• Anonym (ledsen)

    Min mans kommentar om min kropp...Överreagerar jag?

    Så...Är gift med en man som jag har ett gemensamt barn med. När jag var gravid sa han att han tyckte mina bröst var väldigt stora och hade de suttit på en annan kvinna så hade det inte vart hans förstahandsval. 
    Har just nu pms och är extremt deprimerad...tog upp diskussion med min man vad han tycker om mina bröst. De har ju krympt litegrann sedan jag slutade amma, Han sa att han tycker om dem, att de är normal storlek men åt det större hållet. Och idag sa han att hade de gravidbrösten jag hade, suttit på en annan kvinna så hade han inte blivit lika hård, men med mig så blev han galet upphetsad av mig då jag hade de brösten...för att han älskar mig, säger han. men indirekt sa han ju att mina gravidbröst var fula.?
    Jag frågade han om han hade tyckt om min rumpa på en annan kvinna. Han sa, mmm ja din rumpa är jättefin. Frågade han samma sak om brösten, han sa "varför inte?"...Kunde fasiken inte låta bli att bli ledsen. Varför inte lovorda brösten med? Han säger ju jämt (ljuger?) att de är så fina, men denna kommentar sårade mig och nu vet jag inte om jag överreagerade?

    Han sa att han gillar inte stora bröst, de skall få plats i handen. Att stora bröst är som två tumörer.

    Sen kom vi till min mage...har barn sen innan och min mage är väldigt rynkig och hängig...tyvärr.. Han har alltid sagt att han tycker den är fin och gullig och att han inte bryr sig om den. Nu frågade jag om han hade gillat den magen på en annan kvinna. Nej, sa han.

    Han sa att jag kan se ut hursomhelst, han älskar mig ändå. Men varför sa han också då att mina gravidbröst var något som han accepterade då, för han visste att de skulle bli mindre sen...för han hade inte gillat att de var så stora hela tiden. Han säger ju emot sig själv? Vad hände med att älska mig och gilla mig hur jag än ser ut?

    Jag VET att det var dumt att fråga, jag VET....men nu sitter jag här och känner mig skitful...Känner mig lurad...

    han har själv sagt att utseendet är inte alls...och att han är en rumpkille och bröst inte är så viktiga...
    Men idag sa han att utseendet visst har en betydelse, inte allt, men en del och stora bröst är något han inte gillar. Jag har fortfarande ganska stora bröst...Häromveckan sa han att han tyckte de kändes större...och jag kände direkt att nu är jag mindre attraktiv för honom?

  • Svar på tråden Min mans kommentar om min kropp...Överreagerar jag?
  • Anonym (Q)

    TS, den perfekta kroppen finns inte. Vi har alla våra skavanker men älskar man varandra spelar det ingen roll.

    Min man beskriver min rumpa som en dallrande kalvsylta på aladåb. Iofs anser han att det är en komplimang. Det viktiga är att han älskar mig och tänder på mig och att jag älskar och tänder på honom på samma sätt.

  • Anonym (ledsen)
    Anonym (ooo) skrev 2020-06-26 16:22:07 följande:
    det känns som, det känns som, det känns för mig som,  jag känner  (urplock ur dina stycken)
    Ingen fakta - bara "jag känner" 
    Där har du felet- du lägger tolkningar som du "känner" , på saker han sagt eller sånt du tyckt dig utläsa från honom. 

    Så, det är det du behöver jobba på. 
    Mycket av min dåliga självkänsla kommer från denna tråden som jag skrev för länge sen...https://www.familjeliv.se/forum/thread/78111492-jag-ar-inte-hans-typiaf-inte-om-jag-mott-han-for-5-ar-sen

    N
    u kom det ju fram till att de där one night standsen var bara påhitt och vad han sa den gången till mig var bara för att han var förbannad på mig...men efter den gången skönk min självkänsla till botten...har tagit upp detta tillfälle som jag skriver om i den tråden, för honom många gånger och han säger att han var arg...Men det är svårt att tro då den gången han faktiskt verkade säga sanning, för det såg jag i ögonen...och nu försöker han hjälpa sig själv ur den situationen och säga att han var förbannad...Efter den gången och alla hans lögner om hans förflutna så har jag svårt att lita på honom och jag vet faktiskt inte hur jag skall göra....
  • Anonym (bara sluta)
    Anonym (ledsen) skrev 2020-06-26 16:35:31 följande:
    Mycket av min dåliga självkänsla kommer från denna tråden som jag skrev för länge sen...www.familjeliv.se/forum/thread/78111492-jag-a...

