• Anonym (M A)

    Dödsångest

    Om du är troende då ska du inte vara rädd för att dö.

  • Anonym (M A)

    Svaret är Ja!

    Då vet du att du inte kan styra i den frågan utan det är högre makt som styr och du har frid i själen. Du måste själv hitta den frid inom dig själv sen försvinner den känsla som du har nu om döden.

  • Anonym (M A)
    Anonym (N...) skrev 2020-07-01 11:25:58 följande:

    Alltså NEJ...är verkligen inte alls säkert att man får frid i själen av att tro att det är nån högre makt som styr, man kan ju liksom vara lika rädd oavsett om man kan själv kan styra över detta eller inte, kan ju liksom vara just det där med att man ej vet eller kan påverka som känns skrämmande osv, dvs världen kan kännas minst lika skrämmande även ifall man tror det är högre makter som styr


    Försöker inte övertyga dig till ngt utan vill att du ska inse att det är inte du som kan påverka ödet , rädslan förstår jag ur en annan vinkel. Men den riktiga rädslan för döden har du nog inte upplevt.

    Säger det pga av att jag kommer från ett land där det var krig på 90 talet och har sett döden i vitögat alltså väntat på avrättning . Var bara då 16 år. Stog där med hundra andra i väntan på att avrättas du ser militär hålla i vapnet men i sista min de ändrar sig. Alla hade inte tur som jag men ändå sett är att vara rätt för att dö.

    Då kunde inte jag göra ngt åt utan ngn uppifrån . Vet bara att i det sista min kom lugnet över mig och inte röst sa " var inte rädd"
Svar på tråden Dödsångest