 2021-02-07 15:06:49 följande:

    Nu har jag rosa på pappret när jag gick på toa och mensvärk

    Andra missfallet nu :(


    Är så ledsen för din skull. :( 
  • bananmilkshake
    Undrandee skrev 2021-02-09 00:45:40 följande:

    Hur stora kan oddsen vara för ett fjärde missfall undrar jag? Har hittills haft 1 missfall och 2 MA. Är LIVRÄDD för ännu ett snedsteg!

    Vet inte hur eller ens OM jag kommer klara av fler förluster, hjälp!

    Fler som känner samma som gått igenom missfall/MA? :(


    Åh, lider så med dig. Jag har tänkt likadant ibland. Jag försöker trösta mig med att det KAN vara en hemsk slump bara. 

    Jag ringde gyn idag iaf och bad om en missfallsutredning. Hon frågade inte ens hur många missfall jag haft, jag var beredd på att behöva försvara varför jag vill ha en utredning typ. Dom ska skicka hem en egenremiss och sen ska vi få en tid inom 3 månader. 

    Om du orkar, så tycker jag du ska fundera lite mer på en utredning för er skull. Det kan vara nåt så enkelt som en brist som går att åtgärda. Jag valde en grannstad men har turen att bo i Skåne där alla städer ligger nära varandra så det är inte så långt bort. Tänkte på det du sa att du inte har förtroende för ditt sjukhus. 
  • bananmilkshake
    Undrandee skrev 2021-02-09 14:16:38 följande:
    Ja jag vet inte riktigt hur jag ska göra. En del sv mig säger "vänta och fortsätt försök", en annan del säger "ring nu"! Jag vill tro att alla förluster är ren otur, men jag som har en kronisk sjukdom i botten är rädd att det är den som påverkar. Är typ rädd att den sabbat min äggkvalite eller något :(

    Hoppas att utredningen kommer hjälpa dig! <3
    Låt det bero ett tag, om du bestämmer dig för att ringa idag eller om 2 månader spelar egentligen inte jättestor roll. Här behöver man vänta högst 3 månader på vård så där kan ju vad som helst hinna hända. I bästa fall får man ringa och avboka tiden. Eller om man bara inte känner sig redo. Men som sagt, låt tanken vila och ta inget beslut förrän det känns rätt. <3 

    Tack fina du! :) 
  • bananmilkshake
    GabriellaGabbi skrev 2021-02-13 10:56:51 följande:

    Hej tjejer! Tänkte höra med er om hur eran första mens var efter mf? Gissar på att jag hade äl runt den 27e januari, sen knappt 2 veckor senare så har det kommit mini mini blödningar i några dagar, typ några droppar i några dagar, har kommit lite på pappret och typ som en blodblandad flytning. Kan det ha varit mensen även fast att det varit så minimalt? Har ju haft mensvärk och krampande i magen. Är så frustrerande när kroppen beter sig så märkligt. Vill bara få koll på min menscykel igen.

    Hur är det med er allihopa?


    Hej! Mina första mensar efter missfallen var störtfloder. :( Har alltid blött normalt men dom gångerna har menskoppen svämmat över efter bara några timmar. Men jag gissar på att den kan komma i alla former! Eller kan du vara gravid?
  • bananmilkshake
    GabriellaGabbi skrev 2021-02-13 12:14:45 följande:

    Okej men fy stackare. Det är så jag föreställer mig också att det kommer att bli. Men det är så märkligt hur kroppen betett sig nu.

    Nej tyvärr. Testen är negativa <3


    Ja det var besvärligt, haha! Är på tredje mensen efter sista mf nu och då var det bara mycket en dag, så det verkar lugna ner sig.

    Ja, det känns väldigt främmande när man är van vid att kroppen kört sitt vanlig race år ut och år in. Jag hoppas din ordnar upp sig och att du slipper krångel framöver!
  • bananmilkshake

    Hej hörrni. Usch, imorgon skulle min bebis varit beräknad.

    Jag deppade lite idag sen körde jag ett rejält träningspass (eller ja, rejält för latmasken jag) och bestämde mig för att inte påverkas för mycket av det imorgon. Göra roliga saker och äta gott. Min sambo sa att bebisen bara är lite försenad, och det var faktiskt ett fint sätt att se på det.

    Hoppas ni alla mår bra!

  • bananmilkshake
    Annha354 skrev 2021-03-05 04:34:09 följande:

    Åh fy hörni idag är det dags. Idag skall jag göra kub. Har aldrig varit så här nervös inför någon undersökning förut. Men ett MA och och ett missfall gör att jag inte vågar hoppas att det finns något levande där inne idag. Håll tummarna!


    Håller tummarna!!! 
  • bananmilkshake
    Annha354 skrev 2021-03-05 18:59:25 följande:

    Pust! Var en liten välmående krabat där inne. Allt såg fint ut. Nu hoppas jag att det håller i sig till september! Stor lycka till till alla er andra!


    Åh vad härligt. :) Tack!
Svar på tråden Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet