Inlägg från: glimteniöga |Visa alla inlägg
  • glimteniöga

    Hur ska jag få sonen att somna utan bråk?!

    Håller med föregående, bryt mönstret och börja ta bättre kontroll över situationen. Till exempel: skjut fram läggningstiden nån timme så han får vara vaken till kl. 20 eller 21, läs godnattsaga vid hans säng eftersom det är där han ska sova, släck lyset och säg godnatt och gå ut ur rummet. Kommer han upprantandes går du bara tillbaka med honom och berättar att det är sovdags, du älskar honom. Var konsekvent och tappa inte tålamodet!! Att han får timeout för att leka och vara i din säng ibland men ibland inte skapar bara osäkerhet och förvirring.

    Sover pojken vid 19 hos pappan? Då kanske det är bäst att du har samma rutiner, men var konsekvent! Går han ur sin säng, hänvisa tillbaka eller lyft i honom lugnt tillbaka. Om du visar dig stressad eller arg blir han det också men om du är lugn kommer han att lugna sig, räkna med att det kan ta några dagar bara.

    Lågaffektivt och konsekvent.

  • glimteniöga
    Mackan87 skrev 2020-06-29 11:25:04 följande:

    Tack för tipsen! Ska verkligen jobba på att inte tappa humöret. Men hur ska jag tänka kring att han nu ska sova i sin egen säng med tanke på att han enbart har sovit i min säng sedan min karantän? Om jag nu plötsligt ska "tvinga" honom att sova i sin egen säng känns inte heller bra? Självklart måste han ju lära sig det tids nog, men är det bra eller dumt att göra det nu? Vill inte skapa otrygghet hos honom genom att "förbjuda" honom att sova hos mamma.


    Jaa som du säger ska han ju lära sig någon gång, så nej det är inte dumt. Det finns ju föräldrar som vill samsova hur länge som helst men om du vill det tänker jag att du måste vara lika konsekvent där. Han får inte börja göra annat vid sovdags. Gör det mysigt i hans rum tillsammans någon dag så han kanske vill sova där självmant, om det inte funkar lär han nog sig efter ett par nätter. Ni kan ju mysa tillsammans i soffan på kvällen.
Svar på tråden Hur ska jag få sonen att somna utan bråk?!