Inlägg från: Anonym (Clay) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Clay)

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    Anonym (tobbe) skrev 2020-06-20 22:16:30 följande:

    Regeringen kan jag stödja om dom skrotade avtalet med C och L och skaffade ett bättre. Regeringen har bara en del i antalet döda att göra och det har inget med deras corona strategi att göra. Det som orsakat antalet dödsfall är den högerpolitik som förts dom senaste 20 åren. Det har regeringen en liten del i för dom har också fört högerpolitik till viss del. Men allians partierna och dom som röstat på dom och SD har störst skuld. Det är skattesänkningar, privatisering och sk "effektivisering" som orsak majoriteten av dödsfallen.


    Instämmer helt! 
  • Anonym (Clay)

    Det vi ser idag är spillrorna efter Alliansens härjningar 2006-2014, som till viss del levt kvar eftersom partierna på vänsterkanten (räknar in S här men i mina ögon har dom tagit bra många kliv mot "mitten" dvs blivit mer blå) behövt förhålla sig till struliga parlamentariska lägen efter riksdagsvalen och fått göra stora ideologiska uppoffringar.

    Den här Coronapandemin har bara stärkt min övertygelse om att vi behöver en stark välfärd och vägen dit är INTE genom vare sig C, L, M, KD eller SD. (Mp orkar jag inte ens gå in på, dom är oberäkneliga kappvändare av rang och svänger än hit än dit, hade dom inte varit såna rövslickare så kanske vi haft ett vettigt miljöparti som vill driva miljöfrågor i Sverige, för mig är klimatfrågan viktig men jag röstar inte på ett parti som i ena andetaget gullar med S+V och i andra andetaget gullar med C+L+M)
    Vård, skola, omsorg, hela det offentliga måste få kosta pengar. Jag vill inte ha fler jobbskatteavdrag, ingrepp i LAS, "privata alternativ", dålig anställningstrygghet osv osv. Det har inte funkat på 15 år och det enda Coronapandemin gjorde var att sätta strålkastarljuset på alltihopa. 

  • Anonym (Clay)
    KarlssonA skrev 2020-06-21 00:45:34 följande:
    Hur förklarar du att man fick ner smittspridningen så mycket i grannländerna om det inte har att göra med de åtgärder man vidtog? Jag pratar alltså om smittspridningen och inte dödsfallen. Danska regeringsföreträdare har inte alls sagt att deras åtgärder för onödiga.
    Våra grannländer sköter sin äldreomsorg på ett helt annat sätt än vad vi gör. Det kan ha varit en bidragande orsak. 
    Sedan var inte ens Folkhälsomyndigheten beredda på vilken otroligt kass situation det var inom svensk hemtjänst och äldreomsorg. Det ansvaret ligger dock inte på FHM utan på kommunerna/regionerna. 

    Sen har väl iaf Norges folkhälsoinstitut gått ut med att det antagligen var onödigt att stänga ner skolorna. Har inte hört om dom dragit samma slutsats i Finland och Danmark men det går väl att googla sig fram om man är intresserad. 
    Att vi i Sverige inte stängde grundskolan var bra. Både för barnen men också samhället i stort både i nutid och för framtiden. 
  • Anonym (Clay)
    KarlssonA skrev 2020-06-21 00:59:41 följande:
    Det finna alltså helt andra befogenheter, men de åtgärder som infördes med dessa befogenheter har ändå varit verkningslösa, säger du ju ändå. Vad spelar det då för roll?

    Min fråga handlade om hur de har fått ner smittspridningen. Samhällsspridningen går inte ner för att man tvättar händerna mer i hemtjänsten och på boenden. Hur viruset sprider sig i övriga samhället som helhet har ingenting med äldrevården att göra.

