Inlägg från: Anonym (Frågande) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Frågande)

    Hur delar man utgifter bäst när en står utan inkomst

    Sedan fem år tillbaka lever jag med en man som jag träffade under studierna. Sedan tre år tillbaka jobbar sambon som blev klar först. Han har då haft en markant större inkomst än vad man har på Csn. Under denna tiden har vi alltid delat på allt när det gäller hyra och liknande.

    I våras blev jag färdig med min utbildning. På grund av Corona har jag dock haft svårt att få ett arbete och kommer därför börja jobba först efter sommaren. Detta innebär att jag kommer gå helt utan inkomst under sommarmånaderna. Under våren hade jag på grund av lång utbildning inget CSN vilket resulterat i att alla mina sparpengar nu tagit slut.

    Efter fem år tillsammans, i en relation där vi nu pratar om att köpa lgh etc hade jag trott att han kunde tänka sig att stå för hyran under de kommande tre månaderna eller åtminstone ta en större del av den. Han tycker i sin tur att det är helt orimligt.

    Är det jag som är orimlig när jag tycker att man i en långvarig relation borde kunna ställa upp för varandra på detta vis? (Vi har för övrigt varit i en liknande situation tidigare fast omvänt, där jag tog två hyror helt själv).

  • Svar på tråden Hur delar man utgifter bäst när en står utan inkomst
  • Anonym (Frågande)

    Hade jag bestämt helt så hade vi kanske haft mer så, men har absolut haft full respekt för att han inte varit bekväm med det. Men just nu sitter vi i en annorlunda sits. Jag har sökt totalt 160 jobb (dvs, gjort allt jag kan) men är nu utan pengar ett par månader. Och han som drar i 40+ innan skatt kan inte betala 1000 kr mer på hyran ens... förstår inte :(

  • Anonym (Frågande)

    Kan av olika anledningar i få a-kassa under de kommande månaderna (innan jobb)

    När det gäller standard så bor vi ganska enkelt så det är inte problemet :)

  • Anonym (Frågande)

    Han tänker att jag kan låna pengar av honom tills jag får jobb. Samt att jag kan sälja av saker jag har här hemma.

    Just nu klarar jag mig tack vare att mina föräldrar hjälper mig med hyran och min närmaste vän gett mig ett par pass på ett gemensamt jobb vi haft under studierna.

  • Anonym (Frågande)

    Hade jag varit själv hade jag sagt upp lgh då det är jag som står på den. Därför är det svårt för mig att lämna den till honom.

    Han tanke om ekonomi är att om vi skaffar familj så blir allt gemensamt men fram tills dess är det delat. Själv känner jag att om vi efter fem år fortfarande inte är på den platsen i vår relation, så är det kanske inte någon poäng att stanna.

  • Anonym (Frågande)

    Finns det någon som tar hans parti och vill förklara hur han tänker. För jag vill ju gärna förstå hans perspektiv också!

  • Anonym (Frågande)

    Lite uppdatering (efter samtal och tid att reflektera själv)

    Vi har nu haft ett bra samtal om detta som löst det till stor del (inte helt 100% men på god väg). Sambon kom inte ihåg att jag stod för två hyror för fyra år sedan. Hade det inte varit för att vi hade en enormt stökig period med bla. dubbla lgh, en som bodde utomlands tillfälligt, sjuk familjemedlem etc, så hade jag inte trott honom. Jag hade utgått ifrån att han kom ihåg detta.

    Han hade nog inte riktigt förstår hur dåligt jag mådde över allt med ekonomin utan mer resonerat som att vi skulle fortsatt dela på det fasta och sedan kunde han stå för annat (typ semesterkostnader och middagar ute mm).

    Kort sagt tror jag att dålig kommunikationen i kombo med en sambo som kanske inte riktigt ville fatta hur lite pengar jag hade och hur stressad det gjorde mig ledde till problemet.

    Direkt efter vårt samtal så förde han över (helt på eget initiativ) pengar till mig för de senaste två hyrorna.

    Inte hans bästa stund i vår relation, men i nuläget känns det okej.

Svar på tråden Hur delar man utgifter bäst när en står utan inkomst