• majume­a
    Mon 29 Jun 2020 10:43
    1286 visningar
    10 svar
    10
    1286

    Nybliven sambo irriteras av schemaändring och ställa upp på inte-mina-veckor

    Jag och min kille har varit ihop i snart 1,5 år och jag har en tonårstjej boende varannan vecka. Hans barn är utflyttade sen länge så det är ju en omställning. Nu har vi bott ihop i 4 månader och det börjar uppstå irritationer.
    Mitt ex o jag har en god relation och försöker hjälpa varann när det gäller schemaändringar, eventuell skjutsning på icke-veckan mm. Nu på sommaren kör vi 2 veckor vilket dock är ovant för oss alla.

    Min sambo tycker att tonåringen är väldigt rörig och jag har sagt att jag ska försöka vara på henne mer om det. Det kan jag verkligen förstå, både jag och dottern är rätt röriga.

    Vi justerade schemat en dag, så att hon kommer tidigare och då blev det irritation. "Det räcker väl med att det är 2 veckor nu på sommaren, blir ju jobbigt med en dag till"

    I helgen undrade hon om jag kunde skjutsa henne till en kompis (trots att det inte var min vecka) och det skapade också irritation för att det störde vår planering.

    Hur mycket ska jag anpassa mig? Ska jag be sambon om tillåtelse att dottern kommer en dag tidigare eller är det bara nåt mellan mig och exet? Och be honom typ "Gilla läget"?

  • Svar på tråden Nybliven sambo irriteras av schemaändring och ställa upp på inte-mina-veckor
  • majume­a
    Mon 29 Jun 2020 12:57
    #5

    Tusen, tack, så skönt att få lite kloka svar och tankar!

  • majume­a
    Mon 29 Jun 2020 14:34
    #9

    Nej vi hade inget särskilt planerat, vi fick åka till en affär nån timme senare än planerat. Och dottern chansade bara: "Mamma är du skjutsbar" typ.
    Men han var irriterad redan innan för schemaändringen på morgonen..

    Vi har en bra dialog i alla fall men det är lätt att man hamnar i det där: "Du curlar" bara för att han varit hårdare. Dessutom har han inte varit skild med barn hemma, dom hade flyttat när han separerade.

Svar på tråden Nybliven sambo irriteras av schemaändring och ställa upp på inte-mina-veckor