    Danmark har inte sagt att skolstängningen var onödig. Du blandar ihop det med nya forskningsartiklar, men det har ingenting med Danmark att göra.
    Om man tittar på åldern på de som avlidit i Covid-19 så är det väl ytterst relevant att prata om äldrevården. 
    Till exempel: I svensk äldreomsorg och hemtjänst finns ett systemfel där vårdgivare, både kommunala och privata, satt i system att ha folk anställda på timmar (visstid) istället för att erbjuda dom ordentliga tillsvidareanställningar. Du kanske går på något slags schema som kan ändras med kort varsel, eller så blir du inringd med kort varsel, du kan även jobba lite, utspritt på en mängd olika enheter, för att komma upp i en någorlunda dräglig lön i slutet av månaden. Där tror jag personligen det största problemet ligger vad gäller äldreomsorgen och hemtjänsten. Och anledningen till att jag säger just systemfel är för att det mest troligt är anställda med denna otrygga anställning som gått till jobbet trots lite snuva eller ont i halsen, pga om dom stannar hemma så förlorar dom för mycket pengar. Dessa individer ska inte belastas för detta utan det är som sagt ett systemfel, något som arbetsgivare nyttjar för att dom tror att det blir "billigare" att ha folk drällandes på timbaserade visstidsanställningar istället för att ge dom en ordentlig anställning på ett och samma ställe. Detta urbota korkade personal-upplägg finns, mig veterligen inte, i dom övriga nordiska länderna i alla fall inte i Norge, men ni får rätta mig om jag har fel. 
  • Anonym (Clay)
    KarlssonA skrev 2020-06-21 01:24:09 följande:
    Sverige stängde inte ner alls. Därför ligger vi i botten vad gäller utfall.
    Fast nu tramsar du ju bara. 
    Vi hade inte totalt lockdown men det innebär ju inte att vi INTE gjort någonting alls? Eller har du levt under en sten?
    Evenemangsbegränsningarna.
    Strikta rekommendationer för restauranger och caféer (där vissa fått stänga).
    Alla med någon form av symptom ska stanna hemma och inte gå till jobbet. Förbud mot att lämna sjuka barn på förskolan (och uppvisar barnet symtom är det bara för föräldrarna att komma och hämta).
    Förbud mot att ha sjuka barn i grundskolan, uppvisar barnet/ungdomen symptom får föräldrarna hämta upp till en viss ålder eller så skickas det bara hem.
    Besöksförbud på äldreboenden (vissa kommuner var tidiga, vissa senare, vissa kommuner har haft svårt att upprätthålla det, vissa har lyckats bättre).
    Stängning av universiteten och gymnasieskolan och övergång till distansstudier. 
    Avrådan från icke nödvändiga inrikesresor. 
    Avrådan från utrikesresor. 
    Uppmaning att alla som kan ska arbeta från hemmet.
    Det var dom jag kom på just nu men det finns säkert fler. 
  • Anonym (Clay)
    Xenia skrev 2020-06-21 01:35:16 följande:

    Det är på äldreboenden som det dött katastrofalt många. Det beror bl a på Ädelreformen som gjorde kommunerna istf landstingen ansvariga för äldreboendena. Därav strul med skyddsutrustning och ingen syrgas. Dessutom så skulle de sjuka på äldreboendena inte skickas till sjukhus utan få palliativ vård på boendet. Undra på att folk dog som flugor.

    Sedan så får de som bor hemma med hemtjänst träffa flera personer varje vecka = större risk att bli smittad. Hemtjänstpersonalen har väl inte heller fått skyddsutrustning tillräckligt tidigt.

    Plus det som redan skrivits om personal som jobbar på timmar. Alla kunde tydligen inte heller basala hygienrutiner.

    Alltså det är gamla problem som ingen regering gjort något åt. Just kommunernas självstyre gör att regeringen inte behöver bry sig, det är inte deras bord.

    Det var förresten regeringen Bildt som genomförde Ädelreformen. Dvs moderaterna, folkpartiet, centerpartiet och KDS. Så dom borde man inte rösta på eller?

    Regeringen får ingen guldstjärna för sitt sätt att sköta Coronakrisen. Men hade andra partier gjort det bättre?


    JA. Tack. Precis! 
    Vad gäller skyddsutrustning inom äldreomsorgen + hemtjänsten (som jag glömde ta upp tidigare) så låg prio ett på att skaffa skyddsutrustning till regionerna, inte kommunala verksamheter. Det var nog också en major fuckup. Personal inom äldreomsorgen och hemtjänsten har i vissa kommuner fått slåss med näbbar och klor för att driva igenom att dom ska få skyddsutrustning, i vissa fall har det gått så långt att skyddsombuden lagt in skyddsstopp just på grund av detta. 

    Kommunerna var helt enkelt längst ner på priolistan från start. Och dom hade behövt lika mycket uppmärksamhet som regionerna. Och som du säger, det är inte regeringens bord. 

    Kan ju även vara bra att nämna att en majoritet av Sveriges kommuner idag har borgerligt styre. Så även regionerna. 
  • Anonym (Clay)

    Första nyheten hos Ekot nu på morgonen:

    "Äldreboenden i Region Stockholm som fått in covid-19 hade en betydligt högre andel tim- och bemanningsanställda än boenden som inte fick in smittan. Resultatet tydliggör ett av äldrevårdens systemfel menar både äldreforskare och Vårdförbundet."

    "Johan Fritzell, professor i sociologi som leder Karolinska Institutets center för äldreforskning, tycker att coronasmittan tydliggjort ett systemfel i äldreomsorgen:


    ? Kontinuiteten och anställningsformerna är ett stort problem på äldreboendena. Att en fjärdedel av personalen är timanställda, daglönare gör det betydligt svårare att stanna hemma vid minsta symptom, säger han till Ekot."
  • Anonym (Clay)
    Johannus skrev 2020-06-21 02:10:57 följande:

    Har aldrig stöttat sittande regeringen vare sig före eller när Corona bröt ut. Fattar bara inte hur folk nu mitt i pandemin kan stötta denna regeringen. Ta död på alla våra gamlingar och svaga så att nykomlingarna med anhöriga får bostäder och bidrag som blir över när inte gamlingarna lever mer.....Pensionspengarna var inte ämnade till dem som byggt upp landet utan dem ska gå till det nya folket som är i bättre behov. 
    Hoppas att alla som röstat denna regeringen fattar att sittande regeringen inte vill något gott för Svenska folket. Nyval och det på engång vi kan inte ha en regering som inte värnar om sitt eget folk.


    Din konspirationsteori har ingen som helst förankring i verkligheten.
Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?