• Tue 30 Jun 2020 08:06
    1941 visningar
    57 svar
    +1
    57
    1941

    Känns inte kul alls, men måste ju....

    Anonym (Deniu) skrev 2020-06-30 07:55:52 följande:

    Såhär är det att va vuxen tyvärr.

    Jag har bara 60-90 minuter till jobbet enkel resa. Jobbar sedan mellan 10-12 timmar åt gången. Ibland strular det med trafiken så att hemresan kanske tar ännu längre än normalt. Ibland blir det nån timme övertid eller två.. Obekväma arbetstider. Utomhusjobb i alla slags väder. Stressigt o.s.v. Lönen är okej, men inget att hurra för ändå.

    Man vänjer sig! Men jag är ärligt talat ofta trött..

    Jo just det jag har familj och barn också så varför klaga? Timmarna på jobbet är vilopausen från städande och trotsåldersutbrott och grinig sambo som inte kan förstå att man är seg och trött. På jobbet får jag i alla fall betalt också!


    Men va? Så behöver det inte alls vara att vara vuxen. Att vara vuxen är att göra det bästa möjliga för att må så bra som möjligt. Att ge upp och rycka på axlarna åt en dålig situation är inte att vara vuxen. Det är att vara lat och sakna vilja att styra sitt eget liv.

    TS: jag förstår att du ör missnöjd, det där lät inte alls som någon vidare rolig situation. Men tänk så här: just nu med coronasituationen får du kanske bita ihop. Men det finns ett efter corona också, då kommer fler chanser att finnas. Håll ut tills dess.
  • Tue 30 Jun 2020 19:30
    #34
    +1
    Anonym (Deniu) skrev 2020-06-30 18:16:39 följande:

    Men jag klagar ju inte!

    Jag tjänar pengar och har valt mitt arbetsschema frivilligt. Har nån dag ledig lite då och då eftersom jag jobbar längre pass. Då hinner jag antingen vila eller fixa saker. Jobbet är inget drömjobb men det bästa jag haft hittills.

    Förklarade bara att det är såhär det är att vara vuxen. Man jobbar!

    Mitt personliga tips till TS är att spara så mycket det går.. Sen skaffa nån utbildning. Behöver inte nödvändigtvis va fem år på universitetet men en ett eller tvåårig Ky kan leda till nåt bättre på sikt.


    Nej du avfärdade ta klagomål med ett välkommen till vuxenlivet-kommentar. Om man ser vuxenlivet enbart som en sträcka lidande så är man fel ute. Det handlar om mer än att överleva liksom. Att bara rulla runt på rygg och nöja sig med de eventuella smulor man kan tänkas få är inte att vara vuxen. Det är att göra sig till ett offer.

    Alla vet att man jobbar som vuxen, vad är syftet med den kommentaren? Att få vara lite nedlåtande?
  • Sat 4 Jul 2020 11:39
    #47
    Anonym (-) skrev 2020-07-04 10:16:54 följande:

    1)) Då måste du ju ha ett stort kapital sparat?

    2)) Varför är du ensam mamma? Det är ju ett osmart val, då ditt barn kommer få men. Det är dessutom lättare att leva ihop i harmoni med en partner.


    Jösses... behov av att trycka till folk much?
Svar på tråden Känns inte kul alls, men måste ju....