    Nu kom det ju fram till att de där one night standsen var bara påhitt och vad han sa den gången till mig var bara för att han var förbannad på mig...men efter den gången skönk min självkänsla till botten...har tagit upp detta tillfälle som jag skriver om i den tråden, för honom många gånger och han säger att han var arg...Men det är svårt att tro då den gången han faktiskt verkade säga sanning, för det såg jag i ögonen...och nu försöker han hjälpa sig själv ur den situationen och säga att han var förbannad...Efter den gången och alla hans lögner om hans förflutna så har jag svårt att lita på honom och jag vet faktiskt inte hur jag skall göra....
    Om detta har pågått sedan 2017, så är det nog bäst att går och pratar med någon. Säger inte det som något elakt, utan för att jag verkligen tror att du skulle behöva hjälp med detta, som ingen här kan ge dig. Varken vi eller din partner.
  • Anonym (ledsen)
    Anonym (bara sluta) skrev 2020-06-26 16:41:40 följande:
    Om detta har pågått sedan 2017, så är det nog bäst att går och pratar med någon. Säger inte det som något elakt, utan för att jag verkligen tror att du skulle behöva hjälp med detta, som ingen här kan ge dig. Varken vi eller din partner.
    Jag förstår det...vill bara veta om den gången...om det var jag igen som fick hjärnspöken eller om det var han som gjorde fel och om jag kan lita på honom...för jag mår verkligen inte bra efter den gången....
    Och självklart är det inte varje dag såhär...för jag försöker verkligen arbeta med mig själv...men det är svårt efter vad han sa då...
  • Mimosa86

    Eller så blir det konstiga svar för att att du tar upp detta på det sätt du gör och då blir allt fel.

    Om han säger att han blir kåt på din kropp, räcker inte det? Kropp och personlighet hör ihop. Jag hade inte gått igång på min mans bringa om den satt på någon annan men eftersom det är han och hans helhet (kropp + person) så tycker jag han är perfekt för mig och attraktiv.

    Tycker ingen kroppsdel är äggande om man tar den ur sitt sammanhang, varken på män eller kvinnor.

    Sluta klanka ner på dig själv och uppskatta din kropp.

  • mammabitch

    Alltså, sluta tjata på sin stackars man. Det känns som om du är mer utseendefixerad än han. Det kommer alltid att finnas snyggare människor än du i pmgivningen, så är det i alla fall för de flesta som inte är supermodeller...
    Din man har ändå valt dig och säger att det är dig och ingen annan han vill leva  med så du plågar bara er båda med ditt oändliga behov av att han bekräftar att du duger

  • jrockyracoon
    Anonym (ledsen) skrev 2020-06-26 15:23:41 följande:

    Han har också alltid sagt att hade han fått välja mellan personlighet och utseende så hade han valt personlighet,
    idag frågade jag han om en kvinna hade haft den mest underbara personligheten men stora bröst om han hade gått vidare. Nej sa han.

    Ljuger igen...


    Det är ju inte så lätt att svara för din man. Om han säger vad han tycker om din kropp, så blir du antingen sårad eller också så tror du att han ljuger.

    Jag tycker det är konstigt att det är så viktigt för dig att han tycker om dina bröst - har han en fetisch för små bröst, så är det väl upp till honom. Det finns miljoner andra män som tycker om stora bröst, så det är omöjligt att säga att små bröst är mer attraktivt än små bröst i en mer generell mening.

    Du verkar ha en så låg självkänsla att du inte kan tycka något bra om dig själv oberoende av din man. Du visar en överdriven oro över vad din man tycker om dig, och det är ett osunt beteende eftersom det leder dig in i en ond spiral där ditt mående helt baserar sig på nyanser i vad han säger till dig.

    Du behöver hitta en egen grund att stå på, det vill säga, hitta ett sätt att lära dig att tycka om dig själv och din kropp inkluderat ev. skavanker och sedan därifrån hitta ett förhållningssätt gentemot andras människors åsikter om dig och din kropp. Om t.ex. din man har en extrem överdriven vurm för små bröst, så kan du komma fram till att den inställningen är smått löjlig och ytlig. Som det är nu är du alltför beroende av hans åsikt för att ha något att ta spjärn mot alls. 
  • Anonym (J)

    Jag tycker du har fått taskiga svar. Jag förstår att det gör dig ledsen det din man säger. Hade min partner frågat mig så som du frågar honom hade jag sagt åt honom att sluta fråga sånna dumma frågor och berättat hur vacker han är. Tycker din man borde göra så ist. Att ha älskar din näsa, dina bröst, dina fötter osv.

    Du ställer dumma frågor och han ger dumma svar!

Svar på tråden Min mans kommentar om min kropp...Överreagerar jag?