• Brumma

    Hur ska jag få sonen att somna utan bråk?!

    Hos oss står jag för det mesta av omsorgen, jag tröstar oftast osv - MEN nattning med yngsta har inte funkat för mig. Ibland funkar det, men ofta bråkar han med mig. Med pappa (vi bor ihop) funkar det MYCKET bättre. När sonen var två kunde jag lägga honom utan bråk fem gånger på hela det året tror jag :/

    Pappan är hårdare och når sin "gräns" fortare och det är lättare för sonen att slappna av då tror jag..

    Iallafall, vi har, istället för att skjuta upp nattningen som många föreslår, gjort tvärtom. Vi släcker en halvtimme tidigare. Det har visat sig fungera MYCKET bättre, även när jag lägger. Troligen för att det är lättare att komma till ro, mysa osv när man inte kommit in i "jag är övertrött och vill inte sova"..även jag blir mer avslappnad för att tidspressen blir mindre.

    Så är det så att sonen är FÖR trött kanake ni skall påbörja nattningen tidigare :)

  • Brumma

    Ps. Jag hade inte låtit honom springa mellan rummen eller gå o leka.. jag tror verkligen inte att det är bra att lägga över ansvaret för kvällsrutinerna på barnet. Ja, det kommer bli bråk när du ändrar på det men försök hålla lugnet, var trygg och "älska honom" men var konsekvent..

    Och nej, jag tror INTE på att tvinga barn att sova i eget rum om de visar att de inte vill det.

  • Brumma
    Mackan87 skrev 2020-06-30 11:51:04 följande:

    Jag har haft den teorin tidigare också, att om han blir för trött så blir det svårare och därför försökt natta tidigare. Det funkade en gång, men inte nästa. När jag dessutom förstod att pappan nattar honom senare och innan dess låter sonen springa av sig så han är väldigt trött (de bor på landet med bättre förutsättningar för det än jag i min lägenhet känner jag, även fast det såklart går här med..) så tänkte jag att det är värt att testa att natta honom senare än normalt.


    Ja det gäller att hitta vad som funkar för just det barnet :)

    Vårt äldre barn har kunnat somna närsomhelst, ibland vara uppe sent, iblam8d lägga sig tidigt :)

    Vår yngsta måste hålla samma tid alltid.. oavsett om det är helg, förskola eller sommarlov. Lite trist men det underlättar oerhört att ha kommit på det :)

    Lycka till ikväll :)

    Andas ;)
Svar på tråden Hur ska jag få sonen att somna utan bråk